Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

"Πρεμιέρα" ...σοσιαληστικής βαρβαρότητας.!

Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου -και η αυθεντική και η μεταλλαγμένη- τους αποκαλούσε και τους αποκαλεί διεφθαρμένους, πελατειακά διορισμένους, ανίκανους αποτελεσματικά και τεμπέληδες! Και ας τους είχαν διορίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό τουλάχιστον 75%!
Ηταν η συνήθης και διαχρονική επικοινωνιακή τακτική του Κινήματος, να απαξιώνει κάθε τι που ήθελε να γκρεμίσει -είτε για την Ολυμπιακή επρόκειτο, είτε για άλλες ΔΕΚΟ και Υπουργεία, είτε- όπως τώρα- για...τους Δημοσίους Υπαλλήλους, που τους μετέβαλλε σε πράγματα (RES) κατά τη ρωμαϊκή δικαστική αντίληψη.
Και ήταν απολύτως φυσικό η πρεμιέρα υλοποίησης της Εργασιακής Εφεδρείας να καταδείξει αδρά και προκλητικά τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, με τις οποίες μπόλιασε τη δημόσια ζωή, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και υπό τις τρεις ηγετικές ομάδες του.
Βεβαίως, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σάρκα από την σάρκα της ελληνικής κοινωνίας. Και βεβαίως η ελληνική κοινωνία δεν αποτελείται μόνο από αγγέλους. Οπως, όμως, η ελληνική κοινωνία στη μεγάλη πλειοψηφία της, αποτελείται από ικανούς πολίτες, από νοικοκυραίους και από πλήθος ικανών - έτσι και ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος στη μεγάλη του πλειοψηφία και ικανός είναι και προσεκτικός και καταρτισμένος.
Και αυτός ο κόσμος, ο οποίος απέρχεται τώρα, ως ο αποδιοπομπαίος τράγος της κρίσης, υπηρέτησε -και πάλι στη μεγάλη πλειοψηφία του- τη χώρα και τους πολίτες με πίστη, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα - πιστός στον όρκο του. Αν, παρά ταύτα, υπήρξε κακοδιοίκηση, κακοδιαχείριση, γραφειοκρατία και αναποτελεσματικότητα - όλα αυτά, κατά κύριο λόγο, οφείλονται στους πολιτικούς προϊσταμένους του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου διότι οι πολιτικοί:
  • Πρότειναν και ψήφιζαν τους νόμους.
  • Μπλόκαραν τις αποφάσεις.
  • Κακοδιοικούσαν το κράτος.
  • Κακοδιαχειρίζονταν τη δημόσια περιουσία. Και,
  • Υποχρέωναν τη δημόσια διοίκηση σε αναποτελεσματικότητα.
Αντί, λοιπόν, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί, οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς, να περάσουν από κάθε γραφείο απερχόμενου υπαλλήλου, να τον ευχαριστήσουν, να ακούσουν το πρόβλημά του και να κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις αδικίες, έκαναν τα τελείως αντίθετα:
  1. Δεν εξέτασαν τις ενστάσεις τους, να εξαιρεθούν από την εφεδρεία, τις οποίες θα εξετάσουν τον... Ιούνιο!
  2. Δεν τους κοινοποίησαν εγκαίρως διαπιστωτικές πράξεις για την απομάκρυνσή τους!
  3. Τους κάλεσαν να παραδώσουν κάρτες και σφραγίδες.
  4. Δεν τους αφήνουν να εργαστούν και κάποιοι από αυτούς ετοιμάζονται να στείλουν εξώδικα! Και,
  5. Στις κρίσιμες αυτές ώρες, το κράτος χάνει τους πιο έμπειρους και ικανούς υπαλλήλους του...
Αυτό είναι το ήθος στελεχών του πολιτικού συστήματος: Ξοδεύει ο λαός δισεκατομμύρια, προκειμένου να εκπαιδεύσει, να καταρτίσει και να εξοπλίσει τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να τους αναδείξει σε Στρατηγούς, Ναυάρχους και Πτέραρχους- και απροειδοποίητα ένα βράδυ όποιος θέλει τους διώχνει.
Χωρίς μια προσυνεννόηση, χωρίς μια ευαρέσκεια, χωρίς τον προσήκοντα σεβασμό. Ποιος να νοιαστεί για τους γραφιάδες;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου