Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Νέες πιέσεις για έξοδο από το ευρώ

Περίεργη «σύσταση» εκ μέρους του προέδρου της Ένωσης Γερμανών Εξαγωγέων για έξοδό της Ελλάδας από το ευρώ.
Ο Άντον Μπέρνερ συνέστησε χθες στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία να αποχωρήσουν οικιοθελώς από την ευρωζώνη, υποστηρίζοντας πως το κάνει για… το καλό των δύο χωρών.
Όπως είπε, το «κούρεμα» του χρέους όχι μόνο δεν επαρκεί, αλλά ούτε καν θα τονώσει την ανταγωνιστικότητα των δύο...χωρών – κάτι που δεν απέχει από την πραγματικότητα.
Κατά την άποψή του, η έξοδος από το ευρώ θα έδινε στις χώρες με σοβαρό πρόβλημα τη δυνατότητα να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να προσελκύσουν επενδύσεις.
Μάλιστα, δεν δίστασε να πει πως και η Ιταλία, αν δεν προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει και αυτή να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ.
Η συζήτηση αυτή ενισχύει ουσιαστικά τα σχέδια για δημιουργία μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, χωρισμένοι σε εκείνους που επιθυμούν να μπουν σε σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία και συνεχή έλεγχο των προϋπολογισμών τους και σε εκείνους που θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα, αλλά εκτός ευρώ.

1 comments:

  1. ελατε ρε τωρα...ποιος μπρενερ και τριχες κατσαρες
    να ακουτε τον κωνστα,τον μπαμπη,τον πρωτοσαλτε,τον πρετεντερη,την τρεμη,τον μητσοτακη τζουνιορ,τον βενιζελο.
    αυτους τους μνημονιακους ογκολιθους,μαζι με ολο το οππορτουνιστικο σκουπιδαριο του καρακατεφερνη,αφου ολοι αυτοι οι γιγαντες που ηγουνται της τιτανιας προσπαθειας του τιμιου ελληνικου λαου να διατηρηση το στρατηγικο εθνικο κεκτημενο της ευρωλιγουριασης που κατηντησε εσχαρως ευρω-πρεζα.αυτοι οι γιγαντες εχουν δικιο.ειναι οραματιστες και η ιστορια της ελλαδος θα τους βαλει στο ιδιο βιβλιο που εβαλε κωλλετηδες,σκουρτηδες,πηλιογουσηδες,ραλληδες,λογοθετοπουλους και βαλε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή