Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Γ.Παπανδρέου: Με μοχλό το "ναι" του Α.Σαμαρά θέλει να επιβιώσει

Απίστευτο, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει να είναι και πάλι κυρίαρχος τόσο μέσα στο κόμμα του όσο και στην πολιτική ζωή γενικότερα. Και αν αύριο δεν ανατραπεί στην ψήφο εμπιστοσύνης, τότε θα συνεχίσει αδιατάρακτα μέχρι νεοτέρας!
Με μία μεγαλειώδη τρίπλα (αξίζει να του το αναγνωρίσουμε)..
κατάφερε να ξεπεράσει ή έτσι φαίνεται τουλάχιστον, την σκόπελο του δημοψηφίσματος, με το πολύ καλό επιχείρημα ότι ήθελε να αποσπάσει από τη Νέα Δημοκρατία την συναίνεση για την δανειακή σύμβαση και ... τα κατάφερε! Μάλιστα ... "χαιρέτισε και την αποδοχή της δανειακής σύμβασης από τον Αντώνη Σαμαρά", ο οποίος μάλλον βιάστηκε να τοποθετηθεί υπέρ.
Βέβαια οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι μοιρασμένοι σε δύο στρατόπεδα: Από την μια οι αντιπαπανδρεϊκοί που θέλουν την άμεση αποχώρηση του κ. Παπανδρέου από την θέση του πρωθυπουργού και από την άλλη εκείνοι που τον στηρίζουν.
Ακόμη κι αν δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας οι εκλογές δεν προκηρύσσονται άμεσα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολη σχηματισμού κυβέρνησης στο κόμμα που στις προηγούμενες εκλογές ήρθε δεύτερο σε κοινοβουλευτική δύναμη. Στην περίπτωση αυτή, ηο αρχηγός της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς έχει στη διάθεσή του μία ενδομάδα για να αναζητήσει συναινέσεις και να διερευνήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, είτε της ελάσσονος αντιπολίτευσης είτε ακόμη και με το ίδιο το ΠΑΣΟΚ 
defencenet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου