Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ο G. Papandreou το..."παίζει" Κινέζος και καμώνεται ότι δεν ακούει.!

Στη θαυμαστή μας χώρα και τα πιο απλά και φυσιολογικά ζητήματα, από υπαιτιότητα του πολιτικού συστήματος –κατά κύριο λόγο Αρχηγικού- μεταβάλλονται σε κυρίαρχα θέματα, που ταλαιπωρούν τον τόπο, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τα μείζονα προβλήματα.
Ενα από τα ζητήματα αυτά, που σίγουρα θα ταλαιπωρήσει την Ελλάδα (και όχι μόνο το κόμμα του) είναι και το πολιτικό μέλλον...του κ. Γ. Παπανδρέου.
Διότι, ενώ η χώρα οδεύει για εκλογές, οι οποίες θα διενεργηθούν το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο, το ΠΑΣΟΚ –όποια θέση και να καταλάβει σε ποσοστά- θα φτάσει ενδεχομένως μέχρι τις κάλπες με το σημερινό αρχηγό του:
  • Χωρίς να έχει γίνει ο κυβερνητικός υπολογισμός της διετίας της πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου.
  • Χωρίς να έχουν ανοίξει όλα τα ζητήματα και, κυρίως, πώς φτάσαμε στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο, και,
  • Χωρίς να τεθεί θέμα ηγεσίας του Κινήματος η οποία άλλωστε, αναφορικά με τον κ. Γ. Παπανδρέου, έχει λήξει και υπάρχει ανάγκη, τουλάχιστον, ενός Συνεδρίου.
Καμία σχετική πρωτοβουλία δεν παίρνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, -παρά το γεγονός ότι τον καλούν να τις πάρει τόσο υπουργοί του στη σημερινή κυβέρνηση, όσο και βουλευτές και στελέχη του. Και τον καλούν δημοσίως και όχι με υπονοούμενα ή με μισόλογα.
Δεν περνάει μέρα σχεδόν που να μην καλείται ο Γ. Παπανδρέου από στελέχη του να πάρει πρωτοβουλίες –πότε ο κ. Χρυσοχοΐδης, πότε ο κ. Λοβέρδος, πότε ο κ. Σκανδαλίδης-, ο τελευταίος, μάλιστα, από το βήμα της Βουλής. Και επειδή κανείς δεν παίρνει απάντηση, αρκετά στελέχη του Κινήματος βγήκαν στα ραδιόφωνα. 
Για παράδειγμα:
  1. Προχθές ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ευθυμίου, είπε ότι «ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να ανοίξει τις διαδικασίες πριν από τις εκλογές, όπως ορίζει το Καταστατικό και να ξεκαθαρίσει τη θέση του». Και επανέλαβε από τον Ρ/Σ του Real, ότι «πρέπει να προηγηθούν των εκλογών συντεταγμένες διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, όπως προβλέπει το Καταστατικό μας, ώστε να έχουμε ένα ξεκάθαρο τοπίο και να κάνει πριν από τις εκλογές τον πολιτικό του απολογισμό…».
  2. Προχθές επίσης, ο δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρ. Πρωτόπαππας, από τη ΝΕΤ, ζήτησε πρωτοβουλίες για ανασύνταξη του κινήματος, το οποίο «εμφανίζει εικόνα χυλού». Και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατό να πας έτσι στις εκλογές. Θα ήταν άδικο για το ΠΑΣΟΚ, για την ιστορία του, για την παράδοσή μας…».
  3. Αλλά και ο πριν και τώρα υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να επανατοποθετηθεί μέσα στην κοινωνία. Και όταν ρωτήθηκε αν θα τεθεί και θύμα ηγεσίας, απάντησε «δεν είναι θέμα προσώπων»!
  4. Το χειρότερο όμως, είναι ο αναβρασμός που επικρατεί στο δυναμικότερο τμήμα του ΠΑΣΟΚ: Στα Μικρομεσαία στελέχη του. Οσοι δεν εγκατέλειψαν το Κίνημα οργισμένοι και απογοητευμένοι, ζητούν εδώ και τώρα καθαρές εξηγήσεις και, εν πάση περιπτώσει, Συνέδριο…
Ακούει, τάχα, τη φωνή του κόμματός του ο Γ. Παπανδρέου; Κι αν την ακούσει, τι περιμένει; Να τον πιάσουν τα στελέχη του καθ' οδόν για το Καστρί και να τον υποχρεώσουν σε παραίτηση από το Κίνημα;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου