Του Βασ. Α. Κόκκινου
Δημοκρατία είναι κυβέρνηση του λαού, υπό του λαού, για το λαό, είπε ο Αβραάμ Λίνκολν. Στη δημοκρατία κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να είναι απολύτως ελεύθερος να κάνει ό,τι δεν βλάπτει τους άλλους. Κατά το Σύνταγμα (άρθρο 26) η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση. Και η δικαστική λειτουργία... ασκείται από τα Δικαστήρια• οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του ελληνικού λαού.Ορισμένες κυβερνήσεις εμφανίζονται μεν ως δημοκρατικές, αλλά ελάχιστες σέβονται και εφαρμόζουν το Σύνταγμα. Η επικύρωση του μνημονίου και του μεσοπροθέσμου προγράμματος, καθώς και οι φορολογικοί νόμοι των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τα πρωτεία, στην παραβίαση του Συντάγματος. Οι «φωστήρες» του υπουργείου Οικονομικών, έφθασαν μέχρι του σημείου να απειλούν, ότι με νέα φορολογική τροποποίηση θα υποχρεώσουν τους φορολογουμένους να δαπανούν το 60% τουλάχιστον του εισοδήματός τους, παρακωλυομένης με τον τρόπο αυτό κάθε δυνατότητας αποταμιεύσεως.
Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από ειδικούς συμβούλους υπουργών, που σχεδιάζουν και εισηγούνται διάφορα νομοθετήματα, ψηφιζόμενα από τους βουλευτές, συχνά ανελέγκτως, με απειλή διαγραφής τους, αν δεν ψηφίσουν σύμφωνα με την κομματική γραμμή. Η δικαστική ασκείται μεν από τα δικαστήρια, οι αποφάσεις τους όμως αδρανοποιούνται, όταν η εκτελεστική εξουσία δεν θέλει να εφαρμοσθούν διατάξεις τους που θίγουν ευνοουμένους της. Τότε ψηφίζει νόμους, με τους οποίους αίρονται οι συνέπειες καταδικαστικών αποφάσεων. Ακόμη κι αυτών που επιδικάζουν χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης. Οι κάπηλοι της δημοκρατίας παραβιάζουν όλες τις αρχές και τους θεσμούς της!
Η έξαρση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας άρχισε το 1981, με κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και ολοκληρώθηκε προσφάτως με κυβερνήσεις του Γεωργίου Παπανδρέου. Ουδείς άλλος πολιτικός θα δημιουργούσε προϋποθέσεις επεμβάσεως του Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα. Οιοσδήποτε πολιτικός θα συνήπτε αμέσως τα αναγκαία δάνεια από τις αγορές, με χαμηλό επιτόκιο και θα φρόντιζε να περιστείλει τις δημόσιες δαπάνες. Οπωσδήποτε δε, δεν θα κατηγορούσε τους Έλληνες και την οικονομία της Ελλάδας, ως «ευρισκομένη στην εντατική» και «έχουσα την πορεία του τιτανικού».
Η άνοδος του Γ. Παπανδρέου στην εξουσία συνέπεσε με την αμφισβήτηση του δολλαρίου, ως νομίσματος για τις διεθνείς συναλλαγές του πετρελαίου. Όταν άρχισε η συζήτηση μεταξύ σοβαρών κρατών, όπως η Ρωσία και η Κίνα, και κάποιων μικρών, με πλούσιες πετρελαιοπηγές, περί αντικαταστάσεως του δολλαρίου ως νομίσματος διεθνών συναλλαγών, τότε επεκτάθηκε η αμερικανική οικονομική κρίση στην Ευρώπη και συγχρόνως άρχισαν οι πρώτες βολές κατά του ευρώ, ως νομίσματος ασφαλείας.
Ο Γ. Παπανδρέου ενώ διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι θα κατοχυρώσει και θα βελτιώσει τις αποδοχές τους, θα αντιμετωπίσει δε την κρίση, χωρίς εθνικές εκπτώσεις, απέφυγε να προμηθευθεί τα αναγκαία για τη χώρα χρήματα από τις αγορές με τα τότε ισχύοντα χαμηλά επιτόκια και κατηγορούσε την οικονομία της χώρας ως και τους Έλληνες, παραλλήλως δε συζητούσε κρυφίως με τον Στρος Καν για το πώς θα μας ενισχύσει το Δ.Ν.Τ.
Όταν ο Στρος Καν, συνέλαβε την ιδέα να χαρισθούν τα χρέη της Ελλάδος, ως αποτελούντα ελάχιστο ποσοστό σε σχέση με το ΑΕΠ των χωρών της Ευρωζώνης – ιδέα που και αργότερα διατύπωσε – και ενώ ετοιμαζόταν να έλθει στην Ευρώπη, προκειμένου να υποστηρίξει τούτο στην κ. Μέρκελ, ξέσπασε το εις βάρος του σκάνδαλο, που τον αφάνισε πολιτικώς.
Μετά την υπαγωγή της Ελλάδος στο Δ.Ν.Τ. ηκολούθησε η επέμβαση του τελευταίου στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Οι Η.Π.Α. εμφανίζονται μεν ως παραιτηθείσες της εποπτείας της Ευρώπης, υπέρ της Γερμανίας, αλλά όλο και επεμβαίνουν κάθε φορά που θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις. Περαιτέρω δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε όλες τις ηγετικές θέσεις της Ε.Ε. ευρίσκονται άνθρωποι των Η.Π.Α., υπηρετήσαντες σε κομβικές θέσεις τούτων.
Ο σημερινός Πρωθυπουργός μας, άλλωστε, παραδέχθηκε, ότι επί τετραήμερο ανέμενε τηλεφώνημα από το γραφείο του Γ. Παπανδρέου, για να ορκισθεί πρωθυπουργός και ότι αναγκάσθηκε να απευθυνθεί στη γραμματέα του τελευταίου. Φυσικά κανείς δημοσιογράφος δεν ρώτησε πώς εγνώριζε ο κ. Παπαδήμος ότι θα γίνει πρωθυπουργός, αφού ο μεν Γ. Παπανδρέου ανεζητούσε ως διάδοχο τον κ. Πετσάλνικο, ο δε κ. Σαμαράς ήθελε ως πρωθυπουργό τον κ. Δήμα; Ωστόσο οι Έλληνες αναμένουν από τον κ. Παπαδήμο να σκεφθεί και να ενεργήσει με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και μόνον, σύμφωνα με την προσωπική του ιστορία και την οικογενειακή του προέλευση και παράδοση.
Το κακό που εδημιούργησε στην οικονομία της χώρας ο Γ. Παπανδρέου με την πρωτοφανή ύφεση, που προεκάλεσε και επέτεινε, καλείται τώρα ο κ. Παπαδήμας να καλύψει, λαμβάνων μέτρα περιορίζοντα την ύφεση και ευνοούντα την ανάπτυξη της χώρας.
Οι Έλληνες δεν είναι «τεμπέληδες», όπως πιστεύουν οι Γερμανοί και ίσως ο Γ. Παπανδρέου - ουδέποτε ασκήσας επάγγελμα, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Οι τρόποι εκμεταλλεύσεως της μαστίχας, που έχουν προβάλλει και προωθήσει άξιοι και ικανοί μαστιχοπαραγωγοί της Χίου, αποδεικνύουν, ότι οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν ορισμένα εκλεκτά προϊόντα του τόπου τους, αρκεί να μην εμποδίζονται από το γραφειοκρατικό σύστημα του σοσιαλκρατισμού.
Η Ελλάδα παράγει έλαια εκλεκτής ποιότητος στην Κρήτη, την Μυτιλήνη, την Καλαμάτα, τη Μάνη, το Κρανίδι, τη Μαλεσίνα, την Αταλάντη, την Ιτέα και πολλά άλλα μέρη της χώρας. Αν αυτά ετυποποιούντο θα ήταν δυνατόν να εξαχθούν και να προσφέρουν σημαντικό εισόδημα στους παραγωγούς και την πατρίδα. Αλλά δεν υπάρχει καμμία μέριμνα της Πολιτείας. Οι γεωπόνοι είναι στα γραφεία των μεγαλουπόλεων, αντί να ευρίσκονται πλησίον των παραγωγών και να τους συμβουλεύουν. Έτσι, οι παραγωγοί είναι στο έλεος αδιστάκτων χονδρεμπόρων, οι οποίοι εξάγουν τα ελληνικά λάδια στην Ιταλία και εκείθεν επανεξάγονται αυτά ως ιταλικά.
Επιτυχείς γεωργικές εκμεταλλεύσεις θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και με άλλα αγροτικά προϊόντα, όπως είναι οι φράουλες, τα σπαράγγια, οι ξηροί καρποί, τα όψιμα σταφύλια (σιδερίτης και φράουλα) κλπ. Ομοίως θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και κερδοφόρες μονάδες κρεατοπαραγωγής, με χοιροστάσια και αγέλες εριφίων και προβάτων.
Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου επί δύο χρόνια αδιαφόρησαν εντελώς για την ανάπτυξη της χώρας. Σκόρπισαν στην αρχή κάποια χρήματα σε συνδικαλιστές (όπως στους λιμενεργάτες του Πειραιά) και στη συνέχεια επεδόθηκαν σε προσλήψεις «ημετέρων» (περί τις 28.0000), με παράλληλες απολύσεις πεπειραμένων υπαλλήλων, ως συμπληρωσάντων συντάξιμη υπηρεσία.
Δεν επέρασε άλλος πολιτικός από την Ελλάδα, που να επιφέρει τα κακά που επέφερε στον τόπο ο Γ. Παπανδρέου. Αύξησε το δημόσιο χρέος και τους ανέργους. Έπληξε τις πολύτεκνες οικογένειες. Μειώθηκαν οι γεννήσεις κατά 10%. Και αύξησε τους μετανάστες. Το σύνθημα του πατρός «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ο υιός το μετέτρεψε κατά την εφαρμογή, ώστε η Ελλάδα να περιέρχεται βαθμιαίως στους μετανάστες!
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου