Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή η Ντόρα.

Κατηγορούσαμε τον Σαμαρά ότι θα έκανε τη Νέα Δημοκρατία …ΠΟΛΑΝ. Εντέλει μας διέψευσε και την έκανε ΔΗΣΥ!”, έλεγε με νόημα ο στενότερος συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, φανερά ικανοποιημένος μετά τις διαγραφές των “αντιμνημονιακών”.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού, θα έλεγαν στην Συγγρού. Μπορεί οι διαγραφές να δίχασαν την βάση του κόμματος, η ποιότητα των ανθρώπων που παρεμειναν στο κόμμα όμως, φαίνεται πως ανοίγει την πόρτα επανόδου της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία.Έτσι, μετά την οριστική διαγραφή Καμμένου και την αποπομπή των λεγομένων “αντιμνημονιακών”, στο κόμμα επεκράτησε η κεντρώα τάση που εκφράζεται από τους λεγόμενους “5″. Τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κώστα Χατζηδάκη, τον Ευάγγελο Αντώναρο και τον Μ. Βαρβιτσιώτη. Δικαιωμένοι και ένα βήμα πριν την επιστροφή νιώθουν η Έλσα Παπαδημητρίου και ο Σωτήρης Χατζηγάκης.
Όσον αφορά την Ντόρα, μπορεί να έχει προσωπικές διαφορές με τον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αυτές όμως δεν την εμπόδισαν να παραμείνει στο κόμμα μαζί του επί προεδρίας Κ. Καραμανλή. Η ικανοποίηση για τις πολιτικές του αποφάσεις που εκφράζονται μέσω δηλώσεων στενών συνεργατών αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της επιστροφής. Μην περιμένετε να γίνει βέβαια πριν προκηρυχθούν εκλογές, ενώ μεγάλη είναι η πιθανότητα η Ντόρα να κατέβει με κοινό ψηφοδέλτιο, διατηρώντας όμως την ΔΗΣΥ και την αυτονομία της.

1 comments: