Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Επιστολή Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας "ΟΜΟΝΟΙΑ"

Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Παπακωνσταντίνου
Επιστολή

Θέμα: Πρόταση για μερική η ολική απαλλαγή από το πρόστιμο πλήρως για κύρια κατοικία των Ελλήνων ομογενών προερχόμενων από τη... Βόρειο Ήπειρο.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο 4014/2011 «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος», καλούνται οι πολίτες στη ρύθμιση των αυθαίρετων παραβάσεων.

Στο πλαίσιο του παραπάνω νόμου οι ομογενείς – Παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση με ψήφισμα φορέων τους ζήτησαν και επέτυχαν την απαλλαγή τους από το κόστος των παραπάνω ρυθμίσεων.

Για το ίδιο ακριβώς ζήτημα εκτιμούμε πως χρίζει μελέτης και για τους ομογενείς που προέρχονται από την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας.

Πόσο δε μάλλον επειδή οι Βορειοηπειρώτες: 


  1. Δεν έτυχαν κανενός ευεργετικού στεγαστικού προγράμματος από την πολιτεία.
  2. Δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ με ολοκληρωμένο και πλήρη τρόπο ως προς την οικονομική και κοινωνική τους ένταξη στην Ελληνική κοινωνία παρά αφέθηκαν στη μοίρα τους. 
  3. Αγόρασαν η έκτισαν με πολύ μεγάλες θυσίες σπίτια που λειτουργούν στη συντριπτική τους πλειονότητα ως σπίτια πρώτης κατοικίας. 
  4. Φιλοξενούν οικογένειες πολυπληθής που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εξομοιώσει πλήρης το βιοτικό τους επίπεδο με το μέσο βιοτικό επίπεδο της χώρας. 
  5. Πλήρωσαν το κόστος των αυθαιρεσιών ήδη όπως όλοι οι πολίτες καθώς οι αυθαιρεσίες αυτές κοστολογήθηκαν και λογίσθηκαν ως πλήρη μέρη των κατοικιών που αγοράστηκαν και τώρα καλούνται δις να ξαναπληρώσουν για αμαρτίες άλλων. 
Θεωρούμε απολύτως αναγκαία την ύπαρξή μερικής η ολικής απαλλαγής των ανθρώπων αυτών από το κόστος της συγκεκριμένης ρύθμισης. 
Είμαστε δε απολύτως βέβαιοι πως ακόμη και αν επιλεγεί η λύση της μερικής απαλλαγής κατά ενός ποσοστού της τάξης του 60% η 70% υπό αυστηρά κοινωνικά κριτήρια, όπως οικογενειακό εισόδημα, πολύτεκνοι κλπ θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των ομογενών.
Σε κάθε περίπτωση επειδή δεν εκπληρώνεται η πρόνοια του άρθρου 25 του Α.Κ περί υποχρέωσης κανενός στα αδύνατα, ούτε η Συνταγματική πρόνοια με την πραγματική της ερμηνεία περί ίσης αντιμετώπισης των πολιτών καθώς αναφερόμαστε σε διαφορετικές κοινότητες ομογενών, σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε θετικά την εκ των υστέρων έστω ρύθμιση της μερικής η ολικής απαλλαγής από το κόστος ρύθμισης των αυθαιρέτων για τους ομογενείς Βορειοηπειρώτες.

Άγιοι Σαράντα 20 Μαρτίου 2012

Ο Πρόεδρος ΟΜΟΝΟΙΑΣ 

Βασίλης Μπολλάνος        

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου