Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

"Λουκέτο" βάζει το ιστορικό ξενοδοχείο "Athens Imperial"

Άλλο ένα ιστορικό ξενοδοχείο κλείνει αύριο στο κέντρο της Αθήνας και πλέον η πρωτεύουσα θα απαριθμεί 20 μονάδες κλειστές. Τη διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου Athens Imperial στην πλατεία Καραϊσκάκη, ανακοίνωσε η εταιρεία «Ελληνική Τουριστική» του ομίλου Δασκαλαντωνάκη και πρόκειται για το τρίτο ξενοδοχείο του ίδιου επιχειρηματία στο κέντρο της Αθήνας, που κλείνει τους τελευταίους 18 μήνες μετά τα «λουκέτα» στα Fashion House Hotel και Classical Acropol.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνση μάρκετινγκ της Grecotel αναφέρει χαρακτηριστικά: 
"Η εταιρεία Ελληνική Τουριστική ΑΞΤΕ, μισθώτρια του ξενοδοχείου... Athens Imperial που βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα, με λύπη της ανακοινώνει τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου την 31η Μαΐου του 2012".
Υπενθυμίζεται ότι έχουν κλείσει στο κέντρο επίσης ξενοδοχεία όπως το «La Mirage» στην Ομόνοια, το «Εσπέρια Παλάς» στην οδό Σταδίου, το «City Plaza» καθώς και το ξενοδοχείο «Κάνιγγος 21». O πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής κ. Αλέξανδρος Βασιλικός μιλώντας στην «Ημερησία» τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα τα οποία τώρα κάνουν την εμφάνισή τους.
Άλλωστε παραδοσιακά οι μήνες με την υψηλότερη ζήτηση στα ξενοδοχεία της Αθήνας είναι στο δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου και Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει φέτος βέβαια με αποτέλεσμα να έχουν πέσει σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα οι κρατήσεις στο κέντρο οι οποίες σημειώνουν πτώση υψηλότερη από 30% για το μήνα Μάιο.
Επίσης μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός πως ενόψει της έκθεσης «Ποσειδώνια» όλα τα ξενοδοχεία της Αττικής είχαν αυξημένη πληρότητα, κάτι το οποίο δεν έγινε και φέτος και βέβαια εκτιμώ πως αυτός θα ήταν και ο βασικός λόγος της απόφασης για το «λουκέτο» του Athens Imperial λίγες ημέρες πριν από τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης...».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου