Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Λαός και Πολιτικοί

Τα λείψανα του παλαιοκομματικού πολιτικού κόσμου και οι νέες πολιτικές δυνάμεις που έφερε στο προσκήνιο ο Λαός με την προχθεσινή ανατρεπτική ψήφο του, μόνο μια δυνατότητα έχουν:
Να συνεργασθούν, όσο το δυνατό γρηγορότερα, στη βάση μιας άλλης πολιτικής, – στηριγμένης στην επιβίωση του Λαού μας και στην ανάπτυξη!
Οποιαδήποτε άλλη πολιτική (οι καθυστερήσεις, οι βραδυπορίες, οι παλινωδίες, οι... λοξοδρομίες, το χάσιμο χρόνου, οι διγλωσσίες ή και οι απειλές από κάποιους άφρονες για προσφυγή και πάλι στις κάλπες) θα είναι παντελώς ατελέσφορη. Κάτι χειρότερο, αν πραγματοποιηθεί η απειλή για νέες εκλογές, θα χαθούν και τα ύστατα λείψανα του παλαιοκομματισμού, καθώς:
  • Η Ν.Δ. θα υποστεί και νέα συρρίκνωση...
  • Το ΠΑΣΟΚ θα εξαϋλωθεί, στην κυριολεξία... και
  • Θα φύγουν ομαδικά και αθρόα από τα κόμματα που αρνούνται συνεργασία οι οπαδοί τους και θα ψηφίσουν (λόγω και οργής και πρότασης) τον ΣΥΡΙΖΑ...
Και το ερώτημα είναι: Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην υπό συγκρότηση Βουλή οι οποίες να έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και να μπορούν να συνεργαστούν πάνω σ’ ένα προκαθορισμένο κυβερνητικό πρόγραμμα;
Φυσικά υπάρχουν. Είναι τα λείψανα της Ν.Δ., τα λείψανα του ΠΑΣΟΚ, οι οργισμένοι «Ανεξάρτητοι Ελληνες», η ΔΗΜΑΡ με τις 19 έδρες της, το 2,6% της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το 2,8% των Οικολόγων – Πράσινων, το 1,73% της «Δράσης» κ.λπ. κ.λπ. Και, τέλος, ως ευρωπαϊκό αριστερό κόμμα μπορεί να θεωρηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο – στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής – μπορεί να βρεθούν κοινοί τόποι.
Εκείνο που λείπει είναι η βούληση και το πρακτικό πνεύμα. Διότι από τριάντα και πλέον χρόνια οι πολιτικοί μας (των κομμάτων εξουσίας) όχι μόνο μας χόρτασαν με λόγια, όχι μόνο ανήγαγαν σε επιστήμη την αναντιστοιχία λόγων και έργων, όχι μόνο αναβάθμισαν τον λαϊκισμό σε πολιτική επιστήμη, αλλά και κατόρθωσαν, την εποχή που υπερχρέωναν τη χώρα και κατέστρεφαν τον παραγωγικό ιστό της, να εισπράττουν τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.
Δεν πάει άλλο. Όχι άλλα λόγια. Έργα, πια. Και ας θυμούνται οι πολιτικοί μας – νεότεροι και παλιότεροι:
  • Ότι με όλα τα εθνικά μας θέματα ανοιχτά...
  • Ότι με στεγανά και με λαγούμια στο πολιτικό μας σύστημα...
  • Ότι με χαλαρές συνδεσμολογίες στο θεσμικό οικοδόμημα – σε όλο το εύρος του...
  • Ότι με κατεδαφισμένες τις εργασιακές, συνδικαλιστικές, ασφαλιστικές και δημοκρατικές εγγυήσεις
  • Ότι με 2.500.000 νοικοκυριά πάμπτωχα και αδύναμα να αντισταθούν
  • Ότι με 1.500.000 ανέργους και υποαπασχολούμενους και με 1.500.000 ανασφάλιστους εργαζόμενους, αλλά και,
  • Ότι με τη δράση ξένων και εγχωρίων Μυστικών Υπηρεσιών,...
...ενδεχομένως θα υπάρξει και ο πειρασμός κάποιοι να καταλύσουν το Πολίτευμα, αν όλα τα υπόλοιπα μέσα δεν προστατεύουν επαρκώς τα συμφέροντά τους. 
Και τότε, ο πραγματικός εχθρός των Ελλήνων θα είναι οι εγχώριοι πολιτικάντηδες!

Χρήστος Θεοχαράτος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου