Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αγιάτρευτο το ...ναπολεόντειο σύνδρομο του Τσίπρα. Επιχειρεί να παραστήσει τον ..."σκιώδη" πρωθυπουργό.!

Τον σκιώδη πρωθυπουργό επιχειρεί να παραστήσει ο Αλέξης Τσίπρας, επιδιδόμενος σε κινήσεις εντυπωσιασμού που στόχο έχουν να δυσχεράνουν την ανάπτυξη των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Τσίπρας, για να αντικρούσει την κριτική ότι με τη στάση του «δεν συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια», σκοπεύει να στείλει επιστολή προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους ηγέτες των χωρών-μελών της ευρωζώνης ζητώντας τη διεξαγωγή εκτάκτου συνόδου κορυφής με αποκλειστικό... αντικείμενο συζήτησης την περίπτωση της Ελλάδας και την εκπόνηση ενός νέου πλαισίου στρατηγικής για την οικονομική και αναπτυξιακή ανάκαμψη.

Με την κίνησή του αυτή ο Α. Τσίπρας επιδιώκει να κερδοσκοπήσει πολιτικά στο εσωτερικό χρηματιστήριο, καθώς θα τη χρησιμοποιήσει ως όπλο εναντίον της κυβέρνησης για να τη χτυπά που δεν έπραξε κάτι αντίστοιχο. Τηρουμένων των αναλογιών, πρόκειται για μια επανάληψη της αντίστοιχης πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει πριν από τις εκλογές, όταν καλούσε τους Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο να αποσύρουν τις υπογραφές τους από την επιστολή που είχαν στείλει στην Ε.Ε. για υλοποίηση των στόχων του Μνημονίου.

Ήδη την ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας υπαινίχθηκε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μιλώντας στον Βήμα fm ανέφερε: «Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες έτσι ώστε να θέσουμε την ανάγκη πια να γίνει μια έκτακτη συνάντηση κορυφής σε επίπεδο ευρωπαϊκό, όπου να τεθεί το ελληνικό θέμα, το οποίο βεβαίως συνδυάζεται με τον συνολικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Ευρώπης απέναντι στην κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πιστά την αποτυχημένη συνταγή του Μνημονίου, υποστηρίζοντας ότι «εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, τότε ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει πρωθυπουργός της δραχμής».

Εν τω μεταξύ χθες ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ημερίδα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στην οποία δεν παρέστη ο Αλέξης Τσίπρας, αν και το πρόγραμμα προέβλεπε να υπάρξει παρέμβασή του. Πέραν της γενικής θέσης για την υπαγωγή του τραπεζικού συστήματος στον δημόσιο έλεγχο, από τις παρεμβάσεις που έγιναν δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί με σαφήνεια η ακριβής θέση του κόμματος για το ποια είναι η πιο συμφέρουσα διαδικασία να ακολουθηθεί μετά και τα πρόσφατα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής.

dimokratia

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου