Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

"Κάρφωσε" τον Άκη και η λογίστρια!

Ο ένας μετά τον άλλον οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου σπάνε τη σιωπή τους, ρίχνοντας τα βέλη τους προς τον πρώην υπουργό, τον οποίο "φωτογραφίζουν" ως τον άνθρωπο που βρισκόταν πίσω από τις εταιρίες, υπεράκτιες και μη, μέσω των οποίων διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα. Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά της λογίστριάς του (επί 30 και πλέον χρόνια) Ευφροσύνης Λαμπροπούλου να χρίσει τον Ακη Τσοχατζόπουλο πρωταγωνιστή της υπόθεσης.

«Oι εταιρίες Torcaso και Bluebell ήταν του Τσοχατζόπουλου, χωρίς ο υπουργός να το έχει.. παραδεχτεί μπροστά μου και χωρίς να έχω τολμήσει να επεκταθώ ποτέ σε λεπτομέρειες. Για την εταιρία Nobilis όμως η ίδια η ροή των πραγμάτων μου καταδείκνυε την κατάσταση αυτή».Τα «καρφιά» της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου ήταν συνεχή προς τον πρώην υπουργό, στην τρίωρη συμπληρωματική της απολογία και το υπόμνημά της. Επίσης παραδέχτηκε ότι υπέδειξε στον Ακη Τσοχατζόπουλο ως «αχυράνθρωπο» πίσω από την εταιρία Nobilis τον γιατρό Νίκο Γεωργουλάκη για να τον εξυπηρετήσει. Ακόμη αποκάλυψε ότι κατάρτισε εικονικό μισθωτήριο σχετικά με το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ώστε να φαίνεται ότι ο πρώην υπουργός το νοίκιαζε από τη Nobilis και ότι τα χρήματα που δήθεν κατέβαλλε του επιστρέφονταν. Σε άλλο σημείο της απολογίας της, η κυρία Λαμπροπούλου αναφέρει για έγγραφα σχετικά με την εταιρία που βρέθηκαν στο γραφείο του πρώην υπουργού: «Οσον αφορά την αλληλογραφία, σας είπα ότι ο υπουργός είχε φανερά πλέον εκδηλωθεί σε εμένα ότι η εταιρία τού ανήκει, μου έστελνε αυτά τα έγγραφα για να στέλνω εγώ ως δήθεν εκπρόσωπος της Nobilis για να μη φανερωθεί...»

Η κατηγορουμένη ωστόσο... βγάζει στη σέντρα και τον Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος απολογείται την Παρασκευή για την υπόθεση. Όπως είπε, από τη μία, ο Ζήγρας τής έλεγε ότι την εταιρία Nobilis την είχε φτιάξει ο «κοντός» (εννοώντας τον Σμπώκο) και, από την άλλη, όταν έκαναν κατάσχεση στο γραφείο της από το ΣΔΟΕ, τον Ιούνιο του 2010, έγινε συνάντηση στο γραφείο της Ταλίτας Τσεκούρα (επίσης κατηγορούμενης στην υπόθεση), παρουσία του πατέρα της, ο οποίος είπε μπροστά της «ότι ο Σμπώκος σύστησε τη Nobilis για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου. Η Ταλίτα τότε είπε: «Μην τον ακούς, είναι γέρος».

Αιχμηρός για Τσοχατζόπουλο και Σμπώκο ήταν ενώπιον του ανακριτή για μία ακόμα φορά και ο Νίκος Ζήγρας. Ο κατηγορούμενος κατονόμασε τον πρώην υπουργό ως τον άνθρωπο που ήταν πίσω και από την εταιρία Drumillan που εμπλέκεται στην υπόθεση των ΤΟR-M1, εμβάσματα από ελβετικό λογαριασμό της οποίας κατέληξαν στην ιταλική εταιρία του Γιώργου Σαχπατζίδη. Ο Ζήγρας επέμεινε σε όσα ήδη έχει ισχυριστεί περί των προσώπων που αποτελούσαν την κυρίαρχη ομάδα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εντάσσοντας στον στενό αυτό κύκλο για μία ακόμα φορά τον Γιάννη Σμπώκο. «Σας επαναλαμβάνω ότι έχω ακούσει από τον Τσοχατζόπουλο να λέει ότι τα περισσότερα από τα χρήματά του τα διαχειριζόταν ο Σμπώκος μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας του πεθερού του και από εκεί διακινούνταν σε διάφορες επιχειρήσεις μέσω ελβετικών τραπεζών» είπε στον ανακριτή. Παράλληλα, ο Ζήγρας υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός άνοιξε εν αγνοία του τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του χρησιμοποιώντας το ληγμένο διαβατήριό του.

Στη γραμμή της πλήρους άρνησης κινήθηκε ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης το Σάββατο, καθώς αρνήθηκε ότι υπήρξε επιστήθιος φίλος ή υποστηρικτής του Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώ ουδέποτε, όπως ισχυρίστηκε, συμμετείχε σε δημόσιο έργο επί υπουργίας του. Από την άλλη, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης στη συμπληρωματική του απολογία προσπάθησε να εξηγήσει τη διαδρομή των εμβασμάτων προς την ιταλική εταιρία SDG που εκπροσωπούσε, κάνοντας λόγο για επενδυτές τους οποίους του είχε συστήσει ο Τσοχατζόπουλος, χωρίς να τους κατονομάσει ποτέ.

Βάσω Παλαιού

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου