Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Έγγραφο-φωτιά για 8 πολιτικούς

Οκτώ πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν την τελευταία δεκαετία στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που έχει σταλεί στη Βουλή.
Υπουργοί και υφυπουργοί των τελευταίων κυβερνήσεων, σχεδόν στο σύνολό τους, χειρίστηκαν «καυτά» θέματα και βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων που καθόρισαν την πορεία της χώρας. 
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καλούνται πλέον να αποδείξουν αν κάποιοι από αυτούς πλούτισαν.. ως εκ της θέσεώς τους, εκμεταλλευόμενοι τους θώκους που τους εμπιστεύτηκαν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί.
Οπως αποκάλυψε η Realnews, πρόκειται για τους Γιάννη Ανθόπουλο, Γιώργο Βουλγαράκη, Νικήτα Κακλαμάνη, Τάσο Μαντέλη, Γιάννο Παπαντωνίου, Φεβρωνία Πατριανάκου, Αρη Σπηλιωτόπουλο και Απόστολο Φωτιάδη
Όλοι ελέγχονται για τα περιουσιακά τους στοιχεία και το «πόθεν έσχες», ενώ έχει δοθεί εντολή ανοίγματος των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Η ερώτηση
Το έγγραφο με τα ονόματα των οκτώ πολιτικών, οι δύο από τους οποίους έχουν και σήμερα τη βουλευτική ιδιότητα (Κακλαμάνης, Σπηλιωτόπουλος), εστάλη στην Υπηρεσία Αυτοτελούς Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του ΣΔΟΕ, μετά από ερώτηση που είχε υποβάλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.
Ο βουλευτής ρωτούσε συγκεκριμένα να πληροφορηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ποια πολιτικά πρόσωπα ερευνώνται αυτήν τη χρονική περίοδο από το ΣΔΟΕ, πότε ξεκίνησε η έρευνα και σε ποια φάση βρίσκεται. Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ απάντησε στα ερωτήματα σχετικά με τους οκτώ πολιτικούς και τους λόγους για τους οποίους ο καθένας από αυτούς βρέθηκε στο στόχαστρο των φοροελεγκτικών μηχανισμών.
Για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο εξετάζονται, ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στο ΣΔΟΕ, υποθέσεις που είχε χειριστεί ως δικηγόρος εταιρειών και έχουν ήδη ανοίξει οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.
Στη λίστα των οκτώ πολιτικών που ελέγχονται περιλαμβάνεται και ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γ. Βουλγαράκης, για τον οποίο έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, όπως επίσης και για την σύζυγό του, τη συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη.

Ψάχνουν λογαριασμούς
Σχετικά με τον βουλευτή, πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη ελέγχεται το «πόθεν έσχες» για τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού. Φορολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, ενώ παράλληλα έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.
Εντολή ανοίγματος λογαριασμών έχει δοθεί επίσης για τον πρώην υπουργό Αμυνας αλλά και Εθνικής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου, όπως και για τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.
Το έγγραφο με τα οκτώ πολιτικά πρόσωπα που εστάλη στην Υπηρεσία Αυτοτελούς Κοινοβουλευτικού Ελέγχου περιλαμβάνει και μια γυναίκα πολιτικό, τη Φ. Πατριανάκου. Για την πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας το ΣΔΟΕ αναμένει στοιχεία από το άνοιγμα των τραπεζικών της λογαριασμών το οποίο έχει ήδη αιτηθεί. Ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α. Σπηλιωτόπουλος ερευνάται για την προέλευση των εισοδημάτων του, ενώ έχει ζητηθεί άνοιγμα λογαριασμού τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνεργάτες του.
Τη λίστα των οκτώ πολιτικών συμπληρώνει ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Φωτιάδης, ο οποίος παλαιότερα είχε διατελέσει και υφυπουργός Γεωργίας. Συγκεκριμένα, ελέγχονται τα εισοδήματά του, όπως επίσης και οι εκλογικές του δαπάνες για την περίοδο 2000-2001. Παράλληλα, ερευνάται η περιουσιακή του κατάσταση και οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αναμένουν τα στοιχεία από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Η υπόθεση ΜΑΝ
Έλεγχος για την προμήθεια τρόλεϊ
Έρευνα του Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκεται σε εξέλιξη και για την υπόθεση της γερμανικής εταιρείας ΜΑΝ, που αφορά την προμήθεια τρόλεϊ από τον ΗΛΠΑΠ και τις μίζες που φέρεται να έχουν κατατεθεί από τους Γερμανούς μέσω offshore εταιρειών στις Παρθένους Νήσους και την Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, το ΣΔΟΕ ελέγχει τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναφορικά με τα περιουσιακά τους στοιχεία και το πόθεν έσχες.
*real.gr

1 comments:

  1. Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

    Μόνος του πήρε την πρωτοβουλία να χοροστατήσει στην κηδεία του πάμπλουτου μπαμπά του Αλέξη Τσίπρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Λιάπης. Ο 78χρονος Παύλος Τσίπρας πέθανε
    ξαφνικά από καρδιακή προσβολή τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας 29 Οκτωβρίου.
    Στους δημοσιογράφους απαγορεύτηκε να καλύψουν την κηδεία, για να μη μάθουν οι χαχόλοι οι Έλληνες από πόσο «χριστιανική» οικογένεια προέρχεται ο άθεος Αρχηγός του Σύριζα

    Eπιγραμματικά oi αποκαλύψεις:
    1) Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου. Ο Στυλιανός Παττακός (Έγινε 100 ετών στις 8 Νοεμβρίου!) είχε απαγορεύσει στον πολιτικό μηχανικό γαμπρό του σύζυγο της κόρης του) να παίρνει δημόσια έργα επί Χούντας. Στον Παύλο Τσίπρα επέτρεπε, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του Αρχηγού του Σύριζα να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου.

    2) Η οικονομική άνεση του «καλού χριστιανού» Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης. Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»! Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης τον μπαμπά του Τσίπρα, γι’ αυτό και σκίστηκε να πάει στην προχθεσινή κηδεία του Παύλου στον Διόνυσο, χωρίς να τον καλέσει η οικογένεια Τσίπρα!

    3) Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη, ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008. Όλα εξηγούνται σε αυτή την ζωή: Για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται η θεωρία της Στήλης ότι όλο το σημερινό Αντιρατσιστικό Κίνημα προήλθε από τον Χουντικό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Κοτσώνη… Είναι μέγα ψεύδος ότι ο Παύλος Τσίπρας ήταν Αντιστασιακός και τον είχε συλλάβει η Χούντα. Η Αλήθεια έχει ως εξής: Ο μεγαλύτερος αδελφός του Παύλου και θείος του Αλέξη, μακαριστός Ηρακλής Τσίπρας, υπήρξε την δεκαετία του 1950 στέλεχος της ΕΔΑ, όπως πάρα πολλοί άλλοι καλοί χριστιανοί.
    Όταν ήρθε η 21η Απριλίου, οι Αξιωματικοί προσπάθησαν να βρούν και να συλλάβουν τον Ηρακλή, διότι ήταν φακελωμένος ως στέλεχος της ΕΔΑ. Δεν τον βρήκαν και γι’ αυτό συνέλαβαν τον Παύλο Τσίπρα, τον οποίο και άφησαν ελεύθερο σε λίγες ημέρες! Αυτή ήταν η περίφημη αντιστασιακή δράσις του μπαμπά του Αλέξη, ο οποίος τσάκωνε ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα της Χούντας δια του «Σκαπανέως ΑΤΕ»!

    Όσο για τον Ηρακλή Τσίπρα, έσπευσε αμέσως να τα βρεί με την 21η Απριλίου, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που το 1968 ανέλαβε Γενικός Αρχηγός της Ποδοσφαιρικής Ομάδος του Παναθηναϊκού! Όταν το 1971, μεσούσης της Χούντας, ο Παναθηναϊκός έκανε την θρυλική εποποιΐα που τον οδήγησε (2 Ιουνίου 1971) στο Γουέμπλεϋ με τον Άγιαξ, Γενικός Αρχηγός του ήταν ο θείος του Αλέξη Τσίπρα και… Μέγας Αντιστασιακός, Ηρακλής Τσίπρας!!.. Θα τελειώσω με κάτι που ξέρουν ελάχιστοι: Στις 28 Απριλίου 1971 στην Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 τον Ερυθρό Αστέρα και προκρίθηκε στον Μεγάλο Τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του Γουέμπλεύ, αν και είχε χάσει με 4-1 στο Βελιγράδι. Ήταν η πιο θρυλική νίκη στην 104χρονη Ιστορία του ΠΑΟ.
    Στην κερκίδα των Επισήμων του γηπέδου της Λεωφόρου βρισκόταν ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Κυβερνήσεως Στυλιανός Παττακός, έχοντας στα αριστερά του την τότε Πρώτη Κυρία, Δέσποινα Παπαδοπούλου και δεξιά του τον Ηρακλή Τσίπρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή