Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ποιός πλήττει την Δημοκρατία;

Η Χρυσή Αυγή ή οι υπουργικές αποφάσεις;

Την γνωστή παράσταση περί “αποκαταστάσεως” της Δημοκρατίας την παρακολουθήσαμε και φέτος όπως και κάθε χρόνο. Όχι με την μεγαλοπρέπεια περασμένων ετών, αφού οι κυβερνώντες κατάλαβαν – σχετικά αργά – ότι “γιορτές της Δημοκρατίας” σε κήπους μεγάρων μόνο προκαλούσαν τον ελληνικό λαό, αλλά και πάλι δίχως να... αναφερθεί το “αντάλλαγμα” της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η θυσία της Κύπρου δηλαδή. Στο...
πλαίσιο λοιπόν αυτών των εορτασμών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατέθεσε στεφάνι στο μνημειακό-ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «ΕΑΤ-ΕΣΑ» στο Πάρκο Ελευθερίας.

Και μάλιστα σύμφωνα με την παράδοση... τόνισε την ανάγκη να προστατευθεί η Δημοκρατία στη χώρα, λέγοντας ότι υπέστη πολλά χτυπήματα από την κρίση. Ανέφερε ότι καμία τιμή δεν είναι αρκετή και δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη προς αυτούς που αγωνίστηκαν για να πέσει η χούντα.... Ποίοι ακριβώς ήταν αυτοί, δεν το ανέφερε, προφανώς μη θέλοντας να κατηγορηθεί ότι “ευλογάει τα γένια του”. 
Υπογράμμισε, όμως, ότι η κρίση έφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας αυτό το γεγονός ως «τη δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Χρυσή Αυγή, δηλώνοντας ότι «απέκτησε δυνάμεις, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που κηρύττει το μίσος και τον αλληλοσπαραγμό». «Μπορεί κανείς να επιχειρήσει πολλές ερμηνείες γι’ αυτό το φαινόμενο, που δεν μας τιμά ως χώρα και ως λαό, όμως η ουσία είναι ότι η Δημοκρατία υπέστη πολλαπλά χτυπήματα» σημειώνει. Φυσικά δεν ανέφερε ούτε ποιά είναι αυτά τα πολλαπλά... χτυπήματα. Δεν μας είπε ποιός πλήγωσε την Δημοκρατία, δεν μας είπε τι είδους ήταν τα χτυπήματα κατά της Δημοκρατίας.

Δεν αναφέρθηκε ούτε στα fast track-υπερεπείγοντα νομοσχέδια που προσφέρονταν στους βουλευτές μερικές ώρες πριν από την ψήφισή τους και αποτελούνταν από εκατοντάδες σελίδες, μέσα στις οποίες εξυπηρετούνταν συμφέροντα υμετέρων, δεν μας είπε για τις συναλλαγές επιχειρηματιών με τους τροϊκανούς που πρότειναν τα καλά και συμφέροντα (δι' αυτούς) και όχι για την χώρα και τα οποία οι δεύτεροι με την σειρά τους έφερναν ως προαπαιτούμενα. Δεν μας είπε για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών για την δήθεν αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας που κατέληγαν σε μπόνους. Δεν μας είπε ούτε και για τους τραγικούς συνδικαλιστές που διέλυαν στην πράξη την δημοκρατία, προκειμένου να επιβάλλουν τα συμφέροντα της κάστας που εκπροσωπούσαν.

Μας είπε μόνον για την Χρυσή Αυγή. Την Χρυσή Αυγή που εξελέγη στο κοινοβούλιο μέσω της ίδιας της ουσία της δημοκρατίας, την οποία εκθειάζει ο Κάρολος Παπούλιας, της ψήφου των Ελλήνων πολιτών. Την ίδια την Χρυσή Αυγή, τα στελέχη της οποίας οδηγήθηκαν στην φυλακή μετά από την... πολιτική πρωτοβουλία του Ν. Δένδια και την πολιτική εμπλοκή δικαστικών, σύμφωνα τουλάχιστον με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μπαλτάκο. Δεν γνωρίζω εάν αυτό θεωρείται πλήγμα κατά της Δημοκρατίας ή... διάσωσή της σύμφωνα με τον Κάρολο Παπούλια. Δεν γνωρίζω ποιό από τα δύο θεωρεί πλήγμα ο Κάρολος Παπούλιας, τις εκλογές ή τις φυλακίσεις βουλευτών και πολιτικών αρχηγών.

Και μιας και φτάσαμε εδώ, ας ρωτήσουμε και τον κ. Παπούλια εάν θεωρεί “δημοκρατία” το να περνούν ως υπουργικές αποφάσεις διάφορα νομοτεθήματα τα οποία έχουν προκαλέσει την δημόσια οργή. Όπως έγινε με την διάταξη που είχε “κόψει” ο Μπαλτάκος από το “αντιρατσιστικό νομοσχέδιο” και η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) και η οποία προέβλεπε την απόδοση άδειας παραμονής σε όποιον ξένο κάνει καταγγελία για “ρατσισμό” σε Έλληνα. Όπως αποκάλυψε χθες η ιστοσελίδα defencenet “Εν κρυπτώ και με απλή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, και η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β'1453 της 05/06/2014, όποιος λαθρομετανάστης καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του, έστω και λεκτική, καθώς και οι ουσιώδεις μάρτυρες που θα προτείνει ο λαθρομετανάστης, δικαιούνται αυτόματα άδεια παραμονής ενός έτους μέχρι της εκδίκασης της υπόθεσης! Πρόκειται για την περίφημη διάταξη που είχε επιχειρηθεί να περάσει ως νόμος τον περασμένο Μάρτιο ο Λ.Γρηγοράκος με προσωπική εντολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου και είχε απορρίψει ο γραμματέας της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκος.

Τι σημαίνει το παραπάνω; Ότι π.χ. μπορεί να 20 λαθρομετανάστες να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και να καταγγείλουν ότι κατά την περισυλλογή τους εξυβρίστηκαν ή δέχθηκαν υποτιμητικές λεκτικές "ρατσιστικές" επιθέσεις από ένα στέλεχος της Ακτοφυλακής ή της ΕΛΑΣ! Αυτός που θα το καταγγείλει αυτόματα "κερδίζει" ένα χρόνο νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα με κανονική κάρτα παραμονής! Μαζί του "κερδίζουν" άδεια παραμονής και οι μάρτυρες της υπόθεσης, δηλαδή οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες που είναι μαζί του! Από όταν πέρασε στο ΦΕΚ, αυτόματα άρχισαν όλοι οι λαθρομετανάστες, κατάλληλα ενημερωμένοι από τους Τούρκους, με το που πατούσαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος να καταθέτουν μηνύσεις κατά των στελεχών της Ακτοφυλακής και να κατονομάζουν ως μάρτυρες όλους τους συντρόφους τους!

Τον Μάρτιο, όταν το ΠΑΣΟΚ επέμενε να ψηφιστεί το άρθρο, ο Π.Μπαλτάκος ως έσχατη γραμμή άμυνας είχε προτείνει να εγκριθεί σχετική διάταξη που θα προέβλεπε ότι σε περίπτωση που θα αποδεικνυόταν ότι είναι ψευδής και συκοφαντική η κατηγορία αυτομάτως οι λαθρομετανάστες θα απελαύνονταν. Είχε υπάρχει σφοδρή αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ (με έκδοση ανακοίνωσης Τύπου από το ΠΑΣΟΚ) σε βάρος του Π.Μπαλτάκου και εν τέλει συμφωνήθηκε να αποσυρθούν και οι δύο διατάξεις. Επανήλθαν όμως ύπουλα και με απλή υπουργική απόφαση η οποία εκδόθηκε στις 5 Ιουνίου,

τελικά οι λαθρομετανάστες κερδίζουν ένα χρόνο παραμονής στην Ελλάδα ... δωρεάν! Πηγές του ΛΣ/Ακτοφυλακή, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με το defencenet.gr, αναφέρουν ότι ήδη πολλά στελέχη του Λιμενικού διώκονται ήδη για κατά φαντασίας εξύβριση και "ρατσιστική συμπεριφορά" από μηνύσεις λαθρομεταναστών, οι οποίοι εν συνεχεία λαμβάνουν άδεια παραμονής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης!

Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις άραγε τιμούν την αγαπημένη του... Κάρολου Παπούλια Δημοκρατία; Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, μέσω υπόγειων – προφανώς συμφωνιών- στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης, είναι καλές για την δημοκρατία; Ή αυτά είναι στην πραγματικότητα τα πλήγματα κατά της Δημοκρατίας;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου