Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Το γέρας της Αμαθείας…

Το 66% των ψηφισάντων δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Εκείνοι που δεν τους ψήφισαν στις Ευρωεκλογές ήταν το 77%, δηλαδή τρείς στους τέσσερεις. Μεταξύ των λαθών της επικοινωνιακής πολιτικής της ΝΔ, από τα σοβαρότερα, ήταν ότι όχι μόνον επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να διατυμπανίζει την «Νίκη» του αλλά το ίδιο έλεγαν και οι ίδιοι, σαν να ήταν οι εκλογές αγώνας δρόμου όπου ο πρώτος που περνάει το νήμα κερδίζει. Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, στις βουλευτικές, βασίστηκε στην «υποτιθέμενη» λαϊκή εντολή, του ενός τρίτου, να ανατρέψουν τα πάντα να χρεοκοπήσουν την χώρα και να διακινδυνεύσουν την έξοδο μας από την Ευρώπη. Παρουσίασαν μάλιστα αυτό ως εντολή (μιας μικρής μειοψηφίας) ως ιερή και απαραβίαστη, ιδίως για μία μικρή παράταση του «μνημονίου».

Κατά την λαϊκή έκφραση «φλόμωσαν τον κόσμο στο ψέμα», όπου φλόμος είναι μία ουσία που ρίχνουν οι ψαράδες και θολώνουν τα νερά, συγχέει και αναισθητοποιεί τα ψάρια (ψαρώνουν) και αλιεύονται ευκολότερα. Στόλισαν κάθε απόφαση της κυβερνήσεως, κάθε νόμο και σύμβαση ως «κατάπτυστη, επονείδιστη, παράνομη, αντισυνταγματική», ακόμη και «εγκληματική». Από κεκτημένη ταχύτητα λάβρος (όψιμος) Συριζαίος, συνεχίζει τους ίδιους χαρακτηρισμούς ακόμη και σήμερα. Σήμερα όμως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξεχνάνε τι είπανε. Αποτέλεσμα ότι αν όχι το σύνολο των σκεπτομένων ανθρώπων, ασφαλώς το σύνολο του Eurogroup, δεν κατανοούν τι λέει π.χ. ο κ. Βαρουφάκης, ούτε καν ο εκπρόσωπος της φιλικής Κύπρου. Τι συμβαίνει;

Μία αρκετά επαρκής βάση για την κατανόηση αυτής της συμπεριφοράς είναι ότι κάθε ενσυνείδητος αριστερός έχει παραδώσει την κριτική λειτουργία του εγκεφάλου του στο κόμμα. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η ιδεολογία του Μαρξισμού-Λενινισμού-Μαοϊσμού-μαϊμουδισμού, έχει μία απάντηση σε όλα, άρα έχει την γοητεία της «προκάτ» αποφάσεως χωρίς την βάσανο του συλλογισμού. Όχι, δόγμα είναι το συμφέρον του κόμματος – και μόνο – στην κάθε στιγμή. Ποιο είναι αυτό αποφασίζεται από την ηγεσία του, που διατηρεί το δικαίωμα να «πιστέψει» το ακριβώς αντίθετο, αναλόγως των περιστάσεων.

Οι έννοιες «Τιμή, Αλήθεια, Συνέπεια, Υποχρέωση» κτλ, είναι καταγέλαστες αστικές προκαταλήψεις που δεν πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψη από τους στρατευμένους. Κατά ευτυχή (για τους κομμουνιστές) σύμπτωση αυτού του είδους η ηθική είναι ουσιαστικό στοιχείο της Ανατολής και πολύ γοητευτικό για το μέρος του λαού πουθεωρεί την κουτοπονηριά ευστροφία και «εξυπνάδα».

Είναι ολοφάνερο ότι το μόνο δόγμα στο οποίο το ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνεπές είναι η κατάκτηση της εξουσίας με οποιοδήποτε όπλο και κυρίως το ψέμα. Ξεδιάντροπο και ανερυθρίαστο. Με την γοητεία της απολαύσεως των ξένων χρημάτων το πατροπαράδοτο πλιάτσικο ονομάστηκε αξιοπρέπεια και απολαμβάνει την προσδοκία του 80% του πληθυσμού.

Η αναστολή κάθε κριτικής λειτουργίας έχει ως συνέπεια και την εξάλειψη κάθε αμφιβολίας ως άχρηστης ασκήσεως και χάσιμο χρόνου. Αποτέλεσμα η θρησκευτικής μορφής αυτοπεποίθηση και η υποχρέωση του προσηλυτισμού, ή με άλλα λόγια της «καθοδήγησης». Απροκάλυπτα τόσον ο κ. Τσίπρας, όσον και ο κ. Βαρουφάκης και άλλοι δηλώνουν ότι η Ευρώπη (και αύριο ο Κόσμος) θα εκπαιδευτεί και θα μάθει. Σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι πρωθυπουργός ξένης χώρας «κάνει λάθος, και αν του δώσει την ευκαιρία, θα του το εξηγήσει». Πρωτοφανές και απίστευτο δείγμα αναίδειας, οιήσεως, αλαζονείας και αποστάσεως από την πραγματικότητα. Άσε πια από κανόνες διπλωματικής συμπεριφοράς!

Τέλος ο τρόπος με τον οποίο η Πρόεδρος της Βουλής κατά την ανακοίνωση της εκλογής του στο ανώτατο αξίωμα… παρέδωσε στον μόλις εκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το… μάθημα του για το σπίτι και, συνεχίζοντας την παρανόηση του ρόλου της, του εξήγησε, με κάθε λεπτομέρεια και συγκεκριμένως, τι πρέπει να κάνει σε όλα τα σημεία της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας, ή και της ερμηνείας του Συντάγματος σύμφωνα με τις απόψεις της. Αυτός ο διδασκαλικός τρόπος ισοδυναμεί με τόμους πολιτικής φιλοσοφίας, αλλά ίσως και σκοπευομένου τρόπου ασκήσεως της εξουσίας.

Εάν εννοείται αποκτήσουν την παντοδυναμία στο κοινοβούλιο. Αυτή την παντοδυναμία, ευλόγως, υποθέτω ότι ονειρεύονται. Και υποψιάζομαι ότι μηχανεύονται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου