Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Περί νεοπατριωτισμού

Τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή των λόρδων, γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας επαναπροσδιορισμού διαφόρων όρων. Ένας από αυτούς είναι και ο πατριωτισμός.

Παλαιότερα ο πατριωτισμός ήταν ένας όρος που δεν χρησιμοποιούταν και τόσο στην καθομιλουμένη, μιας και εθεωρείτο δεδομένος στη συνείδηση κάθε Έλληνα. Σιγά σιγά και με την διείσδυση του κάθε πνευματικώς ψωριασμένου (βλ. Καζαντζάκη) σε κάθε είδους θέση κλειδί (δημόσια ή μη), όπου επηρέαζε ή καθόριζε τόσο τη κοινή γνώμη όσο και τις πολιτικές αποφάσεις/εξελίξεις, ξεκίνησε η προσπάθεια της εκρίζωσής του από τη συνείδησή του κάθε Έλληνα πολίτη. Στη θέση της προσπαθούν να αντικαταστήσουν τον ατομικισμό και το μίσος για κάθε που θυμίζει τη πατρίδα. Έτσι στη καθημερινή συμπεριφορά και τρόπο σκέψης του κάθε νεοέλληνα κυριάρχησε ο ατομικισμός και το βόλεμα. Βέβαια υπήρχαν κατά καιρούς κάποιες υποχωρήσεις τροφοδοτούμενες από διάφορες αθλητικές διακρίσεις ή προδοτικές αποφάσεις (βλ. Ίμια) αλλά γρήγορα οι “ψωριάρηδες” κατάφερναν να επαναφέρουν τη λήθη.

Έτσι, βλέποντας ολόγυρά του την διαφθορά να κυριαρχεί δεν ενδιαφερόταν, αρκεί να μην επηρεαζόταν ο ίδιος, αφού και αυτός κάπου θα έκανε την κομπινούλα του. Οι πολιτικοί παρέα με τους δημοσιογράφους και τους μεγαλοεργολάβους έκαναν ανενόχλητοι τη δουλειά τους και όλο και κάποιο ψίχουλο θα έπεφτε και για τον απλό πολίτη. Έτσι ο άκρατος υλισμός κυριάρχησε στην κοινωνία μας και η πατρίδα ήταν εκτός καθημερινής σκέψης παρά μόνο αν συνέβαινε κάτι που να σχετιζόταν με τα εθνικά θέματα (βλ. Μακεδονικό, Κυπριακό).

Ώσπου ο κόμπος έφτασε στο χτένι (όπως λέει και ο λαός μας), το μεγάλο φαγοπότι έλαβε τέλος και τα ψίχουλα τέλειωσαν. Τα δανεικά στέρεψαν και η ώρα της είσπραξης ήρθε. Οι ταγοί του κράτους με τα φερέφωνά τους έστρωσαν το χαλί στους διεθνείς τοκογλύφους για να μας “σώσουν”. Η κοινωνία άρχισε να σιγοβράζει και ο νεοέλληνας να ξυπνάει από τον χρόνιο λήθαργό του και να βλέπει την αλήθεια κατάματα. Έτσι το κίνημά μας άρχισε να αυξάνει την δύναμή του και με την είσοδό μας στo “ιερό” κοινοβούλιο να ταρακουνά τους μέχρι τώρα εξουσιαστές.

Μας αναφέρει ένας σε συνέντευξή του, για το τι σημαίνει ο όρος “νέος πατριωτισμός”: “να αγαπάς και να υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου, στην πράξη και όχι στα λόγια, χωρίς να μισείς την πατρίδα των «άλλων»”. Τόσα χρόνια δηλαδή υπερασπιζόσασταν την πατρίδα σας; Και αν ναι με ποιον τρόπο;

Οι ΕΑΜίτες στο βουνό με τους Βούλγαρους συμπολεμιστές τους για πια πατρίδα πολέμαγαν; Δεν είχαν μίσος; Τους ρασοφόρους που έσφαζαν δεν τους μισούσαν; Θα μπορέσετε να μας το αναλύσετε λίγο μήπως και καταφέρουμε να καταλάβουμε και εμείς τι εννοείτε.

Και συνεχίζει: “Ο πατριωτισμός είναι μια πολύτιμη για τη δημοκρατία πολιτική αρετή, μια δύναμη που μπορεί να κινητοποιεί τους πολίτες να υπηρετούν τη χώρα τους και την κοινή τους ελευθερία και δημοκρατία”. Ο εθνικός κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς, που δεν ήταν δημοκράτης, δεν ήταν πατριώτης ή δεν ήταν νεοπατριώτης;

Και για να γίνουμε πιο σαφείς, ποιος είναι ο πατριωτισμός σας; Όταν οι περισσότεροι από εσάς τους “πατριώτες” δεν έχουν υπηρετήσει τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό. Ή αν έχουν θα ήταν αποσπασμένοι σε κάνα πολιτικό γραφείο ή σε καμιά προνομιούχα (βλ. βυσματική) θέση ή θα έβγαιναν Ι5 και θα έπαιρναν απαλλαγή ή θα έκαναν τη θητεία από το σπίτι τους ή ακόμη θα πλήρωναν για να μην υπηρετήσουν.

Τι κάνατε για τον υπόδουλο ή ξενιτεμένο ελληνισμό; Υπάρχει εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα; Ή νομίζετε πως στέλνοντας διαβήματα και ευχαριστώντας τους Αμερικανούς κάνετε διπλωματία; Η πατρίδα αιμορραγεί, Έλληνες ξενιτεύονται (νόμιμα βεβαίως) για ένα καλύτερο μέλλον και σεις προσπαθείτε να τους αντικαταστήσετε με λαθρεποίκους. Άλλοι απελπισμένοι γίνονται αυτόχειρες μιας και είναι κατεστραμμένοι οικονομικά και βρίσκονται μες στα χρέη. Οι νεκροί πρέπει να έχουν ξεπεράσει τους 4000 και αν συνυπολογίζουμε και αυτούς που κατακρεούργησαν οι λαθρέποικοί σας τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να μιλάμε για διπλάσιο νούμερο. Πότε θα βρεθεί ένας ευπατρίδης νομικός να σας μηνύσει για προμελετημένη γενοκτονία του Ελληνικού Έθνους;

Για την υπογεννητικότητα δεν αναφέρετε τίποτα. Πόσοι πεθαίνουν και πόσοι Έλληνες γεννιούνται; Αλλά και γι’ αυτό βρήκατε τη λύση με τον κάθε λογής κατατρεγμένο λαθρέποικο. Έχοντας τσακίσει τους πολύτεκνους με περικοπές επιδομάτων και φορολόγηση του κάθε παιδιού, έτσι προσπαθείτε να προωθήσετε την αγάπη σας για την πατρίδα; Μπερδέψατε τις χώρες, δεν είσαστε στην Κίνα όπου προσπαθούν να μειώσουν την υπεργεννητικότητα, αλλά στην Ελλάδα που έχει μετατραπεί σε μια χώρα συνταξιούχων (τώρα πλέον και ανέργων).

Ποιος είναι ο σχεδιασμός επίλυσης αυτού του τεράστιου προβλήματος; Φορολογώντας τους Έλληνες για τα παιδιά τους; Βομβαρδίζοντας τους πολίτες συνέχεια με νέα μέτρα ώστε τα νέα ζευγάρια να μη σκέφτονται καν να κάνουν κάποιο παιδί ή στην καλύτερη να κάνουν μόνο ένα; Όσο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα χαντακώνεται να ξέρετε πως και η αποδοχή σας στις μάζες του ελληνικού λαού θα έχει την ίδια τύχη. Αντιθέτως, θα αυξάνεται στους λαθρέποικους...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου