Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η … Ζάμπια!

«Υπήρξε κάποια χώρα που να αναγκάστηκε να προχωρήσει στο μέτρο αυτό;» ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ όταν είπε στους δημοσιογράφους πως υπάρχει και η δυνατότητα να μαζέψει η Ελλάδα όλες τις δόσεις που χρωστά στο ΔΝΤ μέσα στον Ιούνιο και να τις πληρώσει μαζί στο τέλος του μήνα.


«Χμμμ, νομίζω υπήρξε μια στο παρελθόν» προσπάθησε εκείνος να ψελλίσει.

«Ποια χώρα;» αμείλικτος ο δημοσιογράφος.

«Χμμμ, μα, νομίζω η …. Ζάμπια» αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ!!

Συνειδητά απέχων από τον σχολιασμό όλους τούτους τους μήνες της «διαπραγμάτευσης» της «πρώτης φοράς αριστεράς» με τους «ανάλγητους τοκογλύφους» εταίρους μας, αλλά πάντα παρών στο αγαπημένο μας Αντινιούζ ως αναγνώστης πλέον των άρθρων και των σχολίων των συν - φορουμιτών, νομίζω πως, δεδομένου ότι η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει, μπορεί κανείς να προχωρήσει σε έναν πρώτο ψύχραιμο απολογισμό αυτών των πρώτων 120 ημερών διακυβέρνησης της χώρας από την παράταιρη αριστερο – δεξιά συμμαχία των ΣΑΝΕΛ.

Μια πρώτη και περιεκτική αποτίμηση θα αποδίδονταν με την φράση «τα πράγματα πήγαν πολύ χειρότερα από ότι τα φανταζόμασταν».

Δεν πρόκειται για φτηνή αντιπολίτευση, ούτε για πρόχειρη και βιαστική κριτική. Δεν υπάρχει άνθρωπος στην χώρα – εκτός ίσως από τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ Α.Ε., τους επαναπροσλαμβανόμενους στο δημόσιο και τους «πενόμενους» εργαζόμενους στην ΔΕΗ Α.Ε. – που να ισχυριστεί στα σοβαρά πως έγινε όλο αυτό το διάστημα κάτι διαφορετικό και πρωτοπόρο που να καλυτέρεψε την ζωή του στην καθημερινότητά της ή έστω κάτι επαναστατικό και ρηξικέλευθο, που να του έδωσε την παραμικρή ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο, την οικογένειά του ή την χώρα ολόκληρη.

Αντιθέτως, όλα τα φορομπηχτικά μέτρα της προηγούμενης διακυβέρνησης (αυτά που οδήγησαν στην συντριπτική ήττα της 25/1) όχι μόνο διατηρούνται εν χορδαίς και οργάνοις αλλά «βελτιώνονται» ως προς την εισπρακτική τους σφοδρότητα και το εύρος τους. Την ίδια στιγμή, το «πατριωτικό» ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ της συριζαίικης αντιπολίτευσης, μετατρέπεται εν ριπή οφθαλμού σε «πατριωτικό καθήκον» να ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ τους «αριστερούς» μου φόρους.

Χρειάστηκε 120 μέρες για την «πρώτη φορά αριστερά» ώστε να ανακαλύψει πως οι δανειστές και εταίροι μας είναι «ανάλγητοι», «άπονοι» και «ανελέητοι». Λες και όταν τους αντιμετώπιζε η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν γατάκια, παπάκια και σκυλάκια του καναπέ. Τώρα πια, αντελήφθη και ο κ. Τσίπρας πως τρίτος δρόμος προς την σωτηρία της χώρας ΔΕΝ υπάρχει! Δύο είναι οι δρόμοι, ο ένας μέσα στην ευρωζώνη, την Ε.Ε. και με νόμισμα το ευρώ και ο άλλος αυτός που λέει μονότονα το ΚΚΕ, ο Αλαβάνος και (δυστυχώς) ένα μεγάλο κομμάτι από δραχμολάγνους νεοσταλινικούς του δήθεν φιλοευρωπαϊκού του κόμματος!

Δεδομένου αυτού κύριε Τσίπρα, το να λες πως θα πετύχεις καλύτερο μνημόνιο από τους προηγούμενους, την ώρα που έχεις εκλεγεί με προμετωπίδα το σκίσιμο των μνημονίων, το να διατηρείς τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσες την επόμενη των εκλογών, το να διατηρείς και να αυξάνεις τους φόρους στην μεσαία τάξη που οι προηγούμενοι είχαν ήδη αρχίσει να μειώνουν δειλά και το να φτάσεις να φορολογείς ακόμη και τις κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, το να αυξάνεις τα έσοδα από ΦΠΑ (ο πιο άδικος φόρος καθότι έμμεσος και πληρώνεται από τους πάντες, ακόμη και τους φτωχούς και τους ανέργους) και το να βάζεις χέρι στην βαριά βιομηχανία της χώρας - τον τουρισμό, είναι βέβαιο πως δεν αποτελούν λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά μια θεαματική όσο και υφεσιακή κολοτούμπα που δυστυχώς δεν γίνεται καν με χάρη και ευλυγισία αλλά άγαρμπα, δύσκολα και μετά από βίαιο σπρώξιμο αυτών τους οποίους θα κατατρόπωνες με νταούλια και ζουρνάδες.

Και να πετύχαινες τουλάχιστον καλύτερο μνημόνιο, πάει στο καλό, εμείς οι «μνημονιακοί» θα μπορούσαμε να το καταπιούμε εν τινι μέτρω. Αλλά εσύ έσκιζες τα ιμάτιά σου για το πόσο κακό ήταν το περίφημο μέηλ Χαρδούβελη που προέβλεπε συνολικά μέτρα ύψους 980 εκατομμυρίων, την στιγμή που ετοιμάζεσαι να φέρεις μνημόνιο και (κυρίως εισπρακτικά και άρα υφεσιακά) μέτρα ύψους άνω των 4 δις στην καλύτερη περίπτωση. 


Και αυτή την συμφωνία, ετοιμάζεσαι να την «σερβίρεις» στην πολιτική σου πελατεία αλλά και μέσα στο ίδιο σου το κόμμα ως τεράστια επιτυχία βαφτίζοντας το κρέας ψάρι και επιχειρώντας να κάνεις το άσπρο – μαύρο ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ !!

Όλα αυτά, αν τα βάλουμε στη σωστή σειρά, δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε αγαπητέ κ. Τσίπρα πως έφθασαν μόλις 120 μέρες διακυβέρνησης της χώρας από την «πρώτη φορά αριστερά» παρέα με τους ψεκασμένους του Πάνου, ώστε να καταντήσετε την χώρα μας Ζάμπια. Κι αυτό, επειδή είναι η πρώτη φορά – ακόμη και μέσα στο επίκεντρο της κρίσης το 2012 που αναλάμβανε η κυβέρνηση Σαμαρά κάτι τέτοιο δεν έγινε – βγαίνουν ανακοινώσεις χαράς όταν πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, για πρώτη φορά απειλούμε ευθέως πως δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, για πρώτη φορά έχει κάνει το κράτος τόσο μακροχρόνια και εκτεταμένη στάση πληρωμών προς το εσωτερικό του, για πρώτη φορά υπάρχουν τόσο λίγες καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες (30 δις εκροές τις τελευταίες 120 μέρες), πρώτη φορά είναι τόσο κοντά η επιβολή Capital Control, για πρώτη φορά τέλος, η Πατρίδα είναι τόσο απομονωμένη από τους φυσικούς της συμμάχους, τόσο μόνη στην Ευρωζώνη, τόσο ευάλωτη στην δύσκολη γεωπολιτική θέση που η μοίρα της έταξε.

Ζάμπια μας κάνατε κ. Τσίπρα. Ζάμπια και πολύ μας είναι!

antinews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου