Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Παιδιά δύο ταχυτήτων

Γιατί θα πρέπει να διαλύεται ένα πανεπιστήμιο και να κινδυνεύει το εξάμηνο προκειμένου να βγει έξω ένας φυλακόβιος, ληστής τραπεζών; Γιατί θα πρέπει να ταλαιπωρούνται χιλιάδες παιδιά για έναν; Γιατί θα πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος κύκλου μπάχαλου στα πανεπιστήμια;

Μια ομάδα ολίγων ατόμων έκανε κατάληψη στα ΤΕΙ Αθήνας με αίτημα να χορηγηθεί άμεσα φοιτητική άδεια στον Νίκο Ρωμανό προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή του. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός λειτουργίας τα 23 από τα 27 τμήματα του Ιδρύματος με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εγγραφές των επιτυχόντων και η εξεταστική, καθώς και πλήθος μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Μείζον είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και στο πεδίο των οικονομικών υποχρεώσεων του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων είναι και η μισθοδοσία του προσωπικού.

«Τα μαθήματα θα έπρεπε να ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου» σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ. Οι καταληψίες βρίσκονται δώδεκα ημέρες εντός του κτιρίου του Ιδρύματος, ενώ η διοίκηση δεν έχει εικόνα για την κατάσταση στο εσωτερικό του.

Κατόπιν αυτής της κατάστασης μαθαίνουμε ότι αποφασίστηκε να δοθεί τελικά άδεια στον Ρωμανό για να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τα μαθήματά του.

Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε ποιος είναι ο Ρωμανός ή γνωστός για την ένοπλη ληστεία στον Βελβεντό. Τις απεργίες πείνας που έκανε για να βγαίνει με βραχιολάκια και το κύμα συμπαράστασης από τους επαγγελματίες προοδευτικούς.

Βεβαίως και το παιδί έχει δικαιώματα, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν τα αντίστοιχα δικαιώματα άλλα παιδιά. Να βγαίνει και να κάνει τα μαθήματά του, ίσως γίνει χρήσιμος στην κοινωνία αν και πολύ αμφιβάλλουμε διαβάζοντας τις ανακοινώσεις που κάνει κατά καιρούς.

Όμως, γιατί θα πρέπει να διαλύεται ένα πανεπιστήμιο και να κινδυνεύει το εξάμηνο προκειμένου να βγει έξω ένας φυλακόβιος, ληστής τραπεζών; Γιατί θα πρέπει να ταλαιπωρούνται χιλιάδες παιδιά για έναν; Γιατί θα πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος κύκλου μπάχαλου στα πανεπιστήμια;

Σκεφτείτε π.χ. τους γονείς που στέλνουν από την επαρχία τα παιδιά τους και πληρώνουν ένα σωρό έξοδα; Αλλά ποιος θα σκεφτεί αυτούς και όχι τον Ρωμανό, ο οποίος έχει και οικονομική άνεση ως παιδί των βορείων προαστίων; Ο Νίκος Φίλης ή ο θεατρίνος υφυπουργός Πελεγρίνης;

Έρμη Ελλάδα, που μια ζωή έχεις παιδιά δύο ταχυτήτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου