Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Το σύνδρομο του "loser" κατατρώει τα σωθικά της ΝΔ...

Νέα Δημοκρατία… 35 ολόκληρα χρόνια τής κατατρώει τα σωθικά ένα σύνδρομο: το σύνδρομο του “loser”! Ελληνιστί, του «χαμένου». Έχουν μάθει να χάνουν, συνεχώς μάλιστα, αλλά και όταν κερδίζουν στις εκλογές και ανεβαίνουν για λίγο στην εξουσία… πάλι τα ίδια! Αντί, έστω και τότε, να κυβερνήσουν, αυτοί βγάζουν προς τα έξω το ενοχικό τους σύνδρομο έναντι των αντιπάλων τους…

Το απύθμενο κόμπλεξ τους να κρύβουν εναγωνίως την πολιτική τους προέλευση, μην τυχόν και τους «κατηγορήσουν» ότι είναι «δεξιοί»! Δυστυχώς, αυτή ήταν και συνεχίζει να είναι η πορεία της ΝΔ, τουλάχιστον από το 1981 και ύστερα. Και, εν τέλει, η ήττα της Κεντροδεξιάς το 1981 από τον Ανδρέα Παπανδρέου αποδεικνύεται όλο και περισσότερο στρατηγικής σημασίας! Η περίφημη «Αλλαγή» άλλαξε όντως συθέμελα την ελληνική κοινωνία: την ψυχοσύνθεση, τη συμπεριφορά, την προοπτική του μέσου Έλληνα.

Η λεγόμενη «κρίσιμη μάζα» των ψηφοφόρων (ένα περίπου 10% του εκλογικού σώματος) μετακινήθηκε από τα δεξιά προς τα αριστερά. Έτσι εξηγείται η εκλογική κυριαρχία της Αριστεράς στην Ελλάδα, σε αναλογία 55%-60% έναντι 40%-45% της Δεξιάς (ως Μ.Ο. των εκλογικών αναμετρήσεων της τελευταίας 35ετίας)… Και αυτό όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά συνεχίζεται… Ο Αντώνης Σαμαράς, με την εξαετία του στον θώκο του προέδρου της ΝΔ, έδωσε τη χαριστική βολή στο κόμμα!

Συρρίκνωσε και απαξίωσε έτι περαιτέρω τη ΝΔ, κάτι που αποτυπώνεται στο επαναλαμβανόμενο ποσοστό που παίρνει η ΝΔ τα τελευταία χρόνια της κρίσης: μπορεί να πέφτει κάτω από το 20% (εκλογές 6ης Μαΐου 2012), αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά το 30% (εκλογές 17ης Ιουνίου 2012). Έφθασαν στο σημείο, εκεί στη ΝΔ, να… «πανηγυρίζουν» (!), επειδή -λέει- ο «Βαγγέλας» μείωσε κάπως τη διαφορά που είχε η πάντοτε δεύτερη και καταϊδρωμένη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις της άνοιξης!!! Στον κόσμο τους οι άνθρωποι… Τελείως εκτός πραγματικότητας.

Το βαρύ σύνδρομο της ήττας δεν ξεπερνιέται με τα ίδια και τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα. Αυτό θα πρέπει όλοι να το καταλάβουν. Γι’ αυτό και αποτελεί γελοιότητα η σκέψη και μόνο να… επανέλθει ο Σαμαράς στην ηγεσία της παράταξης! Γιατί; Για να την συρρικνώσει και εξευτελίσει κι άλλο;… Ριζική ανανέωση χρειάζεται! Όπως είχε συμβεί το 1997, με τον σαραντάρη τότε Κώστα Καραμανλή να παίρνει ένα κόμμα διαλυμένο και να το ανεβάζει διαρκώς εκλογικά, να το φέρνει νικηφόρα στην εξουσία. Αυτό θέλει και τώρα ο κόσμος: να βγουν στην πολιτική σύνταξη οι παλιοί και να μπει μπροστά μια νέα πολιτική γενιά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου