Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Χυδαίες επιθέσεις από τον υπόκοσμο του πολιτικού συστήματος...



Η πολιτική έχει διαδρομές. Υπόγειες και υπέργειες. Κάτω από τη γη και πάνω από τη γη. Κάτω από τη ζώνη και πάνω από τη ζώνη. Εκείνο που μένει, πάντως, είναι το υπόγειο του πράγματος. Η εμπειρία, επίσης, λέει ότι στους βυζαντινισμούς συμμετέχουν, συνήθως, πρόσωπα υπεράνω υποψίας. Διαφορετικά δεν θα ήταν «επικίνδυνη» μία πλεκτάνη και στο τέλος θα τη λέγαμε κάπως αλλιώς και δεν θα τη συσχετίζαμε με τις αράχνες και τις παγίδες τους. Απλές σκέψεις, με αφορμή τη νέα επίθεση σε βάρος της Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη…

Έχει τόση σημασία αν κάποιοι πολιτικοί ρίχνουν στην αρένα την οικογένεια των αντιπάλων τους; Είναι δα η πολιτική τόσο καθαρή υπόθεση που να μας επιτρέπεται να πέφτουμε από τα σύννεφα όταν κοινοί συκοφάντες μονοπωλούν με τις ανίερες πράξεις τους την επικαιρότητα; Σίγουρα όχι! Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων. Αλλά στην περίπτωση της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη υπάρχει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια!

Οι «πολέμιοι» της συζύγου του πρωθυπουργού, οι οποίοι βρίσκονται όλοι συγκεντρωμένοι σε ένα παράκεντρο της εξουσίας, σταμάτησαν αιφνιδίως τις επιθέσεις τους μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Περίεργο δεν είναι; Και τις ξεκίνησαν και πάλι αιφνιδίως τώρα! Μία παρατήρηση είναι. Μπορεί να σημαίνει κάτι, μπορεί και τίποτα… Επί της ουσίας δεν τους ενδιαφέρει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επειδή γνωρίζουν ότι η Μαρέβα είναι η αχίλλειος πτέρνα του πρωθυπουργού. Ότι ο πρωθυπουργός έχει μεγάλη ευαισθησία στην προστασία της οικογένειάς του. Και ποιος δεν έχει, θα ρωτήσετε. Ε, μην βάζετε και το χέρι στο ευαγγέλιο γι' αυτό και κυρίως μην κρίνετε με όρους ανθρωπιάς τον πολιτικό κόσμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, δεν είναι ένας από «εκείνους». Δεν θα θυσίαζε τα πάντα στον βωμό της πολιτικής. Κι αυτό δεν ήταν αρχής εξαρχής γνωστό στον πολύ κόσμο. Χρειαζότανε να τον έχει κανείς ζήσει αρκετά και από κοντά για να το γνωρίζει… Τι έχουν καταφέρει οι «αντίπαλοι» μέχρι σήμερα με τις επιθέσεις τους στη Μαρέβα; Τίποτα! Τότε γιατί επιμένουν; Προφανώς, αυτό το «τίποτα» αφορά εμάς τους κοινούς θνητούς που δεν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα δεδομένα. Η σωστή διατύπωση είναι η ακόλουθη: Σε πρώτη ανάγνωση οι επιθέσεις δεν φαίνεται να πετυχαίνουν κάτι, αλλά για να τις συνεχίζουν αυτοί που τις κάνουν, κάτι περισσότερο θα ξέρουν σε ό,τι αφορά στη στόχευση και τα πιθανά τους κέρδη…

Με άλλα λόγια, άλλοι οι κανόνες του πάνω κόσμου και άλλοι του υποκόσμου. Μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος να θέλει να «χειραγωγήσει» τον κ. Μητσοτάκη, γνωρίζοντας την αδυναμία του στην οικογένειά του. Μπορεί κάποιος άλλος να θέλει να αποδείξει πόσο χρήσιμος είναι ή ήταν ο ρόλος του. Στον τρόπο με τον οποίον σκέπτονται άρρωστοι άνθρωποι δεν υπάρχει κοινή λογική. Αλλιώς ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος.

Επί της ουσίας, τώρα. Η Μαρέβα είναι μία δυναμική γυναίκα και ένας αξιοπρεπής άνθρωπος. Αν δεν ήταν σύζυγος του κ. Μητσοτάκη θα ήταν σημείο αναφοράς ακόμη και για τους σημερινούς πολέμιούς της. Και ίσως το ζητούμενο για τους εμπνευστές των χυδαίων επιθέσεων σε βάρος της είναι τελικά αυτό: Να την αποσταθεροποιήσουν συναισθηματικά, να της κάνουν τον βίο αβίωτο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια από τις πιο απάνθρωπες επιθέσεις που μόνο ύποπτα παράκεντρα εξουσίας θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου