Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Αυτοί είναι!


Δεν μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Αρβανίτης του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε με τα δύο του τα χεράκια το εδάφιο εκείνο του ευρωπαϊκού ψηφίσματος που απειλεί την χώρα με κόψιμο των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αλλά ότι το ομολογεί ο ίδιος, λες και πρόκειται περί ανδραγαθήματος. Τόσο καταλαβαίνει, τόσα κάνει. Από την άλλη, δεν φταίει ο ίδιος, αλλά όσοι την επομένη της νίκης της ΝΔ προσπάθησαν να εδραιώσουν την προσωπική τους πολιτική επιβίωση «εξαγοράζοντας» την λήθη…

Στο όνομα μιας δήθεν συναίνεσης έκλεισαν τα μάτια στα όσα αδιανόητα συνέβησαν στις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέποντας σήμερα στον κάθε Αρβανίτη να αναφέρεται σε «καθεστώς» και να προκαλεί ανυπολόγιστη ζημία στα εθνικά μας συμφέροντα. Κι αυτό είναι το κακό σενάριο. Ότι θέλησαν δηλαδή να περάσουν ένα κλίμα συναίνεσης. Το κακό σενάριο, το οποίο δεν θέλουμε να πιστέψουμε και να υιοθετήσουμε, υποστηρίζει ότι κάποιοι βάσισαν την πολιτική τους κυριαρχία στην υιοθέτηση μηχανισμών εξουσίας της άλλης πλευράς! Απίστευτα διεστραμμένο, αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο.

Η ουσία είναι ότι η αριστερά που ξέραμε επιστρέφει σήμερα δριμύτερη. Η γνωστή αριστερά που δηλητηριάζει το σύμπαν γύρω της, πιστεύοντας ότι έτσι θα στερήσει τους πολύτιμους πόρους από τα εχθρικά στρατεύματα! Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα! Για την αριστερά δεν υπάρχει χώρα, υπάρχουν μόνο πολιτικοί αντίπαλοι που είναι εχθροί! Και έτσι τους αντιμετωπίζει.

Το ομολόγησε άλλωστε, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών. Δηλαδή τότε τι κάνανε, όταν έσερναν στα Δικαστήρια τον κ. Πικραμένο και όλους τους άλλους πολιτικούς τους αντιπάλους; Έδιναν μαθήματα δημοκρατίας; Ή όταν μας έσερναν κάποιους από εμάς στα αστυνομικά τμήματα; Ή όταν έβγαζαν τις φωτογραφίες μας σε αφίσες και μας έδιναν στόχο απέναντι στο … λαϊκό κίνημα; Ο κ. Αρβανίτης δεν έχει δει το πρόσωπό του σε μία τέτοια αφίσα. Ούτε τα παιδιά του και οι συγγενείς του τον είδαν, σαν να πρόκειται για εγκληματία. Ούτε και άκουσε κάποιον πολιτικό του αντίπαλο να απειλεί ότι την επόμενη φορά θα είναι αλλιώς!

Αλλά είπαμε! Ευθύνη έχουν εκείνοι που οδήγησαν τα πράγματα στην λήθη! Όχι! Δεν έπρεπε να εκδικηθούν. Αλλά έπρεπε να αναδειχτούν όλες οι σκοτεινές ιστορίες εκείνης της περιόδου. Ακριβώς για να μην φτάνει σήμερα ο κάθε κύριος Αρβανίτης να ζητάει να κοπεί η χώρα του από τα ευρωπαϊκά κονδύλια και να ζητάει και παράσημο γι αυτό…

Όσο για το κόμμα του; Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Με ή χωρίς τον κ. Τσίπρα, ο κ. Παππάς και ο κ. Πολάκης είναι οι σταθερές αξίες. Εκείνοι που ενώνουν το χτες με το σήμερα.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου