Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ασύλληπτο το μέγεθος της εθνικής ήττας

Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, αλλά η λύση δεν βρίσκεται στην συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία ή σε μία οικουμενική κυβέρνηση. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα. Εκλογές ή συμφωνία όλων σε ένα εθνικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα! Αλλιώς, ας πάρουν το κόστος της κατάρρευσης.

Πολύ φοβόμαστε ότι το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος της εθνικής ήττας και σχεδιάζει το μέλλον με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των κεκτημένων του. Νομίζουν ότι οι συνέπειες αυτής της ήττας θα ξεπλυθούν στις επόμενες εκλογές, αγνοώντας την σοβαρή πιθανότητα η χώρα να είναι αύριο μία τελείως διαφορετική χώρα από αυτή που μας έχουν παραδώσει οι πατέρες μας.

Ήδη οι ελληνικές τράπεζες αποχωρούν από τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και παραδίδουν τα κλειδιά σε άλλους παίκτες της περιοχής, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος μιας εποχής που η χώρα μας είχε αυξημένο πολιτικό κύρος σε όλη την περιοχή. Η ταπεινωτική υποχώρηση κρύβεται συστηματικά από τους ίδιους τους πολιτικούς και τα χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσης, επειδή ακριβώς είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι και για όλα όσα επακολουθήσουν.

Ακόμη πιο χαρακτηριστική είναι η συνομωσία της σιωπής μεταξύ των μεγάλων κομμάτων. Ο πανέξυπνος κ. Τσίπρας είναι έτοιμος να συμμαχήσει με όποιον του δώσει ανοχή για να συνεχίσει να απολαμβάνει την θαλπωρή του Μεγάρου Μαξίμου. Η κα Φώφη Γεννηματά ηγείται του στρατού των προθύμων, ενώ η εναλλακτική, εφόσον οι απώλειες για την κυβερνητική κοινοβουλευτική ομάδα είναι μεγάλες στις επόμενες ψηφοφορίες, είναι η Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ή του Αποστόλη Τζιτζικώστα!

Θα είναι λάθος! Η χώρα δεν έχει ανάγκες από εξελίξεις που θα δείξουν στον λαό ότι στο παρασκήνιο εξυφαίνονται σενάρια που δεν τον αφορούν, αλλά ότι στο προσκήνιο υπάρχουν διεργασίες που έχουν ως στόχο την λύση των δικών του προβλημάτων. Γι αυτό και η μόνη ανεκτή λύση από την κοινωνία είναι ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Ποιός θα το εφαρμόσει; Η σημερινή κυβέρνηση! Εκτός αν δηλώσει αδυναμία να εφαρμόσει ακόμη κι ένα τέτοιο σχέδιο. Οπότε η επόμενη λύση είναι οι εκλογές. Εκείνο που σίγουρα δεν αποτελεί λύση είναι οι προτάσεις καταστροφής, ακόμη κι αν έχουν τον οικουμενικό μανδύα! 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου