Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Υπάρχει παρακράτος στο χώρο της δεξιάς;

Αν πιστέψουμε τα όσα λένε για τις εκλογές στη ΝΔ, αυτές θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου και ο δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου. Ευτυχώς δηλαδή που δεν τις κάνουν στις 27, δύο ημέρες μετά από τα Χριστούγεννα γιατί τότε θα έτρεχαν οι υποψήφιοι να λένε τα κάλαντα με τριγωνάκι.

Παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη στο ΚΕΦΕνείο της Συγγρού καλό είναι να τους πιστέψουμε έστω για μια φορά, έτσι για να τελειώνει κάποια στιγμή αυτό το ψυχόδραμα που περνά η Νέα Δημοκρατία. Αν όμως, αναβληθούν ξανά οι εκλογές τότε θα είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι υπάρχει ένα… παρακράτος στο χώρο της δεξιάς που δεν θέλει να γίνουν. Υπάρχει ένα σύστημα που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αναβληθούν επ'αόριστον οι εκλογές. Μάλιστα κάποιοι γαλάζιοι παπαγάλοι διαρρέουν ότι θα μπορούσε να επιλεγεί ένα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος για να ηγηθεί τους επόμενους μήνες και το καλοκαίρι, όταν θα ηρεμήσει η πολιτική κατάσταση να γίνει συνέδριο για αλλαγή καταστατικού και εκλογή προέδρου από ένα κλειστό κύκλωμα.

Και το όνομα που ακούγεται για αντικαταστάτης του μεταβατικού Πλακιωτάκη -που είναι μεταβατικός του άλλου μεταβατικού Μεϊμαράκη- είναι αυτό της… Ντόρας Μπακογιάννη. Μην σας εκπλήσσει. Η Εξερευνήτρια έχει τρόπους να «επικοινωνεί» το ονοματάκι της και όπως γνωρίζουμε έχει άκρες στα μέσα ενημέρωσης.

Αν δε το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί τότε κάποιοι θα της έχουν δώσει «μπόνους» γιατί σιγά μην κάτσει στα αυγά της η Ντόρα. Θα βάλει για πρόεδρος και μετά το συνέδριο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι ένα κακοστημένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας γιατί αν κάποιοι του καραμανλικού χώρου (μεταξύ των οποίων και ο Μεϊμαράκης, ο κολλητός της Ντόρας) δώσουν το μαγαζί στο Μητσοτακέικο τότε καλύτερα να μετακομίσουμε σε άλλη χώρα.

Από όλο αυτό το σκηνικό των συνεχών αναβολών των εκλογών, κι εφόσον συνεχιστεί η ξεφτίλα, κάποιοι βγάζουν ένα σενάριο για να απαντήσουν σ’ αυτό που έχει συμβεί στη ΝΔ. Θέλουν να δώσουν μια απάντηση στο ερώτημα: «Γιατί η ΝΔ δεν κατάφερε να κάνει εκλογές όταν ο Τσίπρας έκανε σε μία εβδομάδα δημοψήφισμα για 7 εκατ. Έλληνες; Ποια τέλος πάντως μπορεί να είναι η αιτία της συνεχούς απαξίωσης του κόμματος; Γιατί κάποιοι θέλησαν να δημιουργήσουν την αίσθηση του κενού στην αντιπολίτευση ώστε ο Τσίπρας να παίζει εν ου παικτοίς;

Η απάντηση είναι απλή. Μέσα στη ΝΔ υπάρχει ένα σύστημα αρκετά ισχυρό το οποίο φλερτάρει με την ιδέα της δήθεν εθνικής συναίνεσης. Δηλαδή τους φωνάζει ο Τσίπρας να τα βρουν για το ασφαλιστικό κι αυτοί τρέχουν σαν τα σκυλάκια. Αυτό το σύστημα, αποτελούμενο από Μεϊμαρακικούς, Ντορικούς και πολλούς Καραμανλικούς, θα ήθελε να αναβάλει την εκλογή προέδρου ώστε η ΝΔ στα κρίσιμα νομοσχέδια, στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, να πάει ακέφαλη. Να μην υπάρχει μια φωνή που θα αντιπαρατεθεί στη λαίλαπα του Τσίπρα. Να μην υπάρξει κάποιος που θα πει σε όλο τον ελληνικό λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκληματεί. Να μη βγει κάποιος να καταγγείλει τον Αλέξη που λίγο καιρό πριν έλεγε ότι δεν θα κόψει τις συντάξεις και τώρα τις τσεκουρώνει. Με τον τρόπο αυτό, με μια αδύναμη ηγεσία της ΝΔ ο κάθε βουλευτής θα μπορεί άνετα να ψηφίσει τα νομοσχέδια και να δώσει αβάντα στον Αλέξη.

Αυτή την αποστασία θα την «βαφτίσουν» με διάφορους τρόπους. Όπως π.χ. «εθνική συνεννόηση» ή «σωτηρία της χώρας για να μη γυρίσει το Grexit». Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δικαιολογήσει κάποιος την ψήφο του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Π.χ. θα βγει ο Μεϊμαράκης ή η Ντόρα που βλέπουν τον Αλέξη και λιώνουν, θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό δήθεν για να μην κινδυνεύσει η χώρα και παίζοντάς το συναινετικοί για το καλό της Ελλάδας και πράσινα άλογα.

Κι αν δεν το κάνουν οι ίδιοι θα βάλουν 10 -15 βουλευτές να ψηφίσουν αφού κανείς δεν θα μπορεί να τους «μαντρώσει» με αποτέλεσμα να υπερκαλύψουν και τους Συριζαίους που θα καταψηφίσουν.

Ελπίζουμε και πάλι να είναι απλά ένα σενάριο που δεν θα δούμε στη Βουλή. Γιατί τότε η ΝΔ δεν θα κινδυνεύσει από διάσπαση. Αυτό θα ήταν το λιγότερο. Θα κινδυνεύσει από διάλυση, οριστική και ολοκληρωτική. Αν κάποιοι τεράστιοι φωστήρες σκέφτονται να κάνουν ένα τέτοιο έγκλημα κατά της δεξιάς παράταξης και της μόνης ελπίδας να σταματήσει ο «τυφώνας Τσίπρα» θα αντιμετωπιστούν καταλλήλως. Θα τους αφήσουμε στη χλεύη της ιστορίας. Άλλωστε, το αίμα νερό δεν γίνεται. Έτσι δεν είναι κ. Μπακογιάννη;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου