Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ο εφιάλτης των λευκών κολλάρων της αριστεράς...

Ο νέος χρόνος που μόλις έκανε την είσοδο του στην ελληνική κοινωνία, θα είναι εφιαλτικός όχι μόνο για το λαό, αλλά και για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Alexis ήδη έχει αρχίσει να βλέπει στον ύπνο του εφιάλτες άσχετα με τις δηλώσεις αισιοδοξίας που κάνει στο ξύπνιο του. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι τις μισές δυσκολίες τις έχει ξεπεράσει, αλλά τα χειρότερα είναι μπροστά της και παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού να τονώσει το ηθικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ώστε να μπορέσει να περάσει το ασφαλιστικό, το φορολογικό των αγροτών και τα κόκκινα δάνεια, εν τούτοις ουδείς είναι σίγουρος για το θα συμβεί στη βουλή όταν θα έλθουν αυτά τα θέματα για να νομοθετηθούν. Μάλιστα προβεβλημένος υπουργός δήλωσε πως, «όσο το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών είναι μπροστά, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την πορεία της κυβέρνησης». 

Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός για να μπορέσει να καθησυχάσει τους βουλευτές του δηλώνει κατηγορηματικά ότι: « η κόκκινη γραμμή στο ασφαλιστικό είναι η μείωση των κύριων συντάξεων». Φυσικά τίποτα δεν ανέφερε για τις επικουρικές οι οποίες μαζί με τις κύριες αποτελούν το εισόδημα των συνταξιούχων. Επομένως οποιαδήποτε μείωση που θα γίνει γενικά στο εισόδημα, που με το κόλπο της αύξησης των κρατήσεων της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη τις μείωσε και ο Alexis, έρχεται τώρα ως νέος Προκρούστης να μειώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα των συνταξιούχων, που αποτελούν τις χαμηλότερες εισοδηματικά τάξεις της κοινωνίας μας εκτός φυσικά των ανέργων. Τα ανοικτά λευκά κολλάρα της κυβέρνησης εξαντλούν ολόκληρο το μεταρρυθμιστικό τους μένος επάνω στους συνταξιούχους. 

Το ασφαλιστικό όπως και όλα τα μέχρι τώρα νομοσχέδια της κυβέρνησης έχουν συνταχθεί στο πόδι και γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται πάντα με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στο κουαρτέτο των δανειστών. Υπουργός που γνωρίζει πολύ καλά τις ακριβώς συμβαίνει έλεγε στη βουλή ότι: «για το ασφαλιστικό υφίσταται επιπλέον δυσκολία διότι δεν υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες που να υποστηρίζουν το μοντέλο που θέλει η κυβέρνηση να νομοθετήσει». Και ειλικρινά διερωτώμεθα ο αρμόδιος υπουργός Κατρούγκαλος τι ακριβώς κάνει; Τι θα παρουσιάσει στους θεσμούς; Η κατάσταση είναι περίπλοκη διότι οι εκπρόσωποι των δανειστών που έχουν και το πάνω χέρι, εάν δεν πειστούν, δεν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που τόσο πολύ επιθυμεί η κυβέρνηση. Προκειμένου λοιπόν ο Alexis να ξεπεράσει αυτό το σκόπελο, θα μεταφέρει τον εκβιασμό των δανειστών στους βουλευτές του, με τη θέση ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι τέλος Ιανουαρίου, προκειμένου, να ανοίξει ο δρόμος για τη συζήτηση της μείωσης του χρέους. Όπως συμβαίνει πάντα οι βουλευτές της συγκυβέρνησης με πόνο ψυχής θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό, αλλά, ακόμη περισσότερο θα πονέσει η ελληνική κοινωνία. Φυσικά όσοι το ψηφίσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κοινωνική κατακραυγή και τις κινητοποιήσεις των πολιτών. 

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα της συγκυβέρνησης και του Τσίπρα είναι το αγροτικό. Το πρόβλημα αυτό έχει δύο όψεις και αφορά και το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό των αγροτών. Πρόκειται για μία ορολογική βόμβα που εάν εκραγεί τότε το μέλλον αυτή της κυβέρνησης θα είναι αβέβαιο. Εάν λοιπόν τελικά περάσει, θα ξεκληρίσει όσους αγρότες έχουν ακόμη απομείνει. Τα κυριότερα μέτρα που πρόκειται να παρθούν είναι: Αύξηση της φορολόγησης από το 13% στο 23% για εισοδήματα του 2016 και στη συνέχεια στο 26%. Διπλασιασμό της προκαταβολής φόρου αρχικά από το 27,5% στο 55% και από την επόμενη χρονιά στο 100%. Φορολόγηση και των αγροτικών επιδοτήσεων. Παραμένει ο ΕΝΦΙΑ για οικίες και αγροτεμάχια. Μείωση αρχικά στο μισό και στη συνέχεια κατάργηση της φοροαπαλλαγής στο αγροτικό πετρέλαιο κλπ. 

Η συγκυβέρνηση της "πρώτη φορά αριστερά" και των ανοικτών λευκών κολλάρων, ξεκινά από την αρχή του νέου έτους με δύο εκρηκτικά προβλήματα που εάν τελικά έλθουν στη βουλή και ψηφιστούν, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο μέρος της ελληνική κοινωνίας. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με αυτούς που ουσιαστικά για δεύτερη φορά την εξέλεξαν στη διακυβέρνηση της χώρας. Τότε θέλουμε να δούμε τα αντανακλαστικά της και πως θα αντιμετώπιση όλους αυτούς που ασύστολα κορόιδεψε. Πολιτικοί αναλυτές επιμένουν ότι το 2016 θα είναι μία ακόμη πολύ δύσκολή χρονιά όχι μόνο για την κυβέρνηση η οποία μπορεί και να μας αφήσει χρόνους (αμήν), αλλά ακόμη δυσκολότερη για όλους τους Έλληνες. Πάντως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μετά από ένα χρόνο στην εξουσία αποδείχτηκε παντελώς ανίκανη να κυβερνήσει. Είτε φύγουν είτε παραμείνουν για λίγο ακόμη χρόνο, ο μύθος της αριστερής διακυβέρνησης εξέπνευσε. 

Αυτή η πλουτοκρατική αριστερά, η οποία ήλθε με δήθεν περγαμηνές περί της προάσπισης των λαϊκών στρωμάτων, απεδείχθη πλέον ότι ήταν μία πομφόλυγα η οποία κράτησε όσο κρατά η φωτεινή γραμμή ενός βαρελότου. Τα λευκά ανοιχτά κολλάρα της αριστερής κυβέρνησης τώρα δεν φαίνονται και τόσο λευκά. Έχουν αρχίσει να λερώνουν και είναι καιρός να δοθούν για πλύσιμο. Είθε το 2016 να είναι η χρονιά της απαλλαγής, είτε από τα ανοιχτά είτε από τα κλειστά γραβατωμένα κολάρα, για να έλθει και πάλι το χαμόγελο και η αισιοδοξία στους Έλληνες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου