Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Συριζαίοι Παντού


Μεταξύ των πολλών προειδοποιήσεων που απηύθυνε ο Γ. Ντάισελμπλουμ προχθές, ήταν ότι υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις στους διορισμούς στο Δημόσιο, αλλά και στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, και καλό είναι να μη γίνονται τέτοια.

Η είδηση πέρασε στα ψιλά, καθώς είχε προηγηθεί το χαστούκι για την παραμονή του ΔΝΤ, η δήλωση Ρέγκλινγκ ότι πρέπει να τρέξουμε γιατί θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας το Φεβρουάριο και οι προειδοποιήσεις ότι η διαπραγμάτευση για το χρέος θα πάρει...μήνες.

Όμως, τι περισσότερο είπε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ από τα αυτονόητα και από αυτά που λέμε κι εμείς κατά καιρούς;

"Μην κάνετε κομματικό κράτος", φώναξε ο Ολλανδός στους Συριζαίους, αλλά σιγά μην τον άκουσαν.

Διορίζουν συγγενείς και φίλους στον κρατικό μηχανισμό, εκτελούν στελέχη τραπεζών για να βάλουν δικούς τους, καταργούν κάθε έννοια αξιολόγησης και αξιοκρατίας.

Ο Φίλης, ο υπουργός χωρίς πτυχίο, απαγορεύει σε ιδιωτικό σχολείο να κάνει αξιολόγηση των εκπαιδευτικών του, παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης τους προσλαμβάνει και αυτός τους πληρώνει κι όχι βεβαίως ο υπουργός Παιδείας, που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος της...Πράβντα του κόμματος, ή αλλιώς Αυγής.

Ο Μπαλτάς δικαιολογεί το όνομά του απόλυτα, αφού καρατομεί όλους τους επικεφαλής από τους φορείς του πολιτισμού, χωρίς βεβαίως καμιά αξιολόγηση.

Φαίνεται περιμένουν πολλοί...αριστεροί τύπου Λαζόπουλου, που θέλουν να πάρουν θέσεις στο κράτος του Τσίπρα.

Τώρα μαθαίνουμε ότι βάζουν χέρι και στον στρατό.

Η ρετσινιά της αριστείας εξαπλώνεται και στον κρίσιμο αυτόν τομέα, καθώς εν κρυπτώ ο Καμμένος, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί «βασιλιάς των μετρίων», κατεβάζει το μέσο όρο εισαγωγής στις σχολές και πλέον μπορούν άνετα να μπαίνουν όχι οι καλοί, αλλά οι μετριότητες.

Έτσι, θα γεμίσει και ο στρατός από το «μικρόβιο» που ονομάζεται «συριζοαχρηστέξ», από αυτό που σιγά–σιγά γεμίζει και ο κρατικός μηχανισμός.

Το υβριδικό είδος ανθρώπου από την ένωση της τεμπέλικης και όζουσας ψευτοαριστεράς και του λαμογιστάν, που έχτισε χρόνια το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Δημιουργείται αυτό το είδος του Έλληνα που παίρνει θέσεις στον κρατικό μηχανισμό με τις πλάτες της Κουμουνδούρου και ορκίζεται πίστη στον «μεγάλο αρχηγό», στον απόλυτο άρχοντα της πολιτικής, Αλέξη Τσίπρα.

Ένα είδος άχρηστων στελεχών, που το μόνο που κάνουν είναι να πετσοκόβουν και τις προοπτικές που έχουν ικανοί και μορφωμένοι Έλληνες. Διότι το νέο κράτος που ευαγγελίζεται η Αριστερά, πρέπει να επιβραβεύει τους μέτριους, να υποβιβάζει τους ικανούς και να διώχνει τους εργατικούς και τα «αστέρια».

Το ίδιο δεν γίνεται και με το ασφαλιστικό;

Είσαι στελεχάρα γιατί είσαι μορφωμένος και εργατικός;

Πλήρωσε κορόιδο για το λαμόγιο και τον τεμπέλη που θέλει να βγει στη σύνταξη στα 40 του.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει σχέδιο δημιουργίας ενός «τσαβικού» κράτους που θα μπορούσε να ονομαστεί «τσιπρικό».

Είναι μάλλον ανίκανοι να βάλουν κάτω τις σκέψεις τους και να φτιάξουν πράγματι ένα τέτοιο καθεστώς.

Θέλει και μυαλό για να το πετύχουν.

Ό,τι κάνουν, το κάνουν απλά και μόνο γιατί έτσι σκέφτονται, έτσι τους βγαίνει.

Οι κινήσεις τους, οι αποφάσεις τους, οι ενέργειές τους δεν έχουν κάποιον σχεδιασμό, αλλά είναι αυθόρμητες.

Εξάγονται μέσα από την ανικανότητα, την αμορφωσιά, τη φαυλότητα και κυρίως την αριστερή ιδεοληψία που θεωρεί ρετσινιά τον «ξεχωριστό» και πρέπει να τον τελειώσει.

Όμως, η Ελλάδα έχει άλλα προβλήματα, δεν μπορεί να φορτωθεί ακόμη ένα, όπως τη δημιουργία ενός κομματικού κράτους μετρίων, που θα υπηρετούν τον αφέντη.
Η πολιτιστική και εκπαιδευτική ένδεια που ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί ευσχήμως δεν πρέπει να περάσει, απλά γιατί αν γίνει αυτό, η καταστροφή θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την οικονομική χρεοκοπία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου