Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ο εχθρός εντός των πυλών…


Στα χρόνια της εθνοαποδομητικής περιόδου της μεταπολιτεύσεως, κατά τις εθνικές επετείους (με εξαίρεση βέβαια την «γιορτή του πολυτεχνείου»…) είναι διαπιστωμένο ότι οι όποιες εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια π.χ. της σχολικής ζωής, ούτε κατ’ ελάχιστον συνάδουν με το πνεύμα των σχετιζόμενων ιστορικών γεγονότων, ούτε ασφαλώς οι εορταστικές εκδηλώσεις εκπληρώνουν τον πραγματικό σκοπό τους, δηλαδή την καλλιέργεια και τόνωση της εθνικής συνειδήσεως και του εθνικού φρονήματος των μαθητών. Δεν θα αποτελούσε υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι, με εξαίρεση όσους (ολίγους) εκ των μαθητών επιδίδονται σε προσωπική έρευνα για το ιστορικό πλαίσιο, η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων εξέρχονται των αιθουσών εκδηλώσεων σε πλήρη σύγχυση, αποπροσανατολισμό και άγνοια, χωρίς συνήθως να έχουν καταλάβει καν περί τίνος πρόκειται… Πολλές οι αναλογίες αυτής της καταστάσεως καλλιεργουμένης συγχύσεως που έχει ως θύματα τους μαθητές, με την επίσης σκοπίμως καλλιεργούμενη σύγχυση που επιδιώκεται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής διαχειρίσεως, από πλευράς Μ.Μ.Ε. και πολιτικών προσώπων, των προσφάτων πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες (και προηγουμένως στο Παρίσι), λαμβανομένων υπ’ όψιν, αν μη τι άλλο, των επισήμων ανακοινώσεων των διαφόρων εκπροσώπων πολιτικών φορέων, ευρωπαίων «ηγετών», κλπ.

Αυτό που, με απλά λόγια, συνέβη στις Βρυξέλλες ήταν ότι ισλαμιστές τρομοκράτες αυτοκτονίας (μετανάστες, καθώς φαίνεται, δεύτερης γενιάς, οι οποίοι μετεκπαιδεύτηκαν σε κέντρα ισλαμιστών στη Μέση Ανατολή, περνώντας ξανά τα ευρωπαϊκά σύνορα ως δήθεν πρόσφυγες), πυροδότησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών, σκοτώνοντας περισσότερους από 30 και τραυματίζοντας πολλές εκατοντάδες ανυποψίαστους, αθώους, ευρωπαίους πολίτες. Η επίθεση έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά την σύλληψη του ισλαμιστή που φέρεται ως ο κύριος υπεύθυνος για το φοβερό μακελειό στο Παρίσι, λίγους μήνες πριν, πράγμα που αμέσως κατέδειξε την σύνδεση των επιθέσεων στις δύο χώρες. Σε κάθε νοήμονα και στοιχειωδώς αντικειμενικό παρατηρητή θα δημιουργούνταν ευλόγως η ακόλουθη αλληλουχία σκέψεων και αντιστοίχων εικόνων:
Πολύνεκρες εκρήξεις / πολίτες – αθώα θύματα / Ισλαμική τρομοκρατία / «πρόσφυγες»-μετανάστες – είσοδος τρομοκρατών.
Σε σύγκρουση με αυτήν την τόσο προφανή αλληλουχία σκέψεων, έρχονται οι επίσημες ανακοινώσεις των διαφόρων φορέων, εντοπίων και διεθνών:

Παραθέτουμε μερικές ενδεικτικές δηλώσεις, κοινό χαρακτηριστικό των οποίων είναι η αοριστία και η αποφυγή οιασδήποτε αναφοράς στην ισλαμική ταυτότητα των δραστών:

«Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου προς το λαό των Βέλγων. Μέσα από τις επιθέσεις των Βρυξελλών ολόκληρη η Ευρώπη έχει πληγεί». 

Αυτό το τόσο ουδέτερο και αόριστο μήνυμα προέρχεται από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στο Παρίσι. Παρατηρεί κανείς ότι ούτε καν κατονομάζεται ο ισλαμικός εξτρεμισμός ως αυτουργός των δολοφονιών. 
Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, δήλωσε επίσης αορίστως ότι: «βρισκόμαστε σε πόλεμο και απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο, χρειάζεται μια κινητοποίηση όλων των αρχών», ενώ ο Σουηδός πρωθυπουργός, Στέφαν Λόφβεν, χαρακτήρισε το τρομοκρατικό χτύπημα ως «επίθεση εναντίον της δημοκρατικής Ευρώπης» και ο Δανός ομόλογός του έκανε λόγο για «απεχθή χτυπήματα», εκφράζοντας την αλληλεγγύη της χώρας του στο Βέλγιο. 
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον τηλεφώνησε στον Βέλγο ομόλογό του, Σαρλ Μισέλ, και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο βελγικό λαό. 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έγραψε στο Twitter: «Η καρδιά και η σκέψη μας στις Βρυξέλλες». 
Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, εξέφρασε, με επιστολή του, την αλληλεγγύη του και την συμπόνια του προς τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι «τρομοκρατημένος από τις απερίγραπτες και άνανδρες επιθέσεις που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες σήμερα». Προσέθεσε, δε τα εξής: «Η σκέψη μου βρίσκεται πρώτα και κύρια στα θύματα, αλλά και στις οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων» σημειώνοντας ότι «αυτές οι πράξεις μου προκαλούν θυμό και με στεναχωρούν συνάμα. Ξεκινούν από τη βαρβαρότητα και την έχθρα και δεν καταλήγουν πουθενά, γιατί δεν αποδίδουν δικαιοσύνη». 
Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε συγκλονισμένος από τις βομβιστικές επιθέσεις και υπογράμμισε ότι το Βέλγιο και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν τρομοκρατική απειλή. «Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων» σημειώνει ο κ. Τουσκ, ο οποίος έκανε λόγο για «επιθέσεις τρομοκρατών στην υπηρεσία του μίσους και της βίας». 
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε επαφή με τον Βέλγο πρωθυπουργό, Σαρλ Μισέλ και τον υπουργό Εσωτερικών, Ζαν Γιαμπόν, προς τους οποίους έστειλε το μήνυμα ότι «μένουμε ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατική απειλή». Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Ευρώπη, δήλωνε την ίδια ώρα η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία …ξέσπασε σε κλάματα. 
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μίλησε για «τραγικό φόρο αίματος» και για «άνανδρη επίθεση, η οποία πλήττει τις αξίες και τις ανοιχτές κοινωνίες», τονίζοντας ότι η τρομοκρατία δεν θα νικήσει τη δημοκρατία. 
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, επισήμανε ότι ο συμβολισμός των χτυπημάτων στη βελγική πρωτεύουσα καταλαμβάνει την Ένωση ως σύνολο. «Οι ξεκάθαροι στόχοι των επιθέσεων – ένα διεθνές αεροδρόμιο, ένας σταθμός του μετρό κοντά σε θεσμούς της Ε.Ε. – υποδεικνύουν ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση δεν στόχευε αποκλειστικά εναντίον του Βελγίου, αλλά ενάντια στην ελευθερία, την ελευθερία της κίνησης, της κινητικότητας όλων μέσα στην Ε.Ε.»

Πιο χαρακτηριστική ήταν η δήλωση Ντ. Κάμερον, του γνωστού ανδρεικέλου του διεθνούς εβραϊσμού, που παριστάνει τον ηγέτη της γηραιάς Αλβιώνος. Ενώ το αίμα των άνανδρα δολοφονημένων θυμάτων των ισλαμιστών σφαγέων ήταν ακόμα ζεστό, δήλωσε τα εξής ανεκδιήγητα: «Οι αδελφοί και αδελφές μας μουσουλμάνοι, χρειάζονται τη βοήθειά μας. Πρέπει να ανταποκριθούμε και να αντιμετωπίσουμε τον εξτρεμισμό. Πρέπει να οικοδομήσουμε πιο δυνατές και ελαστικές κοινότητες» (!!!).

Οι αντίστοιχες δηλώσεις πολιτικών προσώπων και φορέων του εγχώριου πολιτικού τσίρκου, δεν υπολείπονται σε γελοιότητα και αποπροσανατολιστική σκοπιμότητα.

Δήλωση Σύριζα:
«Το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην πόλη των Βρυξελλών αποτελεί επίθεση στις αξίες της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού, αξίες θεμελιώδεις για την ιδέα της Ευρώπης. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο λαό του Βελγίου.
Τούτες τις δύσκολες ώρες για ολόκληρη την Ευρώπη, η κινητοποίηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων προκειμένου να μην επικρατήσει ο φόβος, το μίσος και ο ρατσισμός, καθίσταται επιτακτική. Η τρομοκρατία και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός μπορούν και πρέπει να ηττηθούν με την ενεργοποίηση ενός διεθνούς κινήματος για την ειρήνη και τη δημοκρατία».
Δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (Κυριάκου Μητσοτάκη):
«Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και το φίλο βελγικό λαό, που σήμερα πενθεί. Πενθούμε και εμείς μαζί τους.
Οι στυγνές δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι χτύπημα σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Είναι χτύπημα και στην Ελλάδα.
Υπογραμμίζουν με τραγικό τρόπο τις μεγάλες απειλές και προκλήσεις μιας δύσκολης εποχής.
Η πάταξη της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών είναι ζωτική ανάγκη και προτεραιότητα όλων των ευρωπαϊκών κρατών.
Οφείλουμε, με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε – και στην πατρίδα μας – τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης:Την ασφάλεια και την ελευθερία».
Δήλωση του κόμματος «Ποτάμι»:
«Η Ευρώπη, αυτή τη φορά η καρδιά του μηχανισμού της Ε.Ε., βίωσε με οδύνη ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα. Σ’ αυτό τον παράλογο πόλεμο εμείς θα παραμείνουμε ενωμένοι με τους Ισπανούς, τους Γάλλους, τώρα με τους Βέλγους, με όλους εκείνους που είναι πιθανά θύματα ενός ημιπαράφρονα φανατικού επειδή γεννήθηκαν ή ζουν ή επισκέπτονται περιοχές και χώρες όπου “κατοικεί ο διάβολος”.
Η θλίψη και η οργή της Ευρώπης πρέπει να μετατραπούν σε στοχευμένη δράση εναντίον όλων των πυρήνων που γεννούν τρόμο. Ο φόβος των κληρονόμων του Διαφωτισμού πρέπει να μετατραπεί σε Ορθό Λόγο που θα αποδώσει συγκεκριμένα και αποτελεσματικά ευθύνες. Και θα πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά σε φωνές μίσους που ευνοούν χυδαία ένστικτα σαν αυτά των μακελάρηδων. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη νίκη τους. Και δεν πρέπει να τους την χαρίσουμε. Διότι έχουμε επιλέξει τον Πολιτισμό από τη Βαρβαρότητα. Οι άνθρωποι του Ποταμιού εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη στους συγγενείς των θυμάτων. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο σε ότι χρειαστούν.»
Ακούγοντας ή διαβάζοντας κανείς όλες αυτές τις δηλώσεις, αν υποθέσουμε ότι δεν είχε καμία γνώση για όσα πραγματικά συνέβησαν, θα μπορούσε να συμπεράνει ότι κάποιοι «φασίστες», «αντιδημοκράτες» που δεν συμμερίζονται τις «αξίες» της Ευρώπης («πολυφυλετισμό», «πολυπολιτισμικότητα», «ανεκτικότητα», «δικαιώματα» – προνόμια των μειονοτήτων, κλπ) διεξήγαγαν τρομοκρατικές επιθέσεις ώστε να τρομοκρατήσουν …τις «ανοιχτές κοινωνίες» της Ευρώπης. Δηλαδή όλη η φρασεολογία παραπέμπει όχι σε ισλαμιστές τρομοκράτες αλλά σε «φασίστες» – εχθρούς της δημοκρατίας και της ανοικτής κοινωνίας. Επειδή όμως το σύνολο της κοινής γνώμης ασφαλώς γνωρίζει ότι πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις κρύβεται το Ισλάμ, ως αποτέλεσμα αυτής της αισχράς διαστρεβλωτικής προπαγάνδας, συντελείται τεχνηέντως μία παρά φύσιν, σύζευξη, ένα νοητικό τερατούργημα, όπου κάθε εκδήλωση ευρωπαϊκού πατριωτισμού και εθνικισμού («φασισμού», όπως προσδιορίζεται μειωτικά) συμπλέκεται με την προελαύνουσα ισλαμική μεσανατολική βαρβαρότητα, παράγοντας ακόμα και καινοφανείς όρους όπως π.χ. ο βλακώδης, άτοπος και αποπροσανατολιστικός όρος: «ισλαμοφασισμός».

Τοιουτοτρόπως, μέσα από τις επιμελώς αόριστες και αποπροσανατολιστικές ανακοινώσεις των κυβερνώντων-προδοτών, συντελείται η τελεία αντιστροφή της πραγματικότητος! Σύμφωνα με το αναπαραγόμενο, πλαστό και νόθο αφήγημα, οι «δημοκράτες», οι «ανθρωπιστές» και οι «φιλήσυχοι» μετανάστες, απειλούνται από μια γενική και απροσδιόριστη εχθροπάθεια και μισαλλοδοξία, από ένα φαντασιακό σύμφυρμα όπου «εθνικιστές», «ακροδεξιοί», «φασίστες», φανατικοί ισλαμιστές, κλπ, τσουβαλιάζονται και αναγορεύονται αδιακρίτως σε επικίνδυνους εχθρούς της «Ανοικτής Κοινωνίας».

Πρόκειται για τον ορισμό της μαύρης προπαγάνδας, της παραπλανήσεως, της εξαπατήσεως, της σκόπιμης παραπληροφορήσεως και εν τέλει της γενικής αποχαυνώσεως που αφήνει ανοικτό τον δρόμο για προέλαση των Ισλαμιστών βαρβάρων!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου