Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Εικόνα ζόφου στη βουλή: "Άσφαιρα" πυρά, πεζοδρομιακή γλώσσα & συγκάλυψη στη διαπλοκή


Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ελέω λαθρομετανάστευσης, με τις περιοχές όπου έχουν συγκεντρωθεί οι «πρόσφυγες» να θυμίζουν «καζάνι που βράζει», αφού μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, σε Ειδομένη, Χίο και Πειραιά ξέσπασαν έντονες συγκρούσεις ανάμεσα τους, ενώ στην Ειδομένη υπήρξαν και τραυματίες αστυνομικοί, το πολιτικό σύστημα της χώρας έδειξε για άλλη μια φορά πολύ μικρό στο να αντιμετωπίσει τους πραγματικούς κινδύνους δημιουργώντας ψεύτικες αντιπαραθέσεις για τα μάτια του κόσμου.

Θα ξεκινήσουμε με το ανώτατο όριο εξευτελισμού και πολιτικής κυβίστησης για τον κολλημένο στην υπουργική καρέκλα Π. Καμμένο. Στην συζήτηση για την διαφθορά, ο «Μακεδονομάχος» υπουργός έσπευσε να δηλώσει την υποταγή του στην κυβέρνηση Σύριζα και στον Α. Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά για τον Μουζάλα: «Έκανε ένα λεκτικό λάθος…».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Οταν διαφώνησα γιατί ο κ. Μουζάλας έκανε ένα λεκτικό λάθος, υπέβαλα την παραίτηση τη δική μου και των υπουργών των ΑΝΕΛ στον πρωθυπουργό» και απαντώντας στα σχόλια που ακούγονταν από τα έδρανα της ΝΔ πρόσθεσε «Αν εσείς έχετε τη δύναμη, καταθέστε πρόταση μομφής κατά του κ. Μουζάλα.

Τι άλλο είδαμε στο κοινοβούλιο; Υβρεις, αντεγκλήσεις και ένα σόου «πολιτικών κομπάρσων» που έδειξαν ότι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον κοινοβουλευτισμό και τον ελληνικό λαό.

Που ήταν οι αποκαλύψεις και τα ονόματα που θα έδιναν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος στη δημοσιότητα ; Τίποτε περισσότερο από ακόμη ένα λεκτικό «πυροτέχνημα» της κυβέρνησης για να βάλει κάτω από το χαλί τα νέα μέτρα που θα «λιώσουν» τον λαό και θα τον οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο απόλυτο ζόφος.

Είδαμε επίσης και την κόντρα βαρέων βαρών μεταξύ Καμμένου και Βενιζέλου. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος για την καταστροφή της χώρας, αλλά και για την σήψη του πολιτικού συστήματος -μην ξεχνάμε πως ο Βενιζέλος έχει δημιουργήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών- απάντησε με εκφράσεις πεζοδρομίου στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. «Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα», φώναξε σε έντονο ύφος από τα βουλευτικά έδρανα. Πολιτικό ήθος μηδέν.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε ζητήσει την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Το ερώτημα είναι όμως τις θέλει; Ή είναι μια απλά επικοινωνιακή φούσκα; Τι έχει να επιδείξει η ΝΔ και πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας; Μνημόνιο ψήφισε και ο Μητσοτάκης, μνημόνιο θα εφαρμόσει αν τον εκλέξει ο ελληνικός λαός. Στο μεταναστευτικό οι θέσεις της ΝΔ είναι συναινετικές και ήπιες και πρέπει να πάρει άμεσα θέση και να κάνει προτάσεις που θα επιφέρουν μια άμεση λύση στο εθνικό πρόβλημα της χώρας.

Ο Α. Τσίπρας προανήγγειλε την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών με τη νέα συνταγματική αναθεώρηση και σύσταση της ειδικής επιτροπής για επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με τη Siemens.

Όπως πολλές φορές όμως έχει ειπωθεί και αποδειχθεί, αν θες να συγκαλύψεις κάτι, κάνε μία επιτροπή. Οπότε άνθρακες ο θησαυρός.

Οι Ελληνες περίμεναν να ακουστούν… ονόματα και διευθύνσεις, αλλά διαψεύστηκαν πανηγυρικά! Είδαμε μόνο “σκοτωμούς» άνευ ουσίας και σημασίας από τους εκπροσώπους του σάπιου πολιτικού συστήματος, αποκλειστικά και μόνο για το κομματικό ακροατήριο και όχι για το καλό αυτού του τόπου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου