Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Δεν χρειάζεται η Βουλή! Πρώτα ο άνθρωπος!

Τα νέα μέτρα δεν θα τα ψηφίσει η Βουλή. Θα αποφασίζονται με Προεδρικά Διατάγματα. Κι αυτό διότι το καθεστώς σέβεται τα φιλάνθρωπα αισθήματα των βουλευτών της συγκυβέρνησης και δεν επιθυμεί να τους κλονίσει τον ψυχισμό τους. Ενώ τώρα θα πηγαίνουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και στις διαμαρτυρίες των ψηφοφόρων θα σηκώνουν ψηλά το δάκτυλο και θα αναφωνούν: «Ο κόφτης»!

Εδώ που τα λέμε, η Βουλή δεν χρειάζεται και τόσο πολύ! Με δεδομένη την κυβερνητική πλειοψηφία των 153, δεν υπάρχει λόγος να κουράζονται οι άνθρωποι σε πολύωρες συνεδριάσεις. Τι θέλουν οι δανειστές; Αυτό; Μία υπογραφή του Προκόπη Παυλόπουλου και όλα τακτοποιούνται. Δεν είναι όπως παλιά που οι βουλευτές του Γιώργου του Παπανδρέου αποχωρούσαν ο ένας μετά από τον άλλον επειδή δεν ήθελαν να ψηφίσουν εκείνα τα αμαρτωλά δεξιά μνημόνια. Τώρα τα μνημόνια είναι αριστερά, είναι του ανθρωπισμού και της προόδου. Γι’ αυτό και δεν χρειάζεται καν να ψηφίζουν τα επιμέρους μέτρα!

Αυτή η πρακτική των Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένου και των Προεδρικών Διαταγμάτων είχε καταγγελθεί στο παρελθόν ως αντιδημοκρατική. Ως πράξη κατάλυσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Κι είχαν δίκιο! Κι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε δεχτεί (και δικαιολογημένα) κριτική γι’ αυτό το γεγονός. Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τον Αντώνη Σαμαρά κατά πολύ (μα πάρα πολύ) και σε αυτό το πεδίο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πραγματικός πρωταθλητής σε αυτό το άθλημα…

Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μείνει στην εξουσία. Θα κάνει τα πάντα. Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Τα μέτρα αυτά, όμως, δεν πρόκειται να μας οδηγήσουν στην γη της επαγγελίας. Το μόνο που θα συμβεί θα είναι μεγαλύτερη ύφεση, μεγαλύτερη φτώχεια και νέα μέτρα! Οδηγούμαστε με μεγάλη ταχύτητα προς το χάος. Αλλά και αυτή την περίπτωση έχουν ήδη έτοιμο το επόμενο σενάριο: Θα φταίει ο νεοφιλελευθερισμός και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το νόμισμα υπάρχει για να εξυπηρετεί τον… άνθρωπο! Άρα; Αν δεν κάνουν δουλειά τα Προεδρικά, υα πιάσουν δουλειά στην Μεσογείων!

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είπαν απλά και μόνο ψέματα. Είπαν και συνεχίζουν να λένε τερατώδη ψέματα, με μόνο στόχο να παραμείνουν στην εξουσία. Οι περισσότεροι από αυτούς ξέρουν καλά ότι αν πάμε σε εκλογές θα χάσουν την παχυλή βουλευτική τους αποζημίωση, την αστυνομική φύλαξη, τα αυτοκίνητα και όλα τα άλλα προνόμια της εξουσίας. Είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν άλλη φορά να πλησιάσουν αυτό το όνειρο. Ούτε και στην επαγγελματική τους ζωή θα δουν οι περισσότεροι εύκολα 7.000 ευρώ τον μήνα. Μοιάζουν με παιδιά που έχουν μπει για πρώτη φορά στο λούνα – παρκ και έχουν θαμπωθεί από τα παιγνίδια και τα φώτα. Προσπαθούν να παγώσουν τον χρόνο και πιστεύουν ότι θα μείνουν για μία ζωή στην παιγνιδούπολη. Κι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα γι αυτό. Μόνο που αυτές οι ιστορίες δεν έχουν καλό τέλος. Ποτέ! Για έναν απλό λόγο: Τα φώτα της πόλης είναι ψεύτικα, όπως και ο κόσμος που έχουν κτίσει εκείνη την στιγμή οι άνθρωποι στο μυαλό τους…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου