Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ανανέωση ΝΔ: Οικογενειοκρατία... αγάπη μου

Να δώσει την εικόνα μιας νέας Νέας Δημοκρατίας, η οποία ανανεώνεται σε όλα τα επίπεδα μέσω μιας διαδικασίας που προχωρά, επιχειρεί η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκαλώντας πολλαπλά ερωτηματικά για μια σειρά αποφάσεων που λαμβάνονται και για κινήσεις που γίνονται, οι οποίες και δεν έχουν την έγκριση κανενός οργάνου.

Όλα γίνονται στη βάση της γνωστής σε όλους
όσοι ασχολούνται με την πολιτική, «ενός ανδρός αρχή», αλλά με την έγκριση του κλειστού κύκλου των καρεκλοκένταυρων της Πειραιώς, όπου κεντρικό ρόλο σε όλα έχει ο προερχόμενος από την ΚΝΕ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, άλλοτε στενός πολιτικός φίλος και συνεργάτης του Κώστα Λαλιώτη.

Η Ν.Δ. αλλάζει δραματικά μέρα με τη μέρα και αλλοιώνεται η φυσιογνωμία της. Και μόνο η έλευση του Θόδωρου Σκυλακάκη προκάλεσε εντάσεις και εκρήξεις πολλών ιστορικών στελεχών για το γεγονός ότι η ηγεσία της Ν.Δ. επιβραβεύει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Και όμως η επιστροφή του Θ. Σκυλακάκη δείχνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, που φαίνεται σαφώς ότι άγεται και φέρεται από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, έχει άλλη αντίληψη για την πολιτική και θέλει να διοικεί το κόμμα και αργότερα την κυβέρνηση, εάν και όποτε αυτό γίνει –τον τελικό λόγο θα τον έχει ο ελληνικός λαός που θα αποφασίσει με την ψήφο του- όπως αυτός νομίζει: με φίλους, κολλητούς, εκλεκτούς, με παρέες από το Κολέγιο Αθηνών…

Αυτή δυστυχώς είναι η εικόνα στο κόμμα. Εάν δει κανείς τον κύκλο των στενών συνεργατών θα καταλάβει κανείς τι γίνεται. Π.χ. ο διευθυντής του γραφείου του Κυρ. Μητσοτάκη, είναι ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και κουμπάρος του, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ενώ κεντρικό ρόλο έχει ο σύμβουλός του, και ανιψιός του, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Εάν κοιτάξει κανείς όλο το σημερινό οργανόγραμμα της Ν.Δ., θα διαπιστώσει ότι σε θέσεις στα όργανα έχουν εκλεγεί άνθρωποι της οικογένειας Μητσοτάκη, ενώ στον κύκλο των συνεργατών, ένα εξωθεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, έχουν ενταχθεί πρόσωπα που είναι αποκλειστικά φίλοι του Κυρ. Μητσοτάκη. Και όπως λένε οι κακές γλώσσες, «πάνω απ’ όλα το Κολέγιο».

Ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Πειραιώς με το non paper που διένειμε την Παρασκευή ενημερώνει, ότι η ανανέωση στη ΝΔ προχωράει σε όλα τα επίπεδα και εσωκομματικά αυτό γίνεται με την ανάδειξη νέων στελεχών σε τομείς ευθύνης. Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς το πολυδιαφημισμένο μητρώο στελεχών, το οποίο δημοσιοποίησε ήδη τα πρώτα ονόματα και θα ανακοινώσει και άλλα στη συνέχεια, ανέδειξε «μαργαριτάρια», ενώ δεν είναι εύκολα υπερασπίσιμο αυτό που λέει η ηγεσία της Ν.Δ. ότι έγιναν όλα με διαφανή τρόπο!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου