Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ο Κουφοντίνας ως προϊόν στο καλάθι της κυβέρνησης

Πακτωλός λέξεων έρευσε για την άδεια του Δ. Κουφοντίνα σαν φυσικού προσώπου, και όχι άδικα. Επειδή, όμως, τα γεγονότα έχουν πάνω από μία αναγνώσεις, εκείνο που έμεινε έξω από την πολιτική και κοινωνική παρουσίαση ήταν και είναι η σκοπιά που η κυβέρνηση έστησε το γεγονός. Σαν προϊόν. Όπως όλα τα προϊόντα που πουλάει εδώ και τουλάχιστον ένα 9μηνο, με δύο στόχους: Προπέτασμα καπνού και 350.000 ψηφαλάκια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι για την κυβέρνηση πάνω απ’ όλα ένα προϊόν. Προς πώληση. Με τον κουρνιαχτό που παράγει κρύβει όλα εκείνα που θα πρωταγωνιστούσαν στην ειδησεογραφία και που δεν είναι καθόλου ευχάριστα για την ίδια.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Όλα τα επώδυνα μέτρα που συμφωνεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της Γ’ Αξιολόγησης για επιπλέον περικοπές μισθών και επιδομάτων και για κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων κρύφτηκαν τον τελευταίο καιρό πίσω από άλλα καλοσχεδιασμένα προϊόντα:

Τα δάση και τα αρχαία στο Ελληνικό, η αλλαγή φύλλου, το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάναβης, η επιστράτευση του εγκληματολογικού της αστυνομίας σε μεγάλες υποθέσεις «γραφείου» (αρκεί να μην είναι στο δρόμο…), η διοχέτευση στοιχείων των Υπηρεσιών σε εφημερίδες για λάσπη, η αναπαραγωγή παλιών υποθέσεων σαν καινούργιων και ο,τιδήποτε μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο καφενείο της γενικής αφασίας, έχει επιστρατευτεί. Η αριστερά ήταν πάντα μανούλα στην προπαγάνδα. Η αριστεριστές, σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα καλύτεροι. Κυρίως στα προπετάσματα καπνού.

Χτες η κυβέρνηση έβγαλε τον Δημήτρη Κουφοντίνα με 2ημερη άδεια. Η κυβέρνηση τον έβγαλε, που ελέγχει τους δύο από τους τρείς του αρμόδιου Συμβούλιου. Αλλά, δεν έχει ούτε καν το θάρρος να το πει. Προχτές συμπτωματικά οι Ευρωπαίοι απαίτησαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατοικιών εδώ και τώρα, με απειλή να σταματήσει η αξιολόγηση αν δεν ξεκινήσουν αμέσως. Ο επαναστάτης κ Τσακαλώτος υποσχέθηκε ότι θα συμμορφωθεί πάραυτα!

Ταυτόχρονα, οι Ευρωπαίοι δανειστές υποτίμησαν την ελληνική ανάπτυξη στο 1,5% από 2,1% που θριαμβολογούσε ο πρωθυπουργός. Η διαφορά, μεταφρασμένη σε ευρώ είναι κοντά στο 1 δις! Που θα κοπεί από κάπου.

Την ίδια μέρα ξεκίνησε η μεγαλύτερη απεργία νοσοκομειακών γιατρών εδώ και καιρό, με ηχηρές καταγγελίες για την κυβερνητική πολιτική στην υγεία.

Παράλληλα, εξελίσσεται η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ξένους, που είναι κόκκινο πανί για εργαζόμενους και κατοίκους κομβικών περιοχών της χώρας.

Την ίδια ώρα είναι στον αέρα οι καταγγελίες κατά του υπουργού Άμυνας για πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία με μεσάζοντα, που θα χρησιμοποιηθούν για μακελειό στην Υεμένη, και οι καταγγελίες για το αλαλούμ γύρω από τα δις για τα F 16.

Το ΚΚΕ, που είναι δόκτωρ στο είδος, κατάγγειλε χτες την κυβέρνηση στη Βουλή, ότι με την άδεια στον Κουφοντίνα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να στρέφει το ενδιαφέρον της δημοσιότητας σε άλλα από τα πρωτεύοντα και να οδηγεί το πολιτικό σύστημα σε συγκρούσεις άλλες από τα τρέχοντα μαζικά λαοκτόνα. Μέχρι και ο «νομιμόφρων» Παπαδημούλης είδε με καχυποψία την κίνηση!

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την ιδεολογική ή πολιτική συγγένεια μεγάλου μέρους των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την ένοπλη βία. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις «αριστερές» του παρεμβάσεις, εκτός από προπέτασμα καπνού κλείνει το μάτι και σε 350.000 καθαρόαιμες αριστερές ψήφους που έχασε μετά το δημοψήφισμα το 2015. Ταυτόχρονα, μ’ αυτές τις θεατρικές κινήσεις επιχειρεί να κρατήσει και όσους είναι αποφασισμένοι ή έτοιμοι να τον εγκαταλείψουν, αηδιασμένοι από την αυλόδουλη στάση του και τα πολλά ψέματα. Ψάχνει, βρίσκει και πουλάει αριστερά προϊόντα. Στην πραγματικότητα, μαϊμού.

Όλες αυτές οι στάσεις έρχονται και κουμπώνουν με την πεζοδρομιακή στάση του υπουργού Δικαιοσύνης χτες στη συνεδρίαση της Βουλής. Γιατί είναι ανεπίτρεπτο, απολίτιστο, κάφρικο όχι μόνο σε υπουργό, αλλά σε οποιονδήποτε άνθρωπο, να επιτίθεται με κραυγές και απαξιωτικές φράσεις σχεδόν αφρίζοντας, σε μια γυναίκα- οποιαδήποτε γυναίκα κι αν ήταν- που τον εγκαλούσε για τη στάση του απέναντι στον δολοφόνο του άντρα της.

Μ αρέσει που οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Βρετανίας ευαισθητοποιήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τη 2ημερη άδεια του Δ. Κουφοντίνα. Ενώ χαϊδολογάνε την κυβέρνηση ολοχρονίς, τη στηρίζουν και την επαινούν κάθε φορά που πρόκειται να εξοντώσει τον ίδιο της τον πληθυσμό. Άλλοι 5 νεκροί από μαγκάλια μέχρι στιγμής φέτος! Χώρια οι αυτοκτονημένοι. Και το θέατρο συνεχίζεται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου