Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Κρίμα!... Οι Θεσμοί έχουν καταργηθεί στην χώρα!

Την χώρα που ανέδειξε την Δημοκρατία την κυβερνάει πλέον ένας πρωθυπουργός με κομμουνιστικά πρότυπα. Πρότυπα που πήρε προφανώς από το σπίτι του. Πρότυπα αντίθετα με τις δημοκρατικές αρχές. Τι κι αν ο ίδιος μεγάλωσε και σπούδασε σε μια χώρα δημοκρατική που σέβεται τους θεσμούς και τον άνθρωπο;

Μέσα στα τόσα που έχει κάνει ο ίδιος ο Τσίπρας και οι σύντροφοί του, έρχεται τώρα να «βάλει και την βούλα» της ασέβειας του στην Δημοκρατία και τους θεσμούς. Έρχεται να επιβεβαιώσει πόσο αριστερός είναι. Βρήκε την ευκαιρία να δείξει στους Έλληνες πόσο αντίθετος είναι με κάποιους θεσμούς.

Αφού άνοιξε ένα τόσο σπουδαίο εθνικό θέμα, «αποφάσισε» να το χειριστεί μόνος του. Αποφάσισε να πάρει μια χώρα πάνω από 3,500 χρόνια Δημοκρατικής κουλτούρας και ζωής, στους αδύναμους αριστερούς του ώμους.

Δεν «καταδέχτηκε» να το συζητήσει με κανέναν αρχηγό άλλου κόμματος. Με κανέναν. Δεν «καταδέχτηκε» ούτε καν να τους ενημερώσει. Δεν «καταδέχτηκε» να το συζητήσει ούτε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ούτε καν τυπικά να τον ενημερώσει.

Όμως, ο άθεος αριστερός, «καταδέχτηκε» να ενημερώσει έναν. Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β. Αυτόν, που όποιος κατέχει αυτό το αξίωμα και τολμήσει να μιλήσει για πολιτική, πατρίδα, σημαία, έθνος, παιδεία, αφού του πουν ότι «αυτή είναι δουλειά άλλων και καλά θα κάνουν να μένουν στα δικά τους καθήκοντα», του κολλάνε και ένα … ακροδεξιός και τελειώνει η κουβέντα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, ενημερώνει την Αρχιεπίσκοπο και όχι την πολιτική ηγεσία. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στα συλλαλητήρια τον είπαν χρυσαυγίτη. Μετά από πολύ λίγες ημέρες πάει ο πρωθυπουργός να «ενημερώσει» αυτόν που αποκάλεσε «χρυσαυγίτη…. Απίστευτο; 

Η συνέχεια είναι τραγικότερη. 

Ο Αρχιεπίσκοπος τηλεφωνεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ναι ακούσατε καλά, στον ανώτατο άρχοντα της χώρας, τον ΠΡΟΕΔΡΟ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για να τον συναντήσει και να τον ενημερώσει για το τι είπαν στις διαπραγματεύσεις της Ν.Υ. με θέμα, τι όνομα να δοθεί σε μια γειτονική μικρή και ανύπαρκτη χώρα που διεκδικεί όχι μόνο Ελληνικό όνομα, αλλά και την απελευθέρωση όλης της Μακεδονίας» (βάση του συντάγματος της), με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη…

Με αυτά που συμβαίνουν, μπορώ μετά βεβαιότητας να πω, ότι όλα έχουν κατάρρευση. Θεσμοί, αξιώματα και θέλω να πιστεύω πως όχι και η Δημοκρατία.

Επίσης μετά βεβαιότητας μπορώ να πω ότι ο ΠτΔ ΔΕΝ έπρεπε να δεχτεί από το Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο καμία ενημέρωση. Αλλά ούτε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κανονικά θα έπρεπε να δεχτεί να κάνει τον «αγγελιοφόρο» του Τσίπρα για ένα τέτοιο θέμα. Και μην πει κανείς ότι δεν τον έκανε; Η αλλαγή και μόνο των δηλώσεων του μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα για το συλλαλητήριο, αμέσως μετά την συνάντηση του με το κ. Τσίπρα, μάλλον αυτό δείχνει. Κρίμα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου