Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Δώσε σακούλα στον λαό

Άλλη μια βαβούρα, άλλη μια «αναστάτωση. Αυτήν την φορά για την… σακούλα !!! Πραγματικά δεν έχω καταλάβει το γιατί, ή μάλλον κάτι κατάλαβα.

Ότι κάνει ο πολιτισμένος κόσμος εδώ και 40 χρόνια και μετά έρχεται στην Ελλάδα …δεν μας αρέσει και αντιδρούμε σαν τα κακομαθημένα απροσάρμοστα παιδάκια.

Έτσι κάναμε με τις ζώνες ασφαλείας των αυτοκινήτων όταν μας τις επέβαλαν μιας και δεν μπορούσαμε να το καταλάβουμε μόνοι μας, τα ίδια κάναμε και με το κράνος που προτιμούσαμε την χωρίστρα από το να σπάσουμε το κεφάλι μας, έτσι και χειρότερα με το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους, βρίζαμε όλη μέρα για το νέφος, αλλά και για τα μονά-ζυγά, χαλασμός με τα μεγάλα πρόστιμα για τις παραβάσεις του κ.ο.κ. Τελειωμό δεν έχει η γκρίνια και η μιζέρια. Τι να πρωτοθυμηθείς; Την μουρμούρα του να μην μιλάς στο κινητό την ώρα που οδηγείς; Το να ανοίγουν τα μαγαζιά 5 Κυριακές τον χρόνο; Έτσι τώρα και με την σακούλα.

Τίποτα νέο, τίποτα καινούργιο, καμία καινοτομία, καμία πρόοδο δεν αντέχει και δεν μπορεί να δεχτεί ο Έλληνας. Αν μπορούσε η πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας θα ζούσε με τους πρώτους νόμους και τις πρώτες διατάξεις του κράτους από την απελευθέρωση του από τον Τούρκικο ζυγό …Ξύλο απελέκητο.

Εν τω μεταξύ οι ίδιοι άνθρωποι σε παρέες όταν βρίσκονται, συζητάνε παριστάνοντας τους προοδευτικούς και τους πολυταξιδεμένους. Μιλάνε για την προστασία του περιβάλλοντος, για τα τραγικά δυστυχήματα και τον χαμό ανθρώπων στην άσφαλτο, για το παθητικό κάπνισμα, την τάξη και την πειθαρχεία των άλλων λαών…ενώ στην προσωπική τους ζωή λειτουργούν διαφορετικά.

Και βέβαια η μεγάλη φασαρία γίνεται διότι υπάρχει χρέωση, έστω και αυτό το ασήμαντο ποσό. Είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» του Έλληνα μόλις του κόβουν το «τζάμπα». Αν απλά την καταργούσαν, και δεν την αγόραζαν, δεν θα γινόταν τόσο μεγάλο θέμα. «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου».

Πολλοί είπαν ότι η χρέωση της πλαστικής σακούλας για τα ψώνια είναι λέει φασιστικό. Εγώ λέω ότι είναι ένα κακό ημίμετρο. Κανονικά θα έπρεπε να καταργήσουν όλες τις σακούλες από παντού. Λέτε να είμαι φασίστας Β. Κορεάτης;

Τελικά εκτός από απροσάρμοστοι είμαστε υποκριτές και δήθεν…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου