Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Το πιο ακριβό "επίδομα ενοικίου" είναι για τον Τσίπρα στο Μαξίμου

Είναι πραγματικά θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Με τα χίλια ζόρια και με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών αποπέμφθηκε η Ράνια Αντωνοπούλου.

Με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση παραιτήθηκε και ο σύζυγός της Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα παρίστανε πως δεν τρέχει τίποτα, έκανε ομιλίες και έδινε συνεντεύξεις για την… ανάπτυξη.

Το παζλ ήρθε να συμπληρώσει ο Δημήτρης Μάρδας. Λάμβανε και εκείνος το επίδομα ενοικίου, ενώ ήταν ο εμπνευστής της περίφημης διάταξης.

Η υπόθεση πολιτικά δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ. Αντιθέτως, μόλις ξεκίνησε. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας από εκεί που έκανε κήρυγμα περί ηθικής στην πολιτική και του νέου που έρχεται σε αντιπαράθεση με το παλιό μέσα σε λίγες ημέρες είδε την κυβέρνησή του να βρίσκεται υπόλογη για ηθικά ατοπήματα και να χάνει δύο υπουργούς.

Και δεν είναι μόνο ότι άλλαξε η πολιτική ατζέντα. Τώρα πλέον ο πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να ανακατέψει την τράπουλα του υπουργικού συμβουλίου και μάλιστα υπό πολιτική και χρονική πίεση. Εχασε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού που υποτίθεται πως διαθέτει το Μαξίμου σε σχέση με την επιλογή του κατάλληλου timing για ανασχηματισμό.

Αλλά πλέον πολλά έχουν αλλάξει καθώς βρισκόμαστε 6 ή το πολύ 14 μήνες μακριά από τις κάλπες. Η κλεψύδρα με το πολιτικό κεφάλαιο ολοένα και αδειάζει… επικίνδυνα. Οι άνθρωποι που εξελέγησαν για να σκίσουν τα μνημόνια τώρα υπόσχονται πως οδηγούν τη χώρα σε μια νέα εποχή ευμάρειας επιχειρώντας να εξαπατήσουν και πάλι τους ψηφοφόρους, καθώς κρύβουν όλα όσα επώδυνα μέτρα έχουν νομοθετήσει ή συμφωνήσει για τα επόμενα χρόνια.

Τώρα πια ό,τι κι αν πουν, ό,τι κι αν υποσχεθούν δεν πρόκειται να αλλάξει το πολιτικό τους μέλλον. Γιατί, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τώρα γνωρίζει. Το επίδομα ενοικίου του χρυσού ζεύγους Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου αποτελεί ηθικό παράπτωμα και μάλιστα… τσίπικο. Αλλά το μείζον πρόβλημα είναι άλλο. Πως το «επίδομα ενοικίου» που πληρώνει ο λαός για να μένει ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του στο Μαξίμου έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη. Αλλοι εκτιμούν τη ζημιά στην ελληνική οικονομία στα 35, άλλοι στα 100 και άλλοι στα 200 δισεκατομμύρια.

Και βέβαια πρέπει να συνυπολογιστούν και τα μέτρα ύψους 15 δισεκατομμυρίων τα οποία έφεραν μειώσεις μισθών, συντάξεων και αυξήσεις φόρων, εισφορών για όλους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου