Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ελληνάκο!... Ξύπνα και δώσε τέλος στη ρητορική της ψευτοαριστερής παπάτζας

Σιγά μην άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σιγά μην έκανε ο Τσίπρας στροφή και γινόταν… κανονικός ηγέτης για τη χώρα του.

Η κανονικότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ψέμα, η υποκρισία, ο αποπροσανατολισμός, η εξόντωση αυτών που έχουν διαφορετική άποψη. Αυτά ακριβώς υπηρέτησε με την ομιλία του στην Κ.Ο. του ομάδα ο πρωθυπουργός.

Ξανά τα ίδια ψέματα, η ίδια ρητορική της ψευτοαριστερής παπάτζας. Ξανά η προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης και η συκοφάντηση όσων λένε ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα. Βρίσκοντας θάρρος από το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα ο Τσίπρας… ξεσάλωσε. Για το τέλος των μνημονίων μίλησε, για καθαρή έξοδο μίλησε, για «ραγιαδισμό» όσων λένε για πιστωτική γραμμή. Ραγιάδες όλοι οι άλλοι κι όχι ο Τσίπρας. Τέτοια ξεφτίλα και τέτοια… αφασία της ελληνικής κοινωνίας που τον ακούει και δεν τον παίρνει με τις τομάτες.

Όποιος διαβάσει την ομιλία του στην Κ.Ο. θα καταλάβει ακριβώς πώς θα κινηθεί μέχρι τις εκλογές. Αυτή θα είναι η γραμμή του, μ’ αυτή θα πολεμήσει για την επιβίωσή του.

Πόλεμος κατά των αντιπάλων του, ψεύτικες υποσχέσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας, «απολογία» για τα λάθη που έγιναν και τα δύσκολα μέτρα που πήρε. Αλλά όλα αυτά τα έκανε για να κρατήσει όρθια τη χώρα.

Έτσι είπε. Μια φράση που έχει χρησιμοποιήσει και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς. Πολυφορεμένη για τους πρωθυπουργούς που θέλουν να δικαιολογηθούν γιατί δεν σκέφτηκαν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον η ΝΔ όντως κράτησε τη χώρα από το να μην χρεοκοπήσει οριστικά. Ενώ ο Τσίπρας την οδήγησε ο ίδιος στη χρεοκοπία, της έκανε τεράστια ζημιά και τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι είχαμε αχρείαστο πλεόνασμα 4 δις ευρώ το 2017. Δεν υπήρχε λόγος να μαζέψει τόσα λεφτά περισσότερα, κανείς δεν του το είχε πει. Κι όμως, διέλυσε τις επιχειρήσεις, στραγγάλισε τους φορολογούμενους, τσάκισε τις ελπίδες για επενδύσεις. Κι όλα αυτά τα λέει επιτυχία…

Κουβέντα για το πώς φτάσαμε να είναι δύο Ελληνόπουλα στις τουρκικές φυλακές. Μα καλά ευθύνη δεν έχει η κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτή;

Και τέλος. Η στρατηγική του Τσίπρα θα έχει πολύ… σκάνδαλο και σκανδαλολογία. Αφιέρωσε μεγάλο μέρος σε υποθέσεις που εκτιμά ότι περνάνε στην ελληνική κοινωνία. Έτσι, θα πάει μέχρι τις εκλογές. Με offshore, με Novartis, με επιχειρηματίες που δήθεν πολεμά.

Κουβέντα για τα δικά του deal. Κουβέντα για τις δικογραφίες και τα πορίσματα κατά δικών του ανθρώπων, που αραχνιάζουν σε κάποιο συρτάρι δικαστή. Κουβέντα για όλα όσα έχει στήσει στο παρασκήνιο, για όλα όσα το παρακράτος της αριστεράς έχει κάνει. Θα έρθει η ώρα που θα βγουν κι αυτά…

Ας χαρεί λοιπόν τον λίγο χρόνο που του απομένει στην εξουσία γιατί σύντομα θα λογοδοτήσει και για την διαπλοκή του αλλά και για τα υπόλοιπα εγκλήματα κατά της χώρας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου