Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ανεπανάληπτη εθνική ντροπή

Η χώρα έχει εισέλθει ουσιαστικά σε μια άτυπη όσο και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο εν μέσω οικονομικών αδιεξόδων, πολιτικών αποκαλύψεων, αρνητικής τροπής των εθνικών θεμάτων, κοινωνικής ισοπέδωσης, θεσμικής απαξίωσης και πολιτικής… αναπηρίας. Το μέγεθος της ήττας των σημερινών τυχοδιωκτών όταν έρθει η ώρα της κάλπης, θα είναι ανάλογο του ψεύδους και του θράσους που έχουν επιδείξει. Ξεχαρβάλωσαν το… σύμπαν, οι θεσμοί αρρωσταίνουν μέρα με την ημέρα, η εγκληματικότητα καθιστά πιο ευάλωτο στην ανασφάλεια τον πολίτη. Το καρκίνωμα μεγαλώνει και η χώρα φαίνεται να είναι σαν ένα αυτοκίνητο που κυλάει στον κατήφορο χωρίς φρένα…

Το σημερινό κυβερνητικό συνονθύλευμα έχει δώσει εξετάσεις… ψεύδους και θράσους και φαίνεται ότι έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ! Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τέτοιου πρωτογενούς πλεονάσματος προκλητικότητας, αυθάδειας και θράσους αλλά και τόσο μεγάλου ελλείμματος ευθιξίας και αξιοπιστίας! Τίποτα δεν τους έχει βγει και ό,τι αρνητικό βγαίνει, προσπαθούν να το καλύψουν επιστρατεύοντας επικονωνιακές και προπαγανδιστικές μεθόδους άλλων εποχών και άλλων πολιτικών-οικονομικών συστημάτων. Και επειδή ακριβώς δεν τους βγαίνει τίποτα έχουν επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο της καλλιέργειας μίσους και διχασμού.

Η έκθεση της χώρας σε έναν παγκόσμιιο εξευτελισμό είναι πλέον δεδομένη, αλλά φαίνεται ότι τα… αυτιά των σημερινών κυβερνώντων όχι μόνο δεν ιδρώνουν, αλλά αντιθέτως… μεγαλώνουν! Όπως και οι… μύτες τους!

Η πικρή εμπειρία της τετραετούς διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναδείξει ένα πράγμα: ότι όσοι λοιδωρήθηκαν έως το 2014, πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι από τα πεπραγμένα της σημερινής… παιδικής χαράς. Δυστυχώς αυτή η δικαίωση κοστίζει στον ελληνικό λαό… μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και ένα διαρκή εθνικό εξευτελισμό. Κι όλα αυτά για ένα καπρίτσιο από μια ομάδα ανόητων έως και ανεγκέφαλων που έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια. Για ένα συνονθύλευμα τύπων που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να εφαρμόζουν ένα μνημόνιο… ψεύδους και να αποτελούν μνημείο ιστορικού και ανεπανάληπτου θράσους.

Η χώρα δεν βρίσκεται σε φάση κανονικότητας. Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, μάλλον δεν είναι… κανονικός. Το σημερινό κακόγουστο κυβερνητικό σχήμα συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα, να κοροϊδεύει, να υποκρίνεται και να εξευτελίζει κάθε έννοια στοιχειώδους αξιακού και θεσμικού κώδικα. Έκαναν ένα ρεσάλτο στην εξουσία και είναι… λογικό να θέλουν να υπερασπιστούν τις καρέκλες τους. Γι αυτές υπάρχουν, γι αυτές αναπνέουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις επόμενες εκλογές πρέπει να τους διαγράψουμε άπαξ δια παντός από την πολιτική σκηνή του τόπου. Για το καλό της χώρας και των επόμενων γενεών. Όμως, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί μια ευρεία πλειοψηφία, η οποία θα αντιληφθεί τι έγινε το 2015 και πόσο μεγάλη ζημιά προκάλεσαν τα μέλη της σημερινής κυβερνητικής παρέας.

Το ατύχημα του 2015 πρέπει να αποτελεί φάρο για όλους μας ώστε να αποφύγουμε και άλλα δεινά στο μέλλον. Γιατί με αυτούς που έχουμε μπλέξει, όλα μπορούμε να τα περιμένουμε. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, αρκεί να το συνειδητοποιήσει και ο ελληνικός λαός. Όσο… πυροβολούμε τα πόδια μας τύποι σαν τους σημερινούς, θα “πυροβολούν” εν ψυχρώ τη χώρα. Το κόστος για όλους μας είναι δεδομένο και ταυτόχρονα ανυπολόγιστο σε όλα τα επίπεδα. Τέτοια εθνική ντροπή δεν έχουμε ξαναζήσει στη σύγχρονη ιστορία μας…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου