Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

...στο καπηλειό του Μαξίμου !

Βρισκόμαστε το λιγότερο 110 ή το πολύ 230 ημέρες πριν από τις κάλπες. Ο,τι κι αν επιλέξει ο πρωθυπουργός, Μάιο ή τέλη Σεπτεμβρίου, η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει.

Μαζί και τα κυβερνητικά μαγειρέματα, τα οποία έχουν ως στόχο από τη μια να πλήξουν την αξιωματική αντιπολίτευση και από την άλλη να βγάλουν στην «αγορά» τα τελευταία αποθέματα σανού.

Μαγειρεύουν με κοινοβουλευτική εκτροπή το να παραμείνουν αρχηγοί κομμάτων στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το ζήτημα δεν αφορά στους υποτιθέμενους «εκβιασμούς» του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., ο οποίος πάνω- κάτω συνεχίζει να λέει όσα έλεγε και ως συγκυβερνήτης. Το ζητούμενο για το Μαξίμου είναι να διατηρήσει όσο ισχυρούς μπορεί τους δύο πολιτικούς που έμειναν χωρίς κόμμα, ώστε ο ένας από τα δεξιά και ο άλλος από το Κέντρο να επιχειρήσουν να «κλέψουν» όσους ψηφοφόρους μπορούν από τη Ν.Δ. Απλά το «φαΐ» κάηκε από τις αντιδράσεις των κομμάτων και ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε με επιστολή του προς τον Βούτση να τα… μαζέψει και αντί για αλλαγή Κανονισμού της Βουλής να κάνουν αλλαγή στην… ερμηνεία του.

Μαγειρεύουν το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο των κληρικών. Η «μεταρρύθμιση» βέβαια δεν έχει ουδεμία σχέση με διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Απλά θέλουν να προσδώσουν στην Εκκλησία μορφή… ΔΕΚΟ, ώστε και για τους ιερείς να μην αλλάξει τίποτα αλλά και να «αδειάσουν» 10.000 θέσεις για προσλήψεις στο στενό δημόσιο τομέα.

Μαγειρεύουν την οικονομική κατάσταση της οικονομίας. Βγήκαν και θα ξαναβγούν στις αγορές για να μαζέψουν με πολυετή ομόλογα όσα θα μπορούσαν να μαζέψουν εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια. Ε, κι αν συμβαίνει και καμιά γκάφα σαν του Δραγασάκη, που αποκάλυψε ότι οι τράπεζες βρίσκονται προ των πυλών μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης, τότε δίνουν μια διορθωτική συνέντευξη ώστε να καθησυχάσουν τους πολίτες. Γνωρίζουν όμως πως οι αγορές δεν μασάνε σανό, γι’ αυτό και οι τραπεζικές μετοχές εξαϋλώνονται καθημερινά στο Χρηματιστήριο.

Μαγειρεύουν φιλολαϊκά υποτίθεται μέτρα σαν το νέο νόμο Κατσέλη. Μόνο που δεν ομολογούν πως αυτό αποτελεί απλά μνημονιακή υποχρέωση, ούτε βέβαια παραδέχονται πως ο νέος νόμος Κατσέλη θα προστατεύει πολύ λιγότερους δανειολήπτες σε σχέση με όσα ισχύουν έως σήμερα.

Μαγειρεύουν την αγαπημένη τους συνταγή της σκανδαλολογίας. Κυβερνητικές πηγές έχουν ήδη προαναγγείλει πως τις επόμενες εβδομάδες θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος πολιτικών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το σκάνδαλο της Novartis. Η Δικαιοσύνη θα ασκήσει διώξεις χωρίς να έχουν βρεθεί διαδρομές μαύρου χρήματος, χωρίς να έχει καν καταθέσει ούτε μία φορά ο Φρουζής, που υποτίθεται πως διακινούσε τις μίζες, και χωρίς να έχει προχωρήσει καν η έρευνα για διαπιστωμένες από την εισαγγελική έρευνα δωροδοκίες τουλάχιστον 4.000 γιατρών. Το ζητούμενο, βέβαια, για την κυβέρνηση δεν είναι η κάθαρση αλλά κάποιοι πολιτικοί της αντίπαλοι να κατέλθουν ως υπόδικοι στις επερχόμενες εκλογές.

Μαγειρεύουν να βρουν τρόπο για να δώσουν και μια πρώτη δόση από τα αναδρομικά των συνταξιούχων πριν από τις κάλπες. Και αν πάνε έως τον Σεπτέμβριο θα τοποθετήσουν και «δικά τους παιδιά» στην ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων και στη θέση του επιτρόπου της Ε.Ε., γιατί η αντίσταση ως αντιπολίτευση θα συνεχιστεί μέσα από το «σύστημα». Στο μαγειρείο του Μαξίμου ετοιμάζουν και πολλά ακόμα προεκλογικά πυροτεχνήματα, τα οποία όμως θα σβήσουν το βράδυ των εκλογών…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου