Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ο σύριζας συνεχίζει να πουλάει σανό !!

Πολύ κουβέντα γίνεται γύρω από τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Το πώς θα γίνει ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Υπάρχουν, υποτίθεται, και εσωτερικές αναταράξεις από όσους επιθυμούν να παραμείνει στον αποκαλούμενο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς. Και ενώ ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πιο συστημικός και από τα παλαιά κόμματα, ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να δηλώνει αντισυστημικός.

Εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά που πουλάνε σανό. Τα ίδια έκαναν από το 2011 έως το 2015 υποσχόμενοι πως θα σκίσουν τα μνημόνια. Τα ίδια έκαναν από το 2015 έως το 2019 υποδυόμενοι τους προστάτες των αδυνάμων και τους πολέμιους της διαπλοκής. Τα ίδια ετοιμάζονται να κάνουν και ως αξιωματική αντιπολίτευση στην τετραετία που μόλις ξεκίνησε.

Ο λόγος είναι απλός. Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν πρόκειται να γίνει ένα φυσιολογικό κόμμα εξουσίας. Θα συνεχίσει να παρουσιάζει ψευδοαφηγήματα και να επιχειρεί να διχάζει την κοινωνία με λαϊκιστικές κορόνες.

Στα χρόνια πριν από το 2015 -τότε που κυριαρχούσε το σύνθημα «προδότες κουφάλες έρχονται κρεμάλες»- ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόταν πως μόλις ανέλθει στην εξουσία θα σκίσει τα μνημόνια. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε ότι οι δανειστές δεν θα μπορούν να πουν «όχι» στο σχέδιό του και πως με νταούλια και ζουρνάδες «θα παρακαλάνε να μας δανείσουν».

Κάποιοι εκπλήσσονται επειδή τώρα ισχυρίζεται πως είχε ήδη μειώσει τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2,5%. Χωρίς, μάλιστα, να το έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, χωρίς να έχει αποτυπωθεί σε κάποιο ψηφισμένο νόμο ή επίσημο έγγραφο του κράτους. Το προεκλογικό τους ψευδοαφήγημα το κάνουν μετεκλογικό αντιπολιτευτικό λόγο.

Καμία έκπληξη. Όσο κι αν δεν το παραδέχεται ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στριμωγμένοι στη γωνία του πολιτικού σκηνικού παρά το 31,5% των εκλογών. Η νέα κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση του προγράμματός της εφαρμόζοντας μόνο θετικά για τους πολίτες οικονομικά μέτρα. Η κοινωνία έχει υψηλές προσδοκίες για τα αποτελέσματα του νέου μείγματος οικονομικής πολιτικής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνόησε παντελώς τον Αλέξη Τσίπρα τόσο κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ όσο και κατά τη διάρκεια των απαντήσεων σε 52 ερωτήσεις στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου: δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομά του.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του αμήχανοι προσπαθούν να βρουν κάτι να πουν στον κόσμο. Και η λύση είναι απλή. Την ξέρουν πολύ καλά, την έχουν επαναλάβει αυτή την τακτική πολλές φορές στο παρελθόν. Όταν υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο προσπαθώντας να αποποιηθούν τις ευθύνες της αποτυχίας τους ισχυρίστηκαν πως έτσι κι αλλιώς η χώρα θα έμπαινε σε τρίτο μνημόνιο. Τα ίδια ψέματα θα πουν και τώρα, μόνο από την… ανάποδη.

Τώρα λένε ότι είχαν πετύχει -στα όνειρά τους- μείωση πλεονασμάτων. Ότι έτσι κι αλλιώς θα μειωνόταν ο ΕΝΦΙΑ. Ότι έτσι κι αλλιώς θα βελτίωναν τις 120 δόσεις. Θα πουν απίστευτα πράγματα. Όταν θα ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό είναι βέβαιο πως ο Αλέξης Τσίπρας -που πολέμησε με κάθε τρόπο την επένδυση- θα βγει και θα πει ότι χάρη σε εκείνον προχωράει το πρότζεκτ. Αφού δεν τους βγήκε το καταστροφολογικό «Ν.Δ. ίσον… ΔΝΤ», τώρα κάθε θετικό μέτρο που θα παίρνει η κυβέρνηση θα προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι το είχε δρομολογήσει εκείνος. Μόνο που πια ο λαϊκιστικός σανός δεν πουλάει…

1 comments:

  1. Ο Τσίπρας παρακαλά να τον παραπέμψουν για την NOΒΑΡΤΙΣ.
    Στεναχωριέται γιατί δεν του δίνουν την ευκαιρία να εμφανιστεί ως διωκόμενος. Να γίνει ένας νέος Α. Παπανδρέου! Θέλει να γίνει ήρωας. Πόσο θράσος!
    Ο Παπαγγελόπουλος δεν θα τολμούσε να κάνει μεθοδεύσεις για να εξοντωθούν πολιτικοί αντίπαλοι του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αν δεν συμφωνούσε ο Τσίπρας.
    Αλλά δεν τον παραπέμπουν και καλά κάνουν.
    Δεν είναι ηλίθιοι στην Ν.Δ ούτε στο ΚΙΝΑΛ.
    Δεν υπάρχει πιο βρώμικο, μαφιόζικο στήσιμο υπόθεσης από την παραπομπή των δέκα κορυφαίων στελεχών της τότε αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο NΟΒΑΡΤΙΣ.
    Ο Τσίπρας επεδίωκε να θάψει το σκάνδαλο των χιλιάδων γιατρών που ενέχοντο σε χρηματισμό και να ενοχοποιήσει αντιπάλους που συνέδεσαν το όνομά τους με την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

    Οι μαρτυρίες στήθηκαν με καταθέσεις προστατευμένων μαρτύρων και ο Πολάκης φώναζε να μπει κανείς στην φυλακή. Οι φάκελοι για τους 7 μπήκαν ήδη στο αρχείο.
    Προστατευμένοι μάρτυρες αλλάζουν τις καταθέσεις τους.
    Σαμαράς, Βενιζέλος, Λοβέρδος κατάθεσαν μηνύσεις υπερασπιζόμενοι την υπόληψή τους.
    Ο αρεοπαγίτης κ. Αγγελής συγκλονίζει με τις καταγγελίες του και ο Παπαγγελόπουλος οδεύει σε δύσκολους δρόμους.

    Πως τα φέρνει η ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή