Κυριακή, 25 Απριλίου 2021

αλέκσις σε κατάσταση ...lockdown !!

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και αρκετό ακολουθεί την αστεία έως επικίνδυνη αντιπολιτευτική τακτική «1-2-Χ», που λέγαμε και στο «ΠΡΟΠΟ».

Ό,τι κι αν αποφάσιζε η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας στεκόταν απέναντι με καταγγελτικό λόγο.

Μπαίναμε σε lockdown; Κατήγγελλε καθυστερημένη αντίδραση. Χαλάρωναν τα μέτρα; Κατήγγελλε υγειονομικό ρίσκο. Αυστηροποιούνταν τα μέτρα; Κατήγγελλε την οικονομική καταστροφή επαγγελματιών και εργαζομένων.

Την ίδια ώρα ψάρευε στα θολά νερά κάθε είδους «αντιστασιακών», αλλά ακόμα και ψεκασμένων.

Έκλεινε το μάτι στα υπαίθρια πάρτι στις πλατείες. Κατήγγελλε τους εμβολιασμούς ως εμπόριο ελπίδας. Ειρωνευόταν τους χρονικούς περιορισμούς του lockdown. Στήριξε και σε κάποιες περιπτώσεις υποκίνησε μαζικές διαδηλώσεις υπέρ του ισοβίτη δολοφόνου Κουφοντίνα και κατά της «χουντικής κυβέρνησης».

Έφτασε και σε σημείο γραφικότητας. Τη μια μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε με ανακοίνωσή του να ανοίξει άμεσα η εστίαση. Και την επόμενη μέρα κατήγγειλε ως βιαστικό και επικίνδυνο άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως στην Κουμουνδούρου έχουν «σπουδάσει» τη φιλοσοφία του «άσπρου – μαύρου». Αποκορύφωμα ήταν τα προδοτικά Μνημόνια των γερμανοτσολιάδων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και το ολόδικό τους απελευθερωτικό Μνημόνιο, των πατριωτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. Στην πανδημία θα κολλούσαν;

Εδώ ο κ. Τσίπρας δεσμευόταν πως θα καταργήσει τη χρεοκοπία και τις συνέπειές της με έναν νόμο και ένα άρθρο. Θα δυσκολευόταν, τώρα, να υποσχεθεί πως θα «καταργήσει» την πανδημία με παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμών και τα διπλάσια δισεκατομμύρια από όσα έδωσε η κυβέρνηση για να στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζομένους και νοικοκυριά;

Ο κ. Τσίπρας αγχώνεται. Και είναι απόλυτα λογικό. Σε λίγο θα ξεμείνει από ψευδοαφηγήματα.

Κάποτε ήταν τα Μνημόνια. Τελείωσαν. Πριν από τις εκλογές του 2019 επιχείρησε να αναβιώσει το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά». Απέτυχε παταγωδώς. Προσπάθησε να ξαναστήσει πλατείες αγανακτισμένων κατά των περιοριστικών μέτρων και της… αστυνομοκρατίας. Ξεφούσκωσε κι αυτό. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την παγκόσμια ύφεση από την πανδημία. Γέλαγε ο κόσμος. Πόνταρε όλο το εναπομείναν πολιτικό κεφάλαιό του στην κούραση των πολιτών για το lockdown. Σε λίγες εβδομάδες καταρρέει, λοιπόν, και το τελευταίο ψευδοαφήγημα. Ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει πια τι «σανό» να πουλήσει.

Και όπως η χώρα και οι πολίτες θα επιστρέφουν σε μια νέα κανονικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπαίνει σε ένα βαθύ και αχαρτογράφητο πολιτικό «lockdown».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου