Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Βουλιάζουν στον «βούρκο»


«Ο χώρος αρχίζει να μοιάζει με βούρκο», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε φωτιά. Του επιτέθηκαν από το αντίπαλο εσωκομματικό στρατόπεδο. Βγήκε ο βουλευτής να «μαζέψει» και στην ουσία επιχείρησε να διαχωρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε προ και μετά Κασσελάκη εποχή.

Τι ακριβώς είπε; «Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα».

Αλήθεια, όμως, ο κ. Ηλιόπουλος και η ομάδα Αχτσιόγλου, Χαρίτση και λοιπών συντρόφων τώρα πήραν χαμπάρι τον τοξικό πολακισμό; Δεν άκουγαν τίποτα, δεν είχαν διαβάσει;

Αλλού βρίσκονταν, σαν τον Σκουρλέτη που ανακάλυψε τώρα τα «σκοτεινά υπόγεια» των τρολ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και προ Κασσελάκη όλα όσα είπε ο κ. Ηλιόπουλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντούσε με προσωπικές επιθέσεις στην πολιτική. Διαστρέβλωνε τις φράσεις των πολιτικών αντιπάλων. Διοργάνωνε ψηφιακά λιντσαρίσματα. Και, βέβαια, έκανε πολιτική με ψέματα.

Από πού να ξεκινήσει και πού να τελειώσει κανείς; Στο σκίσιμο των Μνημονίων; Στο ψευδο-δημοψήφισμα. Στο «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»;

Τώρα, βέβαια, που τα «όπλα» της τοξικότητας, του διχασμού και του λαϊκισμού έχουν στραφεί στους ίδιους, προφανώς και ενοχλεί. Τόσα χρόνια που «βομβάρδιζαν» τους αντιπάλους ήταν όλα καλά; Προφανώς, γιατί κανείς δεν είχε βγει δημόσια να δηλώσει την αντίθεσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «πνίγεται» μέσα στο «βούρκο» που δημιούργησαν τα στελέχη του. Μπορεί για τρία τέσσερα χρόνια να ανέβηκαν στο κύμα της οργής και της απογοήτευσης των πολιτών, αλλά τελικά η πραγματικότητα απέδειξε πως όλο αυτό ήταν μια μικρή παρένθεση.

Δεν είχε συνέχεια. Και δεν θα μπορούσε να έχει συνέχεια.

Μπορεί να έπεσαν από τα σύννεφα, που κατέρρευσαν στο 17%. Η αλήθεια, όμως, είναι πως άργησαν. Για πόσο καιρό να εκτοξεύουν τοξικότητα και να καταστροφολογούν; Πόσο να αντέξει αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα η κοινωνία;

Τώρα έπεσαν στην τρίτη θέση. Σε λίγο θα βρίσκονται σε μονοψήφιο ποσοστό. Και όλα αυτά ενώ χλευάζονται από τους πολίτες για την πρωτοφανή… επιθεώρηση της διάλυσής τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου