Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Μήνυμα ευαισθησίας και υψηλής πολιτικής ευθύνης από τον Καραμανλή...


Η εκμυστήρευση Καραμανλή σε επιφανή Δημοσιογράφο των Αθηνών, της πρόθεσής του να αποχωρήσει απ' την ηγεσία της ΝΔ εάν χάσει στην επόμενη κάλπη, κι αν ακόμη δεχθούμε ότι υπηρετεί την πολιτική του στρατηγική της συσπειρώσεως της παράταξής του, συνιστά εντούτοις και μήνυμα υψηλής, ηγετικής ευθύνης.
Διότι ο κ. Καραμανλής αφ' ενός αποφεύγει ν' αποκρύψει τις προθέσεις του, ενώ θα μπορούσε άνετα να το πράξει, αφ' ετέρου δε αποδεικνύει ότι αναλαμβάνει πλήρως τις υποχρεώσεις του έναντι των πολιτών και του τόπου, χωρίς να ενδιαφέρεται για την «διάσωση» του πολιτικού του σαρκίου και μόνον, κατά το παράδειγμα του Κώστα Σημίτη του 2004...
Παράλληλα δε θέτει όλους ενώπιον των δικών τους ευθυνών, εάν δηλαδή επιλέγουν τον κ. Παπανδρέου, αντί του ιδίου ως πρωθυπουργό ή θεωρούν ωφελιμότερο για τον τόπο να συνεχίσει να κυβερνά...
Π.Ν.

4 comments:

  1. Ποια πολιτική ευθύνη δείχνει αυτή η συμπεριφορά του Καραμανλή, αγαπητέ μου; Τίποτε περισσότερο από τη συμπεριφορά των Καραμανλήδων: Δεν αντέχουν την ήττα και φεύγουν. Στον αγύριστο να πάει, που θέλει τώρα και να τον αγιοποιήσουμε, για τις βλακείες που έκανε πέντε χρόνια. Στα τσακίδια, ο ανίκανος κι ας έρθουν όποιοι θέλουν. Δεν θα είναι,σίγουρα, χειρότεροι από τη ληστρική παρέα της νεότερης πολιτικής ιστορίας.
    Γερμανοηπειρώτης/Φραγκφούρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γερμανοηπειρώτη/Φραγκφούρτη. Το να έχεις διαφορετική άποψη από τον καθένα, είναι δικαίωμά σου. Το να βρίζεις όμως απαξιωτικά άτομα που εκπροσωπούν θεσμούς και μάλιστα με λέξεις πεζοδρομίου - θα μου επιτρέψεις - του τύπου "στον αγύριστο, στα τσακίδια, ο βλάκας, ο ανίκανος κ.ά." δεν νομίζω ότι είναι μέσα στα δικαιώματά σου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο μια υποτιθέμενη αντικειμενική κριτική.
    Δεν θα συμπεριφερθώ ανάλογα για τον αγαπητό σου κ. Γιωργάκη.
    Γνώμη σου και γνώμη μου. Με την διαφορά όμως ότι εγώ την δική σου την σέβομαι.
    Π.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου συμπολίτη,
    σου εξηγούμαι απ΄΄ο την αρχή ότι λίγο με ενδιαφέρει ο Γιαωργάκης και ο κάθε Γιωργάκης της πολιτικής. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι που η χώρα από την οποία κατάγομαι και για την οποία είμαι υπηρήφανος, αν και δεν τη ζω από κοντά, είν αι ότι την έκαναν οι νεοπολιτικοί "ρόμπα" που λέτε κι εσείς εκεί στην Ελλάδα. Ο χαρακτηρισμός ή οι χαρακτηρισμοί μου (πραγματικά το αναγνωρίζω ότι ήταν αρκετά υπερβολικοί8 και ανακαλώ) απευθύνονται σε κάθε πολιτικό, που δεν σέβεται το θεσμό και παίζει με την εμπιστοσύνη και την εξάρτιση του εκλογικού σώματος. Και μη μου πείτε ότι οι Έλληνες δεν επένδυσαν πολλά σε αυτή την κυβέρνηση, που φάνηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Διακίωμά μου να μην τους θέλω και τους εύχομαι να πάνε στο καλό και να (μας) σας αφήσουν ήσυχους.
    Φιλικά
    Γερμανοηπειρώτης/Φραγκφούρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ok φίλε Γερμανοηπειρώτη. Μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά, αλλά προσωπικά δεν τόλμησα να πω για κανέναν πολιτικό ούτε τη λέξη "ρε".
    Ενώ όπως θα ξέρεις, είναι πολλοί από δαύτους και θεωρούν τιμή τους που ασχολούμαστε μαζί τους.
    Έστω και απαξιωτικά.
    Σέβομαι την πολιτική σου άποψη, και αλίμονό μας αν συμφωνούσαμε όλοι.
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή