Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Να προσφύγουμε στη Χάγη για τη στάση των Σκοπίων!


Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Με το άρθρο 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας, που υπογράφηκε στη Ν. Υόρκη, μεταξύ Ελλάδος και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) την 13 Σεπτεμβρίου 1995, συμφωνήθηκε, πως η Ελλάδα δεν θα εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων «σε διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς, εκτός εάν τα Σκόπια πρόκειται να αναφέρονται στους οργανισμούς αυτούς διαφορετικά, από ό,τι προβλέπει το ψήφισμα του ΟΗΕ με αρ. 819 του 1993», δηλαδή με τη λέξη FYROM.

Δεχθήκαμε - δυστυχώς - αυτή την ονομασία, αν και περιέχει τη λέξη «Μακεδονία», έστω και ως πρώην, παρά το ότι ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Κλίντον είχε δεσμευθεί έναντι της ομογένειας μας της Αμερικής, να αποδεχθεί όνομα του νέου κράτους των Σκοπίων, χωρίς τη λέξη «Μακεδονία»!

Τώρα οι Σκοπιανοί, υπό πρωθυπουργό τον ανθέλληνα Ν. Γκρούεφσκι, απόγονος φυγάδος σλαβομακεδόνα, μετά την ήττα των συμμοριτών, προσέφυγαν στο Δικαστήριο της Χάγης, διότι το κρατίδιο τους δεν έγινε μέλος του NATO.
Ωστόσο γνωρίζουν, ότι τούτο οφείλεται σε ομόφωνη απόφαση των συμμάχων κρατών, οι εκπρόσωποι των οποίων πείσθηκαν από την ελληνική επιχειρηματολογία και από την άσκηση δικαιώματος αρνησικυρίας «Veto» εκ μέρους της Ελλάδος.
Ομοίως γνωρίζουν, ότι πριν από το άρθρο 11 της άνω συμφωνίας υπάρχουν άλλα, αποτελούντα προϋπόθεση της εφαρμογής τούτου. Μεταξύ των οποίων και αυτό που υποχρεώνει καθένα των συμβαλλομένων κρατών να σεβασθεί την εδαφική ακεραιότητα και το απαραβίαστο των διεθνών συνόρων του άλλου, ως και εκείνα που δεσμεύουν την πΓΔΜ να έχει Σύνταγμα συνεπές με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της καλής γειτονίας, και ότι δεν θα εμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών μεταξύ των συμβαλλομένων χώρων.
Τις θεμελιώδεις αυτές υποχρεώσεις και προϋποθέσεις της ισχύος της άνω συμφωνίας παραβιάζουν βαναύσως και προκλητικώς τα Σκόπια, όταν κυκλοφορούν χάρτες στους οποίους αμφισβητούν την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδος επί της Μακεδονίας. Και τούτο, διότι στους χάρτες αυτούς περιλαμβάνουν στην έκταση της χώρας τους τις περιοχές της ελληνικής Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και μέρος της Θράκης.

Ήτοι επεκτείνουν τα σύνορα του κρατιδίου τους έως την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τον Έβρο!
Ομοίως παραβιάζουν την ενδιάμεση συμφωνία, όταν ονομάζουν το κράτος τους «Μακεδονία» και όταν προβάλλουν μύριες δυσκολίες και διατυπώσεις στους διερχόμενους από τα σύνορα της χώρας τους με ελληνικά διαβατήρια.
Και μόνο για τα θέματα αυτά η Ελλάδα θα έπρεπε να ασκήσει κατά των Σκοπίων αντιπροσφυγή στο αυτό Δικαστήριο, αιτουμένη την καταδίκη του κρατιδίου των Σκοπίων:

  • Για τις αυθαίρετες, ιταμές και πραξικοπηματικές εδαφικές διεκδικήσεις του σε βάρος της Ελλάδος. Διότι αν και κατοικείται από Σλαύους, Βουλγάρους - κατά κύριο λόγο - και Σέρβους, από Αλβανούς (σε ποσοστό 25-30%) και από ολίγες χιλιάδες Σλαβομακεδόνες φυγάδες του συμμοριτοπολέμου, ασελγεί επί της ιστορικής αληθείας, διατεινόμενο πως ο πληθυσμός του έλκει την καταγωγή από τον Μέγα Αλέξανδρο και έχει μακεδόνικη εθνότητα και γλώσσα!
  • Και Διότι παρεμβάλει συνεχώς προσκόμματα για να παρακωλύει την διέλευση Ελλήνων υπηκόων από τη χώρα τους. Αν και η Ελλάς θα ηδύνατο να εφαρμόσει αντίποινα στο Λιμένα της Θεσσαλονίκης για τα προϊόντα με προορισμό τα Σκόπια, με σοβαρότατες συνέπειες για την οικονομία τους.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, παραλείπουσα να ασκήσει αντιπροσφυγή κατά των Σκοπίων, για τους άνω λόγους, διαπράττει παράβαση ιερού εθνικού καθήκοντος, που μπορεί να χαρακτηρισθεί στο μέλλον ως αδικαιολόγητη και ασυγχώρητη.

Εθνικό καθήκον παραβιάζει όμως και όταν δεν καλεί τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, να δηλώσει προς τη Βουλή των Ελλήνων και τον ελληνικό λαό ότι, αναλαμβάνων την πρωθυπουργία, δεν θα συμφωνήσει για την είσοδο των Σκοπίων στο NATO και την Ε.Ε., αν αυτά δεν δεχθούν τις ελληνικές απόψεις για την ονομασία τους, δεν θα αναγνωρίσει το Κόσσοβο ως ανεξάρτητο κράτος, όπως θέλουν οι Αμερικανοί, δεν θα δεχθεί τις φιλοτουρκικές απόψεις τους για το Κυπριακό και το Αιγαίο και θα εκπληρώσει ή θα αθετήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδος έναντι της Ρωσίας, για τον αγωγό του αερίου, που καθιστά αυτή ενεργειακό κόμβο.

Περαιτέρω, δεδομένου ότι η εθνική καθαρότητα του εκάστοτε Πρωθυπουργού της Ελλάδος είναι ενδεχόμενο να ενδιαφέρει σημαντική μερίδα του ελληνικού λαού, ας κληθεί ο κ. Παπανδρέου να δηλώσει υπευθύνως, αν διατηρεί ή όχι την αμερικανική υπηκοότητα και αν εψήφισεν ή όχι στις τελευταίες εκλογές ως Αμερικανός πολίτης.

Για όλα αυτά ουδέν λέγει στις ομιλίες και δηλώσεις του ο Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως. Καίτοι όλα έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από το προβαλλόμενο - υπαρκτό ή όχι - «σχέδιο» αποτελεσματικής τάχα αντιμετωπίσεως της τελευταίας οικονομικής κρίσεως, για το οποίο ομιλεί!

Είναι πρόδηλο ότι πολλά MMΕ υπηρετούν αποσταθεροποιητικές επιδιώξεις, όταν νυχθημερόν ασχολούνται με την «εκλογολογία» και την «διαδοχολογία». Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν, ότι η πλειονότητα του ελληνικού λαού δεν επιθυμεί τις εκλογές και δεν κρίνει ότι συντρέχει λόγος αλλαγής της ηγεσίας της Ν.Δ., αν αυτή δεν υπερψηφισθεί στις επόμενες εκλογές.

Αντιθέτως αποκλίνει μάλλον υπέρ της αλλαγής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αν τούτο δεν υπερτερήσει της Ν.Δ..

Εν τούτοις αυτά τα ΜΜΕ συντηρούν και προτάσσουν σχεδόν καθημερινώς συζητήσεις για τις μέλλουσες εκλογές και την πιθανή διαδοχή στις ηγεσίες των κομμάτων!

Η ένοπλη επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, η ιδιοκτησία του οποίου υποστηρίζει τελευταίως εθνικές θέσεις, η βάρβαρη επίθεση και ο τραυματισμός του καθηγητού κ. Πανούση από κουκουλοφόρους στο Πνευματικό Κέντρο «Κωστής Παλαμάς» και η αποκάλυψη προπαρασκευαστικής ενέργειας, για την ανατίναξη του κτιρίου της CITIBANK στην Κηφισιά, με ενδεχόμενα ανθρώπινα θύματα, επιβάλλουν την εντατικότερη δραστηριοποίηση της Αστυνομίας.

Ήδη, μέσα σε 55 ημέρες έγιναν 4 ένοπλες επιθέσεις, που κλονίζουν πλέον το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και την κοινωνική ειρήνη.

Κατόπιν τούτων είναι ίσως αναγκαία η άμεση πρόσληψη ειδικών εμπειρογνωμόνων τεχνικών, άλλου περισσότερο οργανωμένου και αποτελεσματικού αστυνομικού σώματος, ξένου κράτους. Προκειμένου να ερευνηθούν και να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα ή συγκεντρούμενα στοιχεία, με σύγχρονα μέσα και κατάλληλη τεχνολογία, για την ανακάλυψη των μελών της νέας τρομοκρατικής και επικινδύνου οργανώσεως «Σέχτα Επαναστατών».

Οι εγκληματικές ενέργειες των τρομοκρατών, δεν είναι «προβοκατόρικες», όπως επιμένει να χαρακτηρίζει αυτές το ΚΚΕ, εμμένον στις παλαιολιθικές ερμηνείες του.

Είναι ενέργειες εναντίον της Δημοκρατίας και της εννόμου τάξεως, που πλήττουν -εκτός από την ελεύθερη ενημέρωση και κυκλοφορία των πολιτών - την εθνική οικονομία, τον τουρισμό και γενικώς τη διεθνή εικόνα της Ελλάδος στην ανθρωπότητα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου