Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

1,7 δις για την Ανώτατη Εκπαίδευση


Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλος σε ομιλία του στην Σύνοδο των Πρυτάνεων στα Γιάννενα, όσον αφορά το θέμα των μεταρρυθμίσεων.
Είπε συγκεκριμένα ότι "...ο διάλογος για την Παιδεία εξελίσσεται παραγωγικά και ελπιδοφόρα και ότι οι εργασίες του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, με υπευθυνότητα και ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες..."
Ο υπουργός τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη άμεσων και ποιοτικών μεταρρυθμίσεων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και ανακοίνωσε ότι θα διατεθεί 1 δις 70 εκατομ. ευρώ για την επιχορήγηση του τακτικού προϋπολογισμού την επόμενη τετραετία.
Τέλος, πρότεινε την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Εγκληματολογικών Επιστημών και Αντεγκληματικής Πολιτικής, μετά την έξαρση της τρομοκρατίας στην χώρα μας, καθώς και την πιλοτική εφαρμογή ενός συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης της διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας.

1 comments:

  1. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΛΟΙ ,ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΙ, ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΚΑΣΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ,ΑΝΩΤΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙ (ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΕΙ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ) ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΤΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 1/4 ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ,ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ, ΕΙΔ`ΑΛΛΩΣ ,ΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΤΡΥΠΙΟ ΠΥΘΑΡΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή