Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Νέες δηλώσεις Μητροπολίτου Κονίτσης για την μείωση της στρατιωτικής θητείας





ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Αριθ. Πρωτ. 60

Εν Δελβινακίω τη 11η Ιουνίου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :

« Από την επομένη ημέρα των ευρωεκλογών, τα Μ.Μ.Ε. και ο Τύπος μετέδιδαν συνεχώς τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Ευαγ. Μεϊμαράκη, ότι από την 1η Αυγούστου η στρατιωτική θητεία μειώνεται στους εννέα (9) μήνες από δώδεκα (12) που είναι μέχρι τώρα.

Τελευταία είχα διαμαρτυρηθή εντόνως για τις ανάλογες δηλώσεις του υφυπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Κων/νου Τασούλα. Διαμαρτύρομαι και πάλι. Διότι θεωρώ την εξαγγελία του μέτρου αυτού καθαρώς δημαγωγική. Εάν τυχόν εφαρμοσθή, πλείστες όσες στρατιωτικές μονάδες, οι οποίες ήδη υπολειτουργούν, θα καταργηθούν. Από το ένα μέρος η υπογεννητικότητα και οι εγκληματικές εκτρώσεις, και από το άλλο μέρος ο ελάχιστος χρόνος της θητείας, δεν δίδουν την δυνατότητα υπάρξεως ικανού αριθμού στρατιωτών στα στρατόπεδα, που κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Έτσι, η Χώρα μένει αθωράκιστη.

Και ναι μεν οι αρμόδιοι, για να διασκεδάσουν την έντονη ανησυχία των πολιτών (και, μάλιστα, των ακριτικών περιοχών), ισχυρίζονται ότι με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα είναι εξασφαλισμένη η φύλαξη των συνόρων. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για φληναφήματα. Αυτό το λέγω μετά λόγου γνώσεως, έχοντας υπ' όψιν τα εκτεταμένα σύνορα της Εκκλησιαστικής μου Επαρχίας, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του λαμπρού Διοικητού και των αρίστων αξιωματικών του 583 Τ.Π. Κονίτσης, είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να προστατευθούν, για τον απλούστατο λόγο ότι το Τάγμα διαθέτει ελάχιστο στρατιωτικό δυναμικό. Ας σκεφθή κανείς τι θα γίνη όταν η θητεία θα είναι εννεάμηνος η, αν, όπως εντόνως φημολογείται, μειωθή έτι περαιτέρω και γίνη εξάμηνος. Σίγουρα το Τάγμα θα καταργηθή.

Αλλά τον ακριτικό πληθυσμό τον ερώτησε κανείς αν συμφωνή με αυτή την εξωφρενική απόφαση ; Εσείς, οι λεγόμενοι «αρμόδιοι», μας θεωρείτε πολίτες «δευτέρας κατηγορίας» ;

Δημαγωγείτε ασύστολα και κολακεύετε τους νέους για να προσπορισθήτε, όπως νομίζετε, μερικές ψήφους, «ψαρεύοντας» σε θολά νερά ... Δεν απομένει, παρά να καταργήσετε τελείως τον Στρατό ! Δεν έχετε, όμως, το θάρρος να καταργήσετε τον εθνοκτόνο νόμο των εκτρώσεων και να δώσετε κίνητρα στα νέα ανδρόγυνα, ώστε να μη εμποδίζουν την τεκνογονία...

Το μέλλον, το εγγύς μέλλον, διαγράφεται ζοφερό. Και η Ιστορία θα διακηρύσση την ανικανότητα και την ολέθρια τακτική των πολιτικών του 2009. Διαμαρτυρόμενος και πάλι εντόνως, ικετεύω τον Κύριο για τον χιλιοπροδομένο λαό μας και λέω : «Ο Θεός σώζοι την Ελλάδα» ».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου