Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

ΚΚΕ: "Κάτω τα χέρια από τους λαθρομετανάστες. Είναι αδέλφια μας"

Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά, παίρνει ανοιχτά το μέρος των λαθρομεταναστών, και καταδικάζει απερίφραστα την ένταση της καταστολής όπως δηλώνει, καθώς και τις απάνθρωπες επιχειρήσεις σε βάρος αυτών και των προσφύγων. Για το λόγο αυτό άλλωστε πραγματοποίησε μια σειρά ...παρεμβάσεων. Βρέθηκε δίπλα στους μετανάστες που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από νησιά του Αιγαίου αλυσοδεμένοι όπως αναφέρει, ενώ έγινε τηλεφωνικό διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Προχτές άλλωστε, κατέθεσε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητά να σταματήσουν αυτές οι ..."απάνθρωπες και βάρβαρες" επιχειρήσεις.

Το ΚΚΕ, όπως δηλώνει, έχει επεξεργαστεί και έχει διατυπώσει θέσεις και προτάσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης των άμεσων προβλημάτων των λαθρομεταναστών, με γνώμονα το συμφέρον όλων αυτών που βρίσκονται και εργάζονται στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει την ανάγκη για ...ανυπακοή και απειθαρχία στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.

Θέσεις του ΚΚΕ για το λαθρο-μεταναστευτικό είναι:

1. Να σταματήσουν οι ...τρομοκρατικές επιχειρήσεις και οι φυλακίσεις μεταναστών γιατί δεν έχουν χαρτιά. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν, και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους.

2. Νομιμοποίηση όσων ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παραβόλων και προστίμων. Διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης κόντρα στη σχετική οδηγία.

3. Ασυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων, κόντρα στις σχετικές οδηγίες.

4. Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. ΟΧΙ στο φακέλωμα της Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου.

5. Κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες. Να γίνει επιτέλους το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό.

6. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. ΟΧΙ στη φυλάκισή τους και στην επαναπροώθηση.

7. Εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση χωρίς όρους και περιορισμούς όσων παιδιών ενηλικιώνονται. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση και μόνο εφόσον το επιθυμούν.

8. ΟΧΙ στα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και φρούρησής τους από την FRONTEX και το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης των συνόρων.

9 comments:

  1. Αυτά τα σκουπίδια βοηθούν τον Έλληνα εργάτη όταν υποστηρίζουν τον λαθρομετανάστη που τον καταστρέφει;
    stamat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΣΤΑΜΑΤΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 2.000.000 ΜΕΝΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΠΟΜΟΥΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΣΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά το τσύριζα, τον Τρεμόπουλο, τον Ανταρσύα και λοιπούς, τώρα ευελεπισθεί και το ΚΚΕ σε ελλληνοποίηση των λαθραίων μπας και το ψηφίσουν..
    Άιντε, καλά το λέγανε οι παλιοί "ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται"

    ©

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έπιασαν τους συνδικαλιστές και δεν φώναξα γιατί δεν είμαι συνδικαλιστής
    έπιασαν τους φοιτητές και δεν φώναξα γιατί δεν είμαι φοιτητής
    έπιασαν τους εργάτες και δεν φώναξα γιατί δεν είμαι εργάτης
    κι όταν ήρθαν να με πιάσουν κανείς δεν υπήρχε να φωνάξει!
    (Μαρτιν Νιμελερ, γερμανός πάστορας που πέθανε στο Αουσβιτς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΦΕΡΑΝ 1ΟΟΟ ΛΑΘΡΟΜΑΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ
    ΕΦΕΡΑΝ 10000 ΧΙΛ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ
    ΕΦΕΡΑΝ 100000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ
    ΕΦΕΡΑΝ 1.000.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ
    ΕΦΕΡΑΝ 2.500.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑ ΕΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ.
    ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kai mhn janagyrishs
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΣΤ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άνευ όρων νομιμοποίηση, δωρεάν σίτηση και στέγη! Εδώ υπάρχουν Έλληνες που δεν μπορούμε να τους τα προσφέρουμε, και θα πρέπει να τα δώσουμε στους παράνομους; Γιατί δηλαδή τέτοιο καθεστώς εύνοιας σε παράνομους; Και από που είναι αδέλφια μας αυτοί και δεν είναι οι Βορειοηπειρώτες που φυλακίζονται από το καθεστώς Μπερίσα; Επειδή το ΚΚΕ ξέρει ότι δεν πρόκειται να δει ψήφο από εκείνους;

    Μ'αρέσει που το απαιτεί κιόλας το Κόμμα, λες και ο ελληνικός λαός του χρωστά. Δηλαδή αν δε συμμορφωθούμε με τις εντολές και απαιτήσεις του Περισσού, τι θα γίνει, θα μας κόψουν τους λαιμούς με κονσερβοκούτια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή