Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Η κλοπή του αιώνα στις ΗΠΑ

Ένας 28χρονος αμερικανός συνελήφθη και κρατείται με την κατηγορία ότι υπέκλεψε τα προσωπικά δεδομένα από 130 εκατομμύρια τραπεζικές κάρτες. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλοπή του είδους στις ΗΠΑ.

Ο 28χρονος Άλμπερτ Γκονζάλες, που βρίσκεται προφυλακισμένος, αντιμετωπίζει κάθειρξη έως και 20 ετών και πρόστιμο εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Επίσης διώκονται δύο από τους συνεργούς του. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο πρόκειται για "τη μεγαλύτερη παράβαση σε πιστωτικές και κάρτες ανάληψης που έχει παρατηρηθεί ποτέ στις ΗΠΑ".

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τις αμερικανικές αρχές,το 2006, ο νεαρός πειρατής και οι συνεργοί του "ανακάλυψαν ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα" για να εισδύσουν στα δίκτυα των σουπερμάρκετ και οικονομικών οργανισμών και να υποκλέψουν τα τραπεζικά δεδομένα των πελατών τους. Στη συνέχεια απέστελλαν τα δεδομένα σε ηλεκτρονικούς παρόχους που λειτουργούν σε πολλές αμερικανικές Πολιτείες, αλλά και στην Ολλανδία και την Ουκρανία, και είχαν βρει τρόπο να καλύπτουν τα ίχνη τους σε πειρατικά πληροφοριακά συστήματα.

1 comments:

  1. Το ονομα του Μεξικανου το βγαλανε στη φορα αμεσως.
    Τα ονοματα των αλλων "δυο συνεργατων" θελω να ξερω για δε τα δημοσιευουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή