Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Μετά την χθεσινή γελοιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πετάει το "μπαλάκι" στους ...bloggers

Μετά από την χθεσινή γελοιότητα του ΣΥΡΙΖΑ (δείτε εδώ) σήμερα, για να ...διασκεδάσει τις εντυπώσεις, πετάει το "μπαλάκι" της δήθεν ...πρωτοβουλίας "διαμαρτυρίας" για τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής στους ...bloggers, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "...Κινητοποίηση μέσω του διαδικτύου, αντίστοιχη με εκείνη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, επιχειρούν να διοργανώσουν ξανά ...bloggers και λοιποί χρήστες του Ίντερνετ, μέσω του οποίου καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα..."

Το κάλεσμα σε διαμαρτυρία άρχισε να στέλνεται αρχικά μέσω e-mails και sms στα κινητά, ενώ αναρτήθηκε και σε δεκάδες bloggs και sites, που αναπαρήγαγαν την πρόσκληση (π.χ. stinpriza.blogspot.com, cocktailnews.blogspot.com, sebastien20.wordrpess.com κ.ά. και σχεδόν σε όλα τα ειδησεογραφικά sites).Το κάλεσμα διακινούσαν κατά τη χθεσινή μέρα κατα κόρον οι χρήστες του Facebook, στο οποίο εμφανίζεται η επιδοκιμασία πολλών νέων για την πραγματοποίηση της διαδήλωσης.

Το κείμενο του καλέσματος αναφέρει επί λέξει: "...Σε κοινή δράση με αφορμή την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική καλούνται οι bloggers και όλοι οι ενεργοί πολίτες την Παρασκευή στις 7μμ στην πλ. Συντάγματος. Απαραίτητη ενδυμασία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα μαύρα ρούχα..."

Κατά τη διαμαρτυρία "θα κατατεθούν στο προεδρείο της Βουλής καμένα δέντρα σαν απάντηση της φύσης και των ενεργών πολιτών στις πολιτικές που τα έκαψαν" και θα απαιτηθεί να κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέα όλα τα καμένα των τελευταίων δέκα ετών. Επιπλέον, οι χρήστες του Διαδικτύου απαιτούν να καταδικάζονται για κακουργήματα οι ιδιοκτήτες, οι εργολάβοι και οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδεια σε οποιοδήποτε κτίσμα ανεγέρθηκε σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις.

Να θυμίσουμε πως αντίστοιχη κινητοποίηση μέσω του Διαδικτύου είχε οργανωθεί και αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, όταν χιλιάδες διαδηλωτές φορώντας μαύρα ρούχα είχαν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος. Τότε, βέβαια, η κινητικότητα στα μπλογκς και το Ίντερνετ ήταν πολύ εντονότερη σε σχέση με την τωρινή.

Να σημειώσουμε ότι ορισμένα μπλογκς εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το ποιοι είναι οι διοργανωτές τέτοιων πρωτοβουλιών και αν συνδέονται με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες για την προστασία του περιβάλλοντος και όχι απλώς με μεμονωμένους ανώνυμους bloggers.

gianniotis: Το gianniotis blog, δεν εκφράζει καμία απολύτως επιφύλαξη για το "ποιοί" είναι οι διοργανωτές τέτοιων ...πρωτοβουλιών. Πρόκειται για συνήθεις "πρωτοβουλίες" αριστεριστών, αναρχικών, "προοδειτικών" και αυτοαποκαλούμενων "δημοκρατικών" δυνάμεων της χώρας. Μακράν του gianniotis blog αυτές οι ...δυνάμεις.!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου