Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

"Φράγκο" δεν δίνει η εκκλησία της Ελλάδος για τους πυρόπληκτους.

Μάλλον η οικονομική κρίση, παρά τα μεγαλόπνοα επενδυτικά σχέδια της Κεντρικής υπηρεσίας των Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) "χτύπησε" και την Εκκλησία.
Δεν μπορεί άλλωστε να εξηγηθεί αλλιώς η χθεσινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ώστε να μην δοθεί ούτε ένα συμβολικό ποσό στους πυρόπληκτους της Αττικής, όταν το 2007 η Εκκλησία είχε διαθέσει στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών μέσω της Ε.Κ.Υ.Ο. 500.000 ευρώ.
Αντ’ αυτού η Εκκλησία περιορίζεται σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων καθώς αποφασίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι 12 συνοδικοί ιεράρχες να ...επισκεφτούν τους πυροπαθείς της Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ η Εκκλησία θα συνεχίσει να παρέχει μερίδες φαγητού και φιλοξενία κάτι άλλωστε που πράττει καθημερινά σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Το μόνο καινούργιο είναι ότι ο κ. Ιερώνυμος εισηγήθηκε στα μέλη της Συνόδου δέσμη μέτρων για την αναγέννηση των καμένων εκτάσεων με εκστρατεία αναδάσωσής τους. Η Σύνοδος απεδέχθη την πρόταση του Αρχιεπισκόπου και ανέθεσε στον μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο να έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους περιβαλλοντικούς φορείς για την καλύτερη οργάνωση της αναδάσωσης και την επιτάχυνση των αναγκαίων διαδικασιών.
Πάντως το γεγονός ότι δεν αποφασίστηκε η καταβολή ενός χρηματικού ποσού, εξέπληξε αρνητικά εξωσυνοδικούς ιεράρχες και μάλιστα κάποιοι φέρονται αποφασισμένοι να δράσουν μεμονωμένα, καταβάλλοντας ως μητροπόλεις χρηματικά βοηθήματα.

7 comments:

  1. ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΔΕΚΑΡΑ , ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΗΤΑΝ ΑΥΘΕΡΑΙΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΤΙΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΜΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκείνοι που χρειάζονται αποζημίωση είναι οι κάτοικοι του λεκανοπαιδίου που δε θάχουν αρκετό οξυγόνο να αναπνεύσουν. Η Εκκλησία πρέπει να δώσει για την αναδάσωση. Αλλά δεν έχει μάθει να βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη.
    Συμφωνώ ότι οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων που κάηκαν δεν πρέπει να πάρουν ούτε ένα ευρώ. Τι γύρευαν να χτίσουν μέσα στο δάσος; Πού το βρήκαν το οικόπεδο; Τι τίτλους ιδιοκτησίας είχαν; Θα τα ερευνήσουν όλα αυτά άραγε οι αρμόδιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτα να τα βλεπουν εκεινοι οι αφελεις-για να μην πω κατι βαρυτερο-που αφησαν τα σπιτια τους που καιγονταν και τρεχαν να σωσουν το μοναστηρι στην Πεντελη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aπο τον Ιερώνυμο δέν περίμενα τέτοιο πράγμα, αλλά δέν φταίει μάλλον αυτός οι υπόλοιποι τον φέρανε στα μέτρα τους. Όπως να το κάνουμε πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει ο κόσμος τί σημαίνει εκκλησία και παπάδες που τρέχουν σάν παλαβοί στις εκκλησίες να πάρουν την ευλογία τους. Είμαστε δυστυχώς ακόμα πολύ καθυστερημένος λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κα. Μαρία Σεφέρου:

    Η Εκκλησία έχει βάλει πολύ βαθειά το χέρι στην τσέπη. Το ότι δεν το γνωρίζετε εσείς, δε σημαίνει πως δεν συνέβη.

    Για ποιο λόγο έχετε άποψη για το που πρέπει να πάνε τα χρήματα της Εκκλησίας όταν δεν συνεισφέρετε σε αυτά; Επίσης, για ποιο λόγο πρέπει να δαπανηθούν για αναδάσωση, ένα έργο που ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία πληρώνουμε όλοι και πρέπει να απαιτούμε ανταποδοτικότητα των εισφορών μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θρησκευτικοί ποιμένες, χριστέμποροι, σταυρωτήδες του Χριστού και του Λαού του.
    κι ας κραυγάζουν παράφωνα: «Λαός υπερυψούται εις πάντας τους αιώνας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Vater Panajiotis,
    Έχω άποψη για την Εκκλησία διότι οι μισθοί του μαυροφορεμένου (γιατί;) κλήρου πληρώνονται ΚΑΙ από τους δικούς μου φόρους χωρίς να με ρωτήσουν και χωρίς να τους χρειάζομαι.
    Καταλάβατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή