Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Το ΚΚΕ αγόρασε τον τάφο των κατσαπλιάδων στη Φλώρινα

Ε βέβαια, αυτοί δουλεύουν αλλιώς...
Το ΚΚΕ, αγόρασε την έκταση όπου θάφτηκαν οι 800 κατσαπλιάδες, σλαβόφωνοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι οποίοι σκοτώθηκαν επιτιθέμενοι στη Φλώρινα τον Φεβρουάριο του 1949, στην αποτυχημένη απόπειρά τους να καταλύσουν την εθνική μας κυριαρχία στη Μακεδονία.
Διαβάστε:
"...Η Κεντρική Επιτροπή του Κ.Κ.Ε. με συγκίνηση ανακοινώνει στους συντρόφους, μέλη και φίλους του Κόμματος και της Κ.Ν.Ε., στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της Ε.Α.Μικής Αντίστασης, στον ελληνικό λαό ότι, μετά από πολύχρονες προσπάθειες, πέρασε στην ιδιοκτησία του Κ.Κ.Ε. ο χώρος, στον οποίο βρίσκεται ο κοινός τάφος των περισσότερων από 800 μαχητριών και μαχητών του Δ.Σ.Ε., τιμημένων νεκρών του στη μάχη της Φλώρινας το 1949. Είναι μια ιστορική στιγμή. Με την αγορά από το Κ.Κ.Ε. της συγκεκριμένης έκτασης έγινε δυνατό να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που εμπόδιζαν τη διαμόρφωση του χώρου και την ανέγερση μνημείου αντάξιου της μεγάλης αυτής θυσίας. Έγινε το πρώτο βήμα για να ανταποκριθούμε στο χρέος μας - αναφέρει η ανακοίνωση - να αναδείξουμε την αιματοποτισμένη προσφορά του λαϊκού ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην άνιση μάχη που έδωσε για το δίκιο του λαού μας. Η Κ.Ε. απευθύνει κάλεσμα, πρώτα απ' όλα στους αγωνιστές της Ε.Α.Μικής Αντίστασης και του Δ.Σ.Ε., να συμβάλουν στη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών για τη διαμόρφωση του χώρου και την ανέγερση του μνημείου...".
Υποκρισία
Την ίδια ώρα, κάποιοι "προοδευτικοί" του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα, αντιδρούν στην ανακατασκευή του μνημείου των σφαγιασθέντων του 5/42. Για τα όσα γίνονται στη Φλώρινα, έχουν κάτι να πουν;
Φυσικά όχι.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά, ή απλά σταλινισμός και απύθμενη υποκρισία;
Ας τους κρίνει ο κόσμος...
elkosmos

3 comments:

  1. Ε ΒΕΒΑΙΑ,
    570 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
    ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ''ΓΕΡΜΑΝΟΥ'',
    ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αραγε δεν εχουν τσιπα απανω τους?

    ποιος λαικος στρατος? των σλαβομακεδονων συνεργατων των ναζι που συμμαχησαν μαζι τους αφου θα πηγαιναν και με το διαβολο για να επιτυχουν τυχοδιωκτικα το ανθελληνικο οραμα τους υφαρπαγης της ελλαδικης μακεδονιας?

    ποιον λαο λενε τοτε και σε ποιον απευθυνονται σημερα ?

    προσφορα σε ποιον?στους ελληνες που μειναν χρονια πισω οταν η λοιπη ευρωπη ανασυγκροτητο η αυτοι εκαναν προσφορα το πολεμο για το ονορε στους αφεντες τους σοβιετικους ως εξισου ξενοδουλοι με τους απεναντι που μεμφονταν?

    τα οπλα που επαιρναν απο τους εγγλεζους αβερτα ειχαν μηπως καθαγιαστει στην κολυμπυθρα του σοβιετικου σιλωαμ η του δογματισμου πανω απο την πατριδα?

    ποιο δικιο του λαου μας?

    ποιο ειναι οι μας?

    ποιος τους εξουσιοδοτησε να εκπροσωπουν τους ελληνες?κατα τα αλλα οι καπηλοι του λαου τους φταινε οι πατριδοκαπηλοι..

    στον λαο περιλαμβανουν και τους αμερικανοεβραιους τραπεζιτες και τους ρωσους πρακτορες που κατασκευασαν το ξενοκινητο κομμα του κκε?

    δεν ειναι μονο οι αλλοι ξενοδουλοι.ας κοιτανε και την δικια τους ιστορια.ειναι η πλεον ξενοκινητη παραταξη.ο μυθος που θελει μονο τα δεξια κομματα απογονους των τριων ξενικων της επαναστασης του 21 δεν λεει την αληθεια...

    Αληθεια αυτες οι πραξεις δεν συνιστουν ""πραξεις μισους"" με την ιδια λογικη που το κκε μεμφεται και τελικα πετυχε να απαξιωσει τις εκδηλωσεις μνημης της αλλης πλευρας?και μαλιστα με το παραδοξο ο ηττημενος να επικυριαρχει μεταπολιτευτικα παριστανοντας με θρασος τον δηθεν αληθινο εκφραστη του λαου καπηλευομενος το ξενοδουλο αυταρχικο κρατος της δεξιας που τα δικα του καρελακια προκαλεσαν?

    ενω οι ιδιοι αφου γεννησαν το αυταρχικο μετεμφυλιακο κρατος με την προκληση εμφυλιου και αντεθνικης μετα δρασης,θα ειχαν σιγουρα κανει μια φαιοφασιστικη χουντα αλα αλαβανικη απομονωση?

    ειναι συνεπη σταση να μιλας για αλληλοκατανοση την ιδια ωρα που 60 χρονια μετα παραμενεις αμετανοητος?

    και εν πασει περιπτωσει αν ολοι εχουν ευθυνες πρεπει να εχεις και εσυ ,αλλα και τσιπα να μην προκαλεις οταν εχεις και την μεριδα του λεοντος?

    το κκε ειναι φαινομενο διεθνες.καμια αυτοκριτικη.

    ουτε οι αλβανοι που εισεβαλλαν σε ημιαγρια κατασταση στις αρχες του 90 σαν ζωα απο σπηλιες στην ελλαδα δεν κλονισε τα Μαμουθ του κκε.

    δεν τους κλονισε η εικονα αυτη που θα ηταν η εικονα σιγουρα των ελληνων-του λαου μας,αν ειχαν νικησει.

    καλα αυτοι,ο λαος δεν σκεφτεται οτι τα παιδια του θα ηταν οι ζητιανοι της ευρωπης και οι κορες και μαναδες του οι πορνες στις βιτρινες του αμστελοδαμου?

    ντροπη επιτελους.ντροπη πρωτα στον ελληνικο λαο που ξεχνα για να ξαναπαθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα κανει το ΚΚΕ κι αγοραζει ταφους,θα τους χρειαστουν συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή