Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Πρόσκληση με ερωτηματικά στον Παπούλια για να μεταβεί στα Σκόπια

Χρησιμοποιώντας τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας" ο Σκοπιανός πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να επισκεφθεί την πΓΔΜ.
"...Κύριε Πρόεδρε, ωθούμενος από τις σταθερές επιλογές μας σχετικά με την ενδυνάμωση των σχέσεων καλής γειτονίας και την ανάπτυξη της μεταξύ μας συνεργασίας σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και καθοδηγούμενος από το κοινό όραμα για την περιφερειακή σταθερότητα και πρόοδο, καθώς και για το κοινό παρόν και μέλλον στη μεγάλη ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική οικογένεια, με ιδιαίτερη ικανοποίηση και τιμή Σας απευθύνω πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Μακεδονίας...", αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Ιβάνοφ.
"...Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών μας υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα, τα οποία μας συνδέουν και μας φέρνουν εγγύτερα, από εκείνα που μας διαχωρίζουν...", σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της πΓΔΜ.
"...Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι με την επίσκεψή σας, εμείς, ως αρχηγοί δύο γειτονικών χωρών, θα συνεισφέρουμε σημαντικά στο κοινό μας όραμα και οπωσδήποτε θα δώσουμε επιπρόσθετη ισχυρή ώθηση στην ενδυνάμωση των σχέσεων καλής γειτονίας...", προστίθεται στην πρόσκληση.
"...Πιστεύω σθεναρά ότι με κοινές προσπάθειες θα συνεισφέρουμε στην ενδυνάμωση των σχέσεών μας, οι οποίες θα είναι προς το συμφέρον των πολιτών των δύο χωρών μας...", καταλήγει η επιστολή.
Η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης θα αποφασιστεί από τον Έλληνα πρόεδρο.

5 comments:

  1. Να παει
    Ειναι αξιοπρεπης ,ξερει πολυ καλα το δικαιο και πως να υπερασπιζεται την Ελλαδα,το εχει κανει πολλες φορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι και να πάει στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

    Αν αποφασίσει να πάει ας πέσει,
    καλύτερα, να πνίγει στα νερά του Αξιού ποταμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι μία ιταμή πρόκληση κι ελπίζω ο Σκοπιανός πρόεδρος να πάρει την κατάλληλη απάντηση. Μετά την καλοκαιρινή γκάφα, να αφήσουν αεροπλάνο των "Μακεδονικών Αερογραμμών" να προσγειωθεί στην Κέρκυρα, αναγνωρίζοντας έτσι de facto την "Δημοκρατία της Μακεδονίας", η αποδοχή μίας τέτοιας προσκλήσεως θα είναι καταστροφική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν παει να μην τολμησει να γυρισει πισω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Πρόεδρε,
    Με δεδεομένον τον σεβασμό προς το θεσμό πρωτίστως, αλλά και προς το πρόσωπό σας, θα ήμουν πολύ ευτυχής ως Έλλης αν λέγατε ΟΧΙ στην πρόσκληση του Σκοπιανού ομολόγου σας, καθώς επίσης και αν επιστρέφατε την επιστολή "ως απαράδεκτη".
    Ο Τίτλος "Δημοκρατία της Μακεδονίας" που χρησιμοποιεί στην επιστολή του ο Σκοπιανός Πρόεδρος, θα πρέπει να προσβάλλει περισσότερο τον πρώτο πολίτη αυτής εδώ της χώρας (δηλαδή εσάς), και ακολούθως όλους εμάς τους απλούς θνητούς.

    Με σεβασμό και εκτίμηση.
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή