Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Θα τους αφήσουμε να μας πνίξουν στη λάσπη; (αποκλειστικό)

Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ο συμπολίτης μας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Παντούλας, είδε το όνομά του να φιγουράρει ψηλά στην ατζέντα των κουτσομπολίστικων σχολίων της μπλογκόσφαιρας, και αντιληφθήκαμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι ακόμη και ένας πολιτικός δεν είναι εύκολο σήμερα να προστατευθεί σήμερα από την αδηφάγο παραποίηση της πραγματικότητας, που σα στόχο έχει την πολιτική και ηθική σπίλωση του ονόματός και της προσωπικότητάς του, με προφανείς μικροκομματικούς σκοπούς και καιροσκοπικά μικροπολιτικά "γαλάζιας" απόχρωσης οφέλη.
Ταυτόχρονα, όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να αντιληφθεί την πικρία των ηττημένων στις πρόσφατες εκλογές, διαπιστώνει ότι το μένος κάποιων ξεχειλίζει και δυστυχώς καταφέρνει, έστω και πρόσκαιρα να μετατρέψει την προβοκάτσια και τη λάσπη σε εργαλεία "αντιπαράθεσης", περιφρονώντας σαφώς την ποιότητα της δημοκρατίας αλλά και τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών.
Δυστυχώς, σύμφωνα με τη συλλογιστική κάποιων "φωστήρων", ποινικοποιείται ακόμη και το προφανές δικαίωμα του κάθε πολίτη - όποιος κι αν είναι αυτός - να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε μια "κλειστή" δημόσια υπηρεσία η οποία θυμίζει κάστα και άβατο, όπου δυστυχώς η γραφειοκρατία και η κακώς εννοούμενη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία φαίνεται, πως συνεχίζουν όχι μόνο να ζουν αλλά και να "βασιλεύουν".
Συνεπώς, η δήθεν υποτιθέμενη απόπειρα βιαιοπραγίας σε βάρος υπαλλήλου η οποία μάλιστα κατέθεσε και μήνυση εναντίον του βουλευτή, αποτελεί μια ενσυνείδητη προσπάθεια ορισμένων, να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις εις βάρος της Κυβέρνησης αλλά και κατά του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής, με εστίαση στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις μεγάλες και βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που προωθούνται αυτή την περίοδο στο χώρο της Παιδείας.
Άλλωστε, δε θα πρέπει να ξεχνάμε, πως ο ίδιος ο Γιαννιώτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στα πέντε χρόνια της κοινοβουλευτικής του παρουσίας αλλά και στα 14 χρόνια της αέναης αυτοδιοικητικής του προσφοράς στον τόπο, δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα για οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο και λογικό είναι σήμερα οι πολίτες του νομού μας και όχι μόνο να αναγνωρίζουν το ακέραιο ήθος και το σημαντικό έργο του, κάτι που διαφάνηκε και διαμέσου της ετυμηγορίας των πολιτών στις 4 Οκτωβρίου.
Το μόνο που απομένει, είναι να αντιληφθούν κάποιοι, ότι όσο κι αν επιχειρούν να ισοσταθμίσουν μέσα από ευφάνταστα αυτοσχέδια σενάρια, κατακριτέες κυβερνητικές πρακτικές που όλοι βιώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, με καθαρές, λογικές, νόμιμες και διαφανείς πράξεις, το σίγουρο είναι, πως οι ίδιοι αποδεικνύουν, ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις ενέργειες τους.
Κάτι που σίγουρα δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί.
Ας γνωρίζουν, πως η αλήθεια σε αντίθεση με το ψέμα αντέχει στο χρόνο και στο φως της ημέρας και πραγματικά θα πρέπει να έχουν αισθανθεί μεγάλη απογοήτευση, που ο βουλευτής αποφάσισε να μην κινηθεί νομικά εναντίον τους, προκειμένου να προασπίσει με όσα μέσα του δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι,την υπόληψή του, τόσο ως πολιτικός όσο και ως πολίτης.
Βλέπετε, δεν τους έκανε τη χάρη να συμμετέχει στο "παιχνίδι" που οι ίδιοι του έστησαν!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Π. Γεωργίου

3 comments:

  1. Ειμαι Ηπειρωτης,οχι Γιαννιωτης,και ασχολουμαι χρονια με την Ηπειρωτικη αποδημια της Αττικης και πολιτικα ανηκω στη Δεξια Παραταξη.
    Εχω να πω οτι ο Μιχαλης Παντουλας ειναι ενας απο τους πιο αξιολογους Ηπειρωτες Βουλευτες και κακως ο κ.Γιωργος Παπανδρεου δεν τον υπουργοποιησε.
    Ασχολειται με παθος με τα προβληματα της Ηπειρου και δεν λαμβανει καθολου υποψη του τι κομμα ψηφισαν οι Ηπειρωτες με τους οποιους συναναστρεφεται.
    Μακαρι και οι υπολοιποι Ηπειρωτες Βουλευτες,που ειτε εκλοεγονται στην Ηπειρο,ειτε ειναι Ηπειρωτικης καταγωγης,που ειναι αρκετοι,γιαυτο δεν τους αναφερω,να ειχαν το ιδιο παθος και το ιδιο ενδιαφερον με τον Μιχαλη Παντουλα.
    Τα αλλα,περι εμπλοκης του με την υπαλληλο του ΔΙΚΑΤΣΑ,ειναι μικρης σημασιας και δεν αξιζει το κοπο να αναφερθω.
    Το μεγαλο ειναι η λειτουργια του και η συμμετοχη του Παντουλα στα ζητηματα της Ηπειρου και απο αυτο κρινεται θετικα απο τους Ηπειρωτες,που ζουν στη μανα Ηπειρο,αλλα και στην Αποδημια της Ελλαδας καιτου εξωτερικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβει αλλά δικαιώνω τον βουλευτή αν και δεν είμαι ψηφοφόρος του κόμματός του, από το γεγονός ότι εγώ και η μεγάλη μου κόρη τραβήξαμε πλήθος ταλαιπωρίες και εξευτελισμούς απαράδεκτης συμπεριφοράς εκ μέρους των αθυρμάτων του τότε ΔΙΚΑΤΣΑ.
    Σήμερα στα νύχια της σύγχρονης ΧΑΡΥΒΔΗΣ ετοιμάζεται να πέσει η μικρή μου κόρη που τέλειωσε Αγγλική Φιλολογία στην Αγγλία και με μεγάλο τσαμπουκά της δήλωσαν ότι θα δώσει εξετάσεις στα λατινικά, μάθημα που ούτε στα Ελληνικά μα ούτε και στα τμήματα Αγγλικής φιλολογίας των υπαρκτών ή ανυπάρκτων συμπάντων υπάρχει.
    Όταν μας το ζητήσουν εγγράφως θα γελάσει κάθε πικραμένος. Θα τα πούμε στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, μιας και εκεί τελικά θα οδηγηθει το θέμα. Δεν πειράζει ο χρόνος και ο κόπος. Το τελικό αποτέλεσμα και η αποζημίωση της ηθικής και υλικής βλάβης θα μας δικαιώσει.
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΔΟΑΤΑΠ Ή ΑΛΛΑ ΠΙΘΑΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΠΛΗΘΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυρια Λαινα που εχει την καταγωγη της απο τη Λαρισα ειναι μια 26χρονη νηπιαγωγος που εχει την οργανικη της θεση σε παραμεθοριο νησι του Αιγαιου.
    Αντι η κυρια αυτη να ασχοληθει με τη μαθηση των νηπιων των νησιωτων Ακριτων,ζηλωσε δοξα Νατασας Καραμανλη,που απο νηπιαγωγος βρεθηκε περιεργως μεταπτυχιακος γιατρος,ελεω πρωθυπουργικου συζυγου και καθηγητικων κυκλωματων.
    Η κυρια Λαινα,προς δοξα και τιμη του Νεοδημοκρατικου ΄΄ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ" βρεθηκε,χωρις να εργασθει μετα το διορισμο της ουτε μια βδομαδα στο νησι,αποσπασμενη στο Υπουργειο Παιδειας,οπου για μεγαλο χρονικο διαστημα ΄΄ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ΄' τον τοτε Υπουργο Ευριπιδη Στυλιανιδη,μελος του υπουργικου γραφειου διετελεσε.
    Μετα την αποχωρηση του Στυλιανιδη απο το Υπουργειο βρεθηκε,χωρις να υπογραφει Διοικητικη Πραξη στο ΔΙΚΑΤΣΑ,οπου ανελαβε ιδιαιτερα του Προεδρου,και φυσικα ασκουσε'' ΕΞΟΥΣΙΑ΄' λογω Νεοδημοκρατικης ευνοιας και ανοχης.
    Δεν πρεπει κυρια Διαμαντοπουλου μου να την στειλετε να μορφωσει τα νηπια στο ακριτικο νησι;
    Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ αυτη πρεπει να λαβει τελος και η ελλειψη σεβασμου προς τους Ελληνες πολιτες,ποσο μαλλον οταν ειναι και εκπροσωποι του Ελληνικου Κοινοβουλιοι,πρεπει να τιμωρηθει.
    Γιατι η περιπτωση της αθλιας συμπεριφορας προς τον Παντουλα απο την Λαινα δεν ειναι η μοναδικη.Βουιζουν τα γραφεια του ΔΙΚΑΤΣΑ.Ας μιλησουν καποιοι επιτελους εκει μεσα.Τι φοβουνται;
    Ποιος επιτελους ακομη και σημερα στηριζει την Λαινα;
    Εκτος και αν ειδαι και ακουσε πολλα εκει μεσα και τους κραταει ολους στο χερι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή