Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Ο George Papandreou παίζει με την φωτιά για το Μακεδονικό

Μας δουλεύει όλους ο George.
Λιγότερο από δύο εβδομάδες από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κάλεσε τους ομολόγους του των Σκοπίων και της Αλβανίας στις Πρέσπες, σε μια τριμερή για... το περιβάλλον!
Πως λένε "συζητώ με τη Ναμίμπια για το χρηματοπιστωτικό σύστημα".
Ο Αλβανός εδώ είναι μάλλον για ...ξεκάρφωμα. Το ζητούμενο εκ μέρους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι να βρεθεί μια κοινή φόρμουλα με τους Σκοπιανούς και ένας τρόπος ώστε η υπόθεση του ονόματος να μην μπλοκάρει την έναρξη των ενταξιακών τους διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλες.
"Καίγεται" ο Γιωργάκης για την ..."ειρήνη»" στα Δυτικά Βαλκάνια.
Και οι Αμερικάνοι...
Όλα λοιπόν για να βοηθηθεί ο ανθέλληνας από τη Μελίτη, Γκρουέφσκι, τον οποίο ο Παπανδρέου έσπευσε να συναντήσει με δική του πρωτοβουλία, αμέσως μετά την εκλογή του.
Χωρίς φυσικά αποτέλεσμα...

Ανοικτή ατζέντα

Στο ΥΠΕΞ δεν κρύβουν και πολλά: θα γίνουν και διμερείς συναντήσεις, με "ανοικτή ατζέντα".
Την ίδια ώρα, ο Τύπος των Σκοπίων μιλά ανοικτά για συζήτηση για το θέμα του ονόματος.
O tempora o mores!
Κάποιοι, κάνουν μυστική διπλωματία, χωρίς να ενημερώνουν κανέναν και δη την εθνική αντιπροσωπεία, ως όφειλαν. Θεωρούν ότι η κοινή γνώμη είναι μόνο για να τους ψηφίζει, ενώ η (αξιωματική και ελάσσονα) αντιπολίτευση, είναι διακοσμητική και δεν δικαιούται να γνωρίζει.
Φυσικά, ο ιδεολογικά δογματικός Παπανδρέου, λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο, γιατί αδυνατεί να κατανοήσει την αλυτρωτική λογική αλλά και το αδυσώπητο μίσος που κρύβουν μέσα τους οι σοβινιστές των Σκοπίων για την Ελλάδα, παρακάμπτοντας παράλληλα κάθε ορθόδοξη διπλωματική τακτική.
Όμως, όπως και να έχει, με τον τρόπο που λειτουργεί προσπαθώντας πάντα να διευκολύνει τον Γκρουέφσκι, ο πρωθυπουργός καθίσταται επικίνδυνος για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομιλούσε με τον Γκρουέφσκι, οι σοβινιστές των Σκοπίων διαδήλωναν, ζητώντας απίθανα πράγματα.
Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται βάσει ιδεοληψιών, αλλά βάσει του τι προτάσσει το εθνικό μας συμφέρον.
Εμείς πάντως δεν ξεχνάμε τι είπε για τα θέματα αυτά προεκλογικά ο νυν υπουργός Εργασίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάκη Μίχα.
Έχουν όμως γνώση οι φύλακες...
elkosmos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου